3 Temmuz 2009 Cuma

GÜNÜN TRANSFER HABERİ

Transferde kısır geçen günün en önemli haberi olarak Michael Owen-M.United ilişkisi ön plana çıktı. Tamamiyle büyük bir sürpriz. 29 yaşındaki Owen M.United'ın futbolcusu olmaya çok yakın. Bugün sağlık kontrolünden geçiyor. Son yıllarda üstüste sakatlıklar yaşayan Owen için M.United yeni bir başlangıç olabilir. Bedelsiz olarak transfer olacak. Bu yüzden Ferguson için göze alınabilecek bir risk olarak kabul edilebilir.

Doğal olarak akıllarda Owen'ın sakatlık geçmişi var. Real Madrid'ten Newcastle'a transfer olduğu 2005 Ağustos'undan sonra kariyeri tam bir kabus gibi geçti. Hemen hemen her sene sakatlıklar yaşadı ve bu sakatlıklar kendisini uzun süreler sahalardan uzak tuttu. Sakatlanmadığı yer kalmamıştı neredeyse, diz ve ayak tarak kemiği sakatlıkları, fıtık rahatsızlığı, kalçasında sorun yaşadı, hatta geçen sezon başında kabakulak bile oldu. İngiltere'nin narin futbolcusuydu Owen. Newcastle'ın sezon ortasında sözleşme yenileme teklifini geri çevirdi, yaklaşık 10 gün önce de bu düşüncesini yineledi. Küme düşen ve kendisine uğursuz gelen Newcastle'da oynamak yerine başka bir premier lig kulübünde ya da yurtdışında oynamak istediğini açıklamıştı. Menajerlik şirketi de Owen ile ilgili hazırlattığı 32 sayfalık bir dosyayı onu transfer etmeyi düşünen potansiyel kulüplere yolladı (Buradan bakabilirsiniz). Haftabaşında Everton, Newcastle'dan haftalık 120.000 sterlin alan Owen'a haftalık 50.000 sterlin önerdi. Owen kabul etmedi. İki gün önce de Blackburn ile adı geçti ancak teknik direktör Sam Allardyce'ı Owen'ın yaşadığı sakatlıklar korkuttu, vazgeçildi. Dün geceden itibaren ise M.United devreye girdi. United'ın ne kadar ödemeyi kabul ettiği ya da sözleşmenin ne kadar bir süre için olacağı konusunda net bir bilgi yok ancak oynayacağı maç sayısı, atacağı goller ve kazanacağı kupalara orantılı olarak 29 yaşındaki golcüye teşvik edici bir takım ödemeler yapılacağı söyleniyor. Karim Benzema transferinde Real Madrid'e yenilen United'ın bu hamlesi biraz acele gibi gözükebilir. Ancak Owen'ın kendi jenerasyonunun en iyi golcülerinin başında geldiğini kabul etmek gerekir. Fransa 98'de henüz 18 yaşındayken Arjantin'e attığı gol halen akıllarda. Yine de ilk olarak Owen'ın United'ın doktorlarını sağ dizinin iyi olduğu konusunda ikna etmesi gerekiyor.

Yenileme: Ve Michael Owen M.United'ta. Bedelsiz olarak 2 yıllık sözleşme imzalandı. İngiliz kulübünden "Oynadığın kadar kazan" sistemine göre para alacak.

5 yorum:

fd dedi ki...

cocuklugunda liverpool'u tutuyordu. nasil yapar bunu? birgün herkes manchesterli olacak. (!)

Adsız dedi ki...

Galatasaray'a gelme ihtimalinin zayıf olduğunu biliyorduk ancak hayali bile hoştu.

Ben Owen'ın bu sezonla beraber çıkış yapacağını düşünüyorum. Ancak United, sadece onunla yetinmeyecektir. Rotasyonda ne kadar şans bulabileceği şüpheli yani ama olsun, bence başaracaktır.

Son olarak diyorum ki, umarım Liverpool'a gol atarak kırmaz kalplerimizi...

Unknown dedi ki...

cocuklugu everton lı.gencligi liverpool lu.orta yası manchester lı.karaktersizmissin bea

Mario Jardel dedi ki...

abi kusura bakma, alakaya maydonoz ama senin kulağına transfer haberleri, fısıltılar geliyor.. Galatasaray'ın snejider ile anlaştığı konuşuluyor bazı forumlarda, haber sitelerinde.. Böyle bir şey duydun mu ? Ben realde yılda 4-5 milyon euro'ya oynayan bir adamın gs'ye geleceğine pek ihtimal vermiyorum ama adı bile bir anda heyecanlandırmaya yetiyor..

PENNEARABIATA dedi ki...

@ ksenophanes

bugünlerde galatasarayı ben de forumlardan takip ediyorum inan :) ne demek istediğimi anlamışsındır. bir ortasaha ile anlaştıklarını biliyorum ve bu hafta bitmeden adını duyarız.