24 Ağustos 2009 Pazartesi

SİİRTSPOR VE FADIL AKGÜNDÜZ

Siirt Jetpaspor'u hatırlıyoruz. 2000'li yılların başında Fadıl Akgündüz, kulübün başkanlık koltuğuna Florentino Perez misali oturmuş ve yaptığı transferlerle takımı 1.Lig'e taşımıştı. 2. Lig'de Oktay Derelioğlu, Ersan Martin, Ceyhun Eriş, oynamadan Aston Villa'ya kiralanan Alpay Özalan ve yine oynamadan Fenerbahçe'ye kiralanan Sergen Yalçın gibi isimlerle tüm dikkatleri üzerlerine çektiler. 1. Lig'e çıktıktan sonraysa birçok futbolcuyu gönderdiler, bunun neticesinde ligi 16. tamamlayıp yine küme düştüler.
Bir dönem "İmza" isimli yerli otomobil projesi ile gündemden düşmeyen Akgündüz ise ilerleyen dönemde dolandırıcılık davasından dolayı hapse düştü. Yurtdışındaki birçok gurbetçiyi dolandırdığı iddiasıyla yargılanan Akgündüz hakkındaki dava geçtiğimiz yılın sonlarında zamanaşımı dolayısıyla kalktı. İsviçre bankalarında bulunan hesaplarına konulan tedbir ile yurtdışına çıkış yasağı da kalkan Akgündüz bundan yaklaşık 2 ay önce ipleri tekrar eline aldı. Birkez daha Siirtspor'un başkanlık koltuğuna oturan Akgündüz'ün sıcağı sıcağına ilk vaadi de oldukça ilginçti; Siