2 Temmuz 2009 Perşembe

LYON'LU KEITA GALATASARAY'DA

Batan geminin malları bunlar. Gel vatandaş. Şaka bir yana kimsenin battığı yok ama Lyon golcüleri birer birer gönderiyor. Benzema Real Madrid'e gittikten sonra Fildişi Sahilli Abdul Kader Keita da Galatasaray ile 3 yıllık anlaşmaya vardı. Galatasaray yönetiminin Varan 3'ü oldu. Yine sağ gösterip sol çaktılar. Rijkaard ve Gökhan Zan'dan sonra genelde kimsenin beklemediği bir transfer oldu. Herkes Govou Govou derken, Keita çıktı kutudan. Bu transferi de yine Galatasaray'ın resmi sitesinden öğrenmiş olduk. Baros ile 2007-2008 sezonunda aynı kadroda yer aldılar. 2 yıl önce Lille'den 18 milyon euro karşılığında gelmişti Lyon'a. Ama beklentileri karşılayamadı ve satmayı düşünüyorlardı. Hatta bugün bir Fransız gazetesinde okuduğum makaleye göre, Lyon 10 milyon euro civarında bir para getirene Keita'yı vermeyi düşünüyormuş. West Ham, Everton ve Roma'nın da ilgilendiği söyleniyordu. Haldun Üstünel işi bitirmiş gibi gözüküyor yine. Bu parayı verdiyse Galatasaray kafamda bir soru işareti belirmedi değil ama. Gerçi aşağıdaki videoyu izleyince bu soru işaretleri biraz dağıldı. Bu videoların menajerlerin kulüp başkanlarını etkilemek için en iyi görüntülerden hazırladıkları videolar olduklarını biliyoruz. Ama Keita'nın kumaşı oldukça kaliteli, adam Cristiano Ronaldo gibi! Lille'de golcü olarak değil de daha çok bir kanat oyuncusu gibi, bir ortasaha gibi oynamış; hızlı, kolay adam eksiltebilen, top hakimiyeti yüksek, her iki ayağını da kullanabilen bir futbolcu. Ver topu gitsin!..


17 yorum:

Adsız dedi ki...

Yok hocam bu sefer sağ sol olmadı :-)

3 gün evel edindiğimiz bilgi sonrasında GOVOU'nun yalandan ibaret olduğunu, asıl hedeflerinin Keita olduğunu öğrenmiştik.

Dün gecede imzaların atılmasının an meselesi olduğunu fakat internette veya basında isim olmaması için ismi yazmamamız tembihlendi.

Bizde yazamadık zaten..

Hayırlı uğurlu olsun Keita..

Hem sağ winger, hem sol winger..

Babel transferide zora girmiş..
Meraklısına ;-)

canbil dedi ki...

Bence spor gazeteciliği bitmiştir.

Ofiste oturup internette bulduğu oyuncu isimlerini manşet yapmakla bu işler olmaz.

YZ Şahin dedi ki...

bu adamda takla atabiliyormuş :P

işin şakası bi yana , 4-3-3 ün sağı için iyi transfer gibi duruyor. Yalnız 10 milyon € vermemişizdir biz bu adama dimi

Adsız dedi ki...

Transfer için 7milyon euro harcadık arkadaşlar haberiniz olsun..

sunshine dedi ki...

Güzel transfer.aslında fransa ligi çok güzel bir kaynak.Bursaspor da M’Bami yi alacak büyük ihtimal.Çok iyi tercihler.
Yalnız nonda, linderoth veya lincolnden biri gitmeli 6+ ya geçmemeliyiz.Çok gereksiz olur yoksa.
Diğer yandan defansımızda hakan baltayla beraber 5 milli stoper var.Bide yabancı konuşuluyor buda demek oluyorki 3 tanesi kenarda yatacak.Servet gitmediği için gökhan zan gereksiz bir transfer olmuş oldu.

os dedi ki...

çok çabuk unutuyoruz geçmişi...
kadroda 5 stoper olunca 1 tanesi gereksiz oluyor.. geçen sene de meira dahil 5 milli stoper vardı, bu sene başında da meira yerine gökhan zan var, geçen yıldan bir farkımız yok. hatırlayacağınız üzere geçen sene mehmet topal, kewell stoper oynamıştı..

keita'ya gelince, 4-3-3 ün nokta sağ kanat oyuncusu, kewell-baros-keita şeklinde felaket bir hücum hattı olacak. arda galatasaray'ın iniesta'sı olarak oynamaya çalışacaktır.

bu transferle babel,owen gibi isimlerin kadrajdan çıktığı ortada.

artık sırada "ibrahim kaş" tarzında bir oyuncuya ihtiyacımız var, bence direk o bile şahane olur.

