9 Mayıs 2009 Cumartesi

VAN GAAL DEFTERİ TÜRK TAKIMLARI İÇİN KAPANDI

Louis Van Gaal'in adı artık Galatasaray, Fenerbahçe ve hatta Trabzonspor ile anılamayacak. Yazılı basınımızın bu ismi dedikodu defterlerinden çıkarma vakti geldi. Hollandalı teknik adam önümüzdeki sezondan itibaren yakışacağını düşündüğüm Bayern Münih'in başında olacak. Sol elinde tuttuğu ve hiç eksik etmediği defteriyle Alianz Arena'da güzel güzel notlarını almaya devam edecek. Dünya'nın en iyilerinden biridir gözümde. Kulüp takımları Ajax, Barcelona ve AZ ile kaldırmadığı kupa kalmamıştır. AZ Alkmaar'ın Başkanı geçenlerde kendileriyle 2010'a kadar sözleşmesi olduğunu ve bu anlaşmaya uyanacağına inandıklarını, O'nu bırakmak istemediklerini söylese de Franz Beckenbauer bu işe elini atarsa istediğini almadan bırakmaz. Hatta yalnızca kendisi değil AZ'nin kaptanı ve orta saha oyuncusu olan 25 yaşındaki Stijn Schaars'ı da yanında götüreceği söyleniyor.

Bu kadar çok teknik direktör değişikliğinin yaşandığı, yaşanacağı bir sezon daha hatırlamıyorum. Futbolcudan çok teknik direktör transferlerini konuşuyoruz daha sezon tamamlanmadan. Başı çeken ülke de Almanya. Schalke'nin başına geçecek olan Felix Magath'ın boşalttığı koltuğa da Werder Bremen'in hocası Thomas Schaaf'ın geçeceği iddia ediliyor. Tek kulüp adamıdır Schaaf. Maldini Milan için neyse Schaaf da Bremen için odur. Genç takımından yetişmiştir, 17 yıl top oynamıştır ve 10 yıldır da yönetmektedir. Ne oldu da bırakıp gidiyor bu kadar yılın ardından merak ediyorum. Gidecekse de Uefa Kupası'nı kaldırıp gitmesini isterim. Baksanıza nasıl da masum masum bakıyor, istediği ne kadar belli.

3 yorum:

jose dedi ki...

Ah Van Gaal geçen sezon son 6 maç kala teklıf yapıldıgında kabul etseydın..

mell dedi ki...

Bremen her zaman vefakar kulüp olmustur. bremen hayranı olmamın nedenlerinden biride budur.

marco bode, herzog, eilts, her nekadar son 3 senesini schalke de gecirsede oliver reck(kosecki nin avladığı kaleci), aynı kaderi paylasan dier kacei rost, su an oynayan baumann, frings uzun süre bremen forması giymiş adamlardır.

schaaf ta bremen de kalacaktır. gitse bile inanmam, o derece.

Gala's dedi ki...

bence o defter hiç açılmadı. şayet açılsa türk futbolu içinbir milat olurdu.