15 Haziran 2009 Pazartesi

TRT'DEN RİCAM

Öncelikle teşekkür ediyorum TRT'ye bize Konfederasyon Kupası maçlarını ulaştırdıkları için. Açılış maçı Güney Afrika-Irak karşılaşmasının sıkıcı geçmesi turnuvanın bundan sonraki maçları için beni endişelendirmişti ama İspanya'nın dün Yeni Zelanda'yı 5-0 yenmesiyle güzel goller izledik ve umutlandık. Umudumuz da boşa çıkmadı bugünkü Brezilya-Mısır maçı da güzel geçti. 7 gol izledik, Brezilya duraklama dakikalarında Kaka'nın penaltı golüyle 4-3 kazandı ama Dunga'nın takımının iyi oynamadığı ortada. Şu ana kadar oynanan 3 maçta da dikkatimi çeken daha doğrusu kulağımı tırmalayan ve televizyonun sesini kısmama sebep olan birşey var; tribünlerden gelen yüksek volümlü vızıltılı sesler. Sanıyorum özellikle Güney Afrikalılar böyle abuk sabuk sesler çıkarmaktan zevk alıyorlar. Maç boyunca nasıl bir sabırsa o, hiç durmadan ellerindeki borazanları öttürüp iğrenç sesler çıkarmaktan vazgeçmiyorlar. TRT'nin bu duruma bir çözüm bulmasını rica ediyorum, tribün efektini mümkün olduğunca kısarlarsa çok mutlu olacağım. Aksi takdirde FIFA'ya görev düşüyor, bu adamlara önümüzdeki seneye kadar tezahürat yapmayı mutlaka birileri öğretmeli yoksa Dünya Kupası kabus gibi geçer tv başında...

17 yorum:

AbSurDMaN dedi ki...

Suç onlarda değil ki, suç bu düdük müdür borazan mıdır her ne dalgametreyse artık, her maç çok matah birşeymiş gibi Nou Camp'ta (tek burası da değil ama en bariz burda yapılıyor illet oluyorum) çalan taraftarındır. Millet onları izleye izleye özendi tabi, bir bildikleri vardır diyen sarılıyor düdüğe... Hele bu maçtaki düdüklerin tonu daha bir beterdi sanki maç stadyumda değil arı kovanının içindeydi anasını satayım... Bızzz bızzzzz bozzzzzzz arkadaş az durun ya insan olsanız az iflahınız kesilir her saniye öttürülür mü ? Hadi nefesin yetti onu 90 dakika öttürmeye de, o sizdeki nasıl kafa ki şu gürültüye dayandı onca süre. Hele gol atıldığı zamanlar aman Allahım kabus gibiydi herkes aynı anda üflüyor off... Lanet olsun şu sesleri çıkaran aletleri stadlara aldıranlara !

alessio cerci dedi ki...

bazen sahada oynanan oyundan tamamen kopmana bile sebep olabiliyor.brezilya-mısır maçı gibi harika bir maçta bile oyundan koptuysam sıkıcı bir maçta düşünemiyorum.

Genç Arsenal dedi ki...

bu konuda en iğrenç stadlardan biride Bernabeu'dur. hayatta tvde o staddaki maçı izlemem. sürekli bir dıııııt ses. yapacaksanız adam gibi tezahürat yapın.

mre dedi ki...

Ya tamam taşkınlık falan yapıyoruz hatta derbilerde bokunu çıkarıyoruz ama bunların yanında profesyonel seyirciyiz be abicim. Arı kovanında maç izlemek istemiyoruz ya, yok mu bu sesi filtreliyecek bir sistem? Yoksa bile yapılmalı,yapılmazsa kabus gibi bir dünya kupası olacak.

mes dedi ki...

Ya abi valla kalp kalbe karşıymış , bende bugün sırf bu sebepten dolayı maçı en kısık sesle seyretmek zorunda kaldım ki TV'yi hep yüksek sesle seyrederim ama bu dayanılacak gibi değildi.


İspanya , Rusya ve Ukrayna'daki stadların çoğu böyle , en son Barnebeu'daki Milli maçımızda da dayanılmaz bir ses vardı , aslında bunları çalan bizdede çok fazla kişi var ama maça o borularla alınmadıkları için bizde bu tip şeyler Allah'tan olmuyor :D

Bir de hep merak etmişimdir , o sesi çıkartan kişiler bundan rahatsız olmuyor mu ? Çünkü biz TV karşısında bile dayanamıyoruz :D

aşkın dedi ki...

Absurdman
Nou Camp demişsin, Bernabeu demek istedin sanırım

SirEvo dedi ki...

4 maçı da izledim. 2 tane şey rezaletti. Birinicisi bu gıcık sesin 90 dk kulağımızı tırmalaması, ikincisi de yorumcu abimiz.. :)

AbSurDMaN dedi ki...

Biraz önce ABD-İtalya maçında son golde taraftarı gösterdi kameralar, davul gibi şişmiş yanyana 3 eleman nefes nefese kalmışlar hala üflüyorlar şu abidik alete. İşin kötü tarafı stadlar tamamen dolu değildi maçlarda. Bir de dolu olsa kimbilir nasıl ses çıkacak aman aman...

@Aşkın

Nou Camp demek istedim, fakat Barnebau'nun da altta kalır tarafı yok tabi ki. Al birini vur ötekine durumu var zaten bu iki stadyumda.

mell dedi ki...

ispanyollardan yayılıyor bu kötü alışkanlık, sallandırcaksın iki tanesini taksim meyd.. pardon karıştırdım

ziggytheking dedi ki...

Abidik alet değil, Vuvuzela! :D ekşisözlük'ün yalancısıyım. Bir de utanmadan kültür falan diye yutturmaya çalışıyorlar. Cidden çözüme kavuşmazsa seneye yayın olayını direk etkiler bu. İkinci yarıda Amerika-İtalya maçını kapattım, oradan biliyorum.

horozmania dedi ki...

ruslarla ukraynalıların üstüne tanımam:)

ozdemirmusta dedi ki...

nou camp'ta herkes aynı anda üflese feci bir gürültü oluyor zaten..:)
güney afrikalılar da bafana bafana diye geziyolar ama daha önce maç izletmemişler bunlara herhalde, maça bakan yok anca dans ediyolar..

çanakkale 18 mart arena'da da konfederasyon kupası oynanır o zaman, koyarsın tribüne gırnatayı davulu oynatırsın çingeneleri ;)

beera dedi ki...

abi kesinlikle katılıyorum.

maçları tv'nin sesini kısıp izledim, arka fonda müzik dinleyince de güzel oluyor tavsiye ederim.

G.Afrika'yı arılar ya da sivrisinekler istila etmişcesine cıkaz vızzzzzz sesine dayanılamaz çünkü

Adem dedi ki...

Tribün ambiansı önemlidir, bırakın çalsın çoçuklar :)

Alper Öcal dedi ki...

Vuvuzela imiş adı o aletin.

Murat1905 dedi ki...

Bu seslerden dolayı maçları izlemiyorum hatta FIFA'ya e-posta attım :)

FD dedi ki...

bu vuvuzela zimbirtisi ile ilgili ingilizce bir blog actim. desteklerinizi bekliyorum.

http://banthevuvuzela.blogspot.com

su ana kadar 50den fazla ulkeden binlerce ziyaretci gelmis durumda. bir muddet sonra yorumlari vs toplayip fifa'ya, buyuk yayinci kuruluslara gondermeyi dusunuyorum. yayincilar bastirirsa belki bu is cozulur.