SİYAH ULAN! dedi ki...

her ne kadar lyon'da bekleneni veremese de kaliteli bir oyuncu, gs'ye mutlaka katkısı olacaktır. yalnız keita'nın da gelişiyle arda ve kewell'dan birine kulübe yolu gözüktü gibi. ama herkesin beklediğinin aksine 4-3-3 yerine geçen seneki gibi 4-2-3-1 oynarsa gs, arda'yı lincoln'ün bölgesine kaydırıp solda kewell sağda keita olacak şekilde bir dizilimle bu 3 oyuncuyu birlikte kullanabilir rijkaard.

sunshine dedi ki...

Kimse kadronda 5 tane stoper olmasın demiyor lafı neresinden anlıyorsunuz.Kimsenin 5 tane milli stoperi olma lüksü yoktur.senede 10 maça çıkacak bi gökhan zana yıllık o kadar para vermenin mantığını tartışıyoruz.Paramız yok diye ağlayıp defans hattına sivassporun tüm takıma verdiği yıllık ücreti verirseniz bende bunu söyleyebilirim.
Ki yabancıyı da saydım farkındaysan yani 6 tane oluyor.
kadroda 2 stoper olsada gökhan zanı düşünmem zaten oda ayrı bir mesele.

agopist dedi ki...

Bi Paris kenti bi de Lyon takımı.. Fransa'ya sağlam döviz kazandırıyorlar:)

Adsız dedi ki...

Leo Franco
Uğur-Neill-Servet-Balta
Arda--Tobias--Ayhan
Keita--Baros--Kewell

Aman sabahlar olmasın!

Sade dedi ki...

Haldun Üstünel'e hayranlığım giderek artıyor. Çok yerinde bir transfer! Tabrik ediyorum ve Türkiye'de şuan en merak ettiğim futbol takımı Galatasaray'ı izlemek için sabırsızlanıyorum.

Ayrıntı: OSC Lille'den Olympique Lyon'a transfer bedeli; 16.000.000 € kaynak: burada

sunshine dedi ki...

Leo Franco
Uğur-Neill-Servet-Balta
Arda--Tobias--Ayhan
Keita--Baros--Kewell

bu nasıl bir kadrodur allah aşkına.2 senedir yatan linderoth u buraya yazarken çok düşündünmü.

Unknown dedi ki...

@ FCN Blog
Lincoln - Nonda ve Topal ın takımda olmaması bu oyuncuların satılacağı anlamına mı geliyor? Servette gelmeyen parayı Topal dan kazanmak mantıklı gözüksede Linderoth a güvenmek bütün sezonu riske atabilir. Barcelona da bile Yaya Toure nin sakatlanması takımı en çok etkileyen sakatlıklardan biri oluyor. Ayrıca takımda başka ön libero alternatifi de yok gibi.

Adsız dedi ki...

@ Amanteramco

Tobe'nin nasıl çalıştığını görsen emin ol tek kelime etmezsin.

Ayrıca istediğim türden kadro oluşturma hakkına sahip olduğumu düşünüyorum, sonuçta benim düşüncem, benim ideal kadrom.

Mevkiilerde istediğim adamı oynatırım. Sanki Linde forvet oyuncusuda niye ortasahaya koymuşum gibi tepki veriyorsun.

Topal'ı oynatmak zorundamıyım? :-)

@ Coz

Hayır öyle bir anlam çıkartmanız gerekmez :-)

Bu yıl ideal kadroyu söylüyorum ben.

Bu arada Üstünel İngiltere'ye gitmiş.
Çok büyük ihtimalle Neill transferi bitecektir.

Birde yanında yaklaşık 2 haftadır konuşulan ve görüşülen Rosicky olursa (her ne kadar sakatlıktan yenide çıksa) aman aman..

Ama bildiğim kadarıyla Biglia alınacak ortasahaya..

fatih dedi ki...

Gs şaşırtmaya devam ediyor...

bthn_17 dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Adsız dedi ki...

@ bthn_17

Hocam Zan-Servet yaparsak o ikili arkasını dönene kadar bizim takım santra yapar. İkiside birbirinden ağır adamlar. O yüzden Neill'i koydum oraya, sağ bek oynadığını biliyorumda Uğur geliyor bu sene Uğur =)

Sabri'yede Recaro koltukların yolları göründü :)