12 Temmuz 2009 Pazar

ONE NIGHT IN ISTANBUL

Arkadaslar sehir disindayim birkac gündür. Blog listeme ekleme taleplerinizi 1 hafta sonra Istanbul`a döndügümde yerine getirecegim. Bu arada Sefik agabey de Liverpool`da gösterime giren tiyatro oyununun afisini yollamis. Oyunda Liverpoollu 4 taraftarin Istanbul`daki final gecesinde yasadiklari abartilarak anlatiliyor. Liverpool taraftarlari Istanbul'daki mac giderlerini karsilayabilmek icin daha once 1981`de caldiklari Adolf Hitler kelepcelerini Kapali Carsi`da satmaya calisiyorlarmis. Oyunda Adalet isimli otel temizlikcisi kadin, 2 Türk polisi, 2 de hirsiz karakteri varmis. Hitler'in kelepcelerini sattiktan sonra canta dolusu parayla ne yapacaklarini sasiriyorlarmis vs vs. Sefik agabey oyuna gidecek yarin ve izlenimlerini paylasacak bizimle.

14 yorum:

ozdemirmusta dedi ki...

facebookta Liverpool FC nin fan page direkt kulüp tarafından yönetiliyor..

Aynen Roger Federer'de olduğu gibi..

O fan page'e bu oyunun tanıtım şarkısını da koymuşlar.. mükemmel!!!

Adsız dedi ki...

Midnight Express ve Galatasaray-Leeds olayina bir cok gonderme bekliyorum. Hatta Constantinapolis yazmamalarina bile sasirdim.

Gala's dedi ki...

bloga bir göz atıp listenize eklerseniz sevinirim.

armaninpesindeyiz.blogspot.com

Rory Breaker dedi ki...

One night in Paris vardı bir de. Ama onun mevzusu baya farklıydı tabi. Kamera çekimleri falan. :)

Unknown dedi ki...

cufflinks koldugmesi oluyor kelepce degil..hitlerin koldugmelerini satiyorlar

Sade dedi ki...

Üstad kaybolmadın di mi:?

Adsız dedi ki...

Didim mi? (:

seanpenn dedi ki...

PENNEARABIATA blogunda bir haftadır aynı post. taraftarız biz çekeriz cefa postları koyda gözümüz şenlensin biraz sayın okancı :))

PENNEARABIATA dedi ki...

@nedegilefendim

2 gün didim, 7 gün bodrum. hayırdır görülmüş müyüz? :)

Adsız dedi ki...

@pennearabiata

yok efendim. (: didim'den eski bir dost.

epeydir görüşmüyorduk burada görünce sevindim, telefonunuzu kaybetmiştim zaar.

PENNEARABIATA dedi ki...

@nedegilefendim

:) eski bir dost adını bahşeder mi acaba?

Adsız dedi ki...

Adaşınız efendim, Ali. Aslında Erk de var da yazlık çevresi Ali olarak bilirdi. Ali, Erk ve bu isimlerin farklı kombinasyonlarına tepki vermeye epey bir alıştım.

Hafızanızı biraz zorlamanız gerekebilir, o zamanlar lisedeydim (şimdi üniversite bitti, Viyana'da yüksek lisans yapıyorum nereden baksan 6-7 sene), Didim'in kısır gece hayatında dolanırdık. Hatta hafızam beni yanıltmıyorsa çok sonraları yine Didim'de karşılaşmıştık ama bir daha görüşmek nasip olmamıştı, buraya kısmetmiş.

PENNEARABIATA dedi ki...

valla ismen çıkartamadım benim zaten isim hafızam kötüdür. özelden mailleşelim istersen.

kebabman dedi ki...

Yaziyi gonderdigimde duyduklarim ile yazmistim..Bana anlatanlar Scouser olunca ustunede sarhos olunca Sarhos Scoucer'dan ancak bu kadar yorum alinirdi :-)

Neyse bu oyuna bende gittim.

4 Liverpool taraftarinin Istanbul'da yasadiklarini konu ediyordu.Senelerdir Liverpool'u her finalde seyretmis olan 2 kafadar arkadas ve onlarin ogullari...
Arada bir gecmisteki finallerde yasadiklarini da anlattilar.

Acaba biz Turklere gonderme yaptiklari,asagilamaya calistiklari bolum olmusmudur diye merak ediyordum,bu nedenlede gittim,hayir yapmazlar diye de dusunuyordum.

Oyun Taksim'deki Marmara Otel'de geciyor.

Oda ilk once 2 tane para kalpazanina kiralaniyor.Polis gelip bunlari tutukluyor..Kalpazanlar yakalanmadan once parayi havalandirma bolumune sakliyorlar.
Bu oda sonra Liverpool taraftarlarina kiralaniyor ve bir sure sonra havalandirma calismayinca ,o bolumu acip paralari buluyorlar.
Sahte paralarla kara borsada bilet almaya calisan 2 ogul polis tarafindan yakalaniyor.Maci izleyemiyor.
Kalpazanlardan bir tanesinin kiz kardesi paraya ulasmak icin temizlikci kiz rolu ile Liverpol taraftarinin bir tanesini kandiriyor,seni cok begeniyorum,seni cok arzuluyorum ayaklariyla...icecegine ilac koyuyor,bu da finali kaciriyor,

4 tanesinin icinden sadece 1 tanesi macin ilk yarisini seyredebiliyor,ikinci yarida cocuklar polis bizi tutukladi deyince otele donmek zorunda kaliyor.
Macin penalti atislarini hep birlikte televizyondan seyretmek zorunda kaliyorlar.

Oyunda Everton unutulmamis! Birisi durmaksizin horluyor..(Ayni benim gibi :-) Digeri diyorki lan bu ses ayni her Cumartesi Goodison stadindaki sese benziyor

The Sun gazetesinin paramparca edildigi bolumde var.
Yerel radyonun Pete Price isimli bir sunucusu var..Futbol ile pek alakasi yoktur.Her gece uzun saatler boyunca telefon baglantilari yapip program yapar. Pete Price'i yerle bir ettiler..Pete Price bunu duyunca programinda karsilik verecektir.Ortam kizisacaktir. (Bu gece radyoyu dinlerken yine Pete Price'nin programina rast geldim,telefon acanlardan birisi Liverpool transferleri hakkinda ne dusunuyorsun dedi :-) O da hicbirsey dusunmuyorum diye cevapladi :-)Telefonu kapatti :-)

Yine SkySport televizyonuna da gonderme yapmayi ihmal etmediler..Stad cevresinde roportaj yapmak isteyen spikere demediklerini,yapmadiklarini birakmadilar.
Kendi aptalliklari ve sakarliklari ile de alay etmeyi ihmal etmediler.

Bir bolumde macin ilk yarisi bitince Benitez ve Gerrard'in kendi agizlarindan konusmalari vardi..

Gerrard , lanet olsun,bundan daha kotu ne olabilirki,3-0 gerideyiz.
Rafa Benitez ;futbolda hep olasiliklar vardir,bundan daha kotusu de olabilir ,mesala Marmara Otel'de konakliyor olabilirdik diye cevapliyor

Epeyi bir guldum.
Oyunda biz Turkleri asagilayici yada alinganlik gostermemiz gereken bir bolum gormedim.

Final bolumunde kazandiklari 5 avrupa kupasini sahneye getirdiler.Son kupayi eski oyunculari John Aldridge getirdi...
Oyunun ilk gununde bu bolumde benitez,carragher,sammy lee,gerrard yer almis.


Neyse oyun guzel bir sekilde bitti.
Tiyatroda bos koltuk yoktu..3 bin kisi vardi diye tahmin ediyorum.Seyircileri gosteren fotograflari oyundan 15 dakika once cektim.

Kucuk fotograf makinasini goturmek zorunda kaldim.Fotograflar benim standartlarimda degil,kusuruma bakmayin.

http://www.flickr.com/photos/sefik_akkurt/sets/72157621785126344/

Iyiki de gitmisim..Benim kafamda da yeni fikirler olusmasina neden oldu..Liverpoollular yaparda Demirsporlular yapamaz mi dedirtti.
Demirsporlu deneyimli tiyatro arkadaslarimla konusup benim ve arkadaslarimin milli takim ve Demirspor seyehatlerinde yasadiklarimizin bir bolumu tiyatroya aktarilacak cinsten.Adana'da buyuk ilgi gorecektir.

Kartal'da Emex Otelde de anilarimiz vardir :-)