15 Haziran 2009 Pazartesi

JOHN BARNES

1980'lerin sonu 90'ların başındaki Liverpool deyince aklan gelen 4 isimden biridir John Barnes. Diğerleri tabii ki Ian Rush, John Aldridge ve benim Liverpool'a sempatim olmasını sağlayan adam Peter Beardsley'dir. Aslında kaleci Grobbelaar'ı da unutmamak lazım. Ama pek sevmezdim kendisini. Bu adamların ortak özelliği futbolculuk zamanlarında fırtına gibi esmeleri, genelde zirvede olmaları, kupalar kazanmaları, iş teknik direktörlüğü gelince ise nakış tutturamamalarıdır. Efsane golcü Ian Rush, 1 sezon Chester City'yi çalıştırdı sonrasında bir daha bulaşmadı teknik direktörlüğe. Peter Beardsley de antrenörlük işlerine pek girmedi. Şu anda Newcastle United'ın akademi takımını çalıştırıyor ve genç futbolcularla ilgileniyor. John Aldridge Tranmere Rovers'ı çalıştırdı 5 sezon. 2000'de Lig Kupası finali oynatmasının dışında hiçbir başarısı olmadı ve son sezonunda takımı bir alt kümeye düştü. Ve bu postu açmamızdaki sebep John Barnes. Jamaika asıllı Barnes boğa kadar kuvvetliydi. En güzel zamanlarını Watford ve Liverpool da yaşadı. Futbolu bıraktıktan sonra 1 sezon Celtic'i çalıştırdı ama kabus gibiydi. Geçen sene Jamaika'yı çalıştırmak istedi ve kendini kabul de ettirdi. Ancak 6 aylık görevinin ardından kulüp takımı çalıştırmak istiyorum diyerek istifa etti. Bugün itibariyle de eski takım arkadaşı Aldridge'in eski takımı Tranmere Rovers'ın başına geçti. Liverpool'da yaşayan Şefik ağabeyin de dediği gibi 2. lig B kategorisi gibi bir ligde mücadele eden bir takımı çalıştıracak. Bakalım Barnes onları istedikleri çıkışa geçirebilecek mi? Aksi halde Liverpool'un efsane isimleri teknik direktörlük dönemleriyle ilgili hiç de güzel anılmayacaklar.

3 yorum:

Adsız dedi ki...

Çok kötü be, valla çok kötü. Liverpoollular da biz Galatasaraylılar'ın neler hissettiğini anlar biraz. En büyük efsanelerinden birisinin gün geçtikçe eridiğini görmek çok çok kötü.

kebabman dedi ki...

Ronnie Moore gibi futbol katili bir hocaya 2 sene sabir gosteren kulup John Barnes'e de fazlasiyla sabir gosterecektir :-)
Mahallenin cocugu Jason McAteer ( eski Liverpool oyuncusu ) yardimci hocalik gorevine John Barnes doneminde de devam edecek.

Maclar baslayinca fotograflar gonderirim.

ozdemirmusta dedi ki...

Stieve G. de böyle olursa bırakırım futbol izlemeyi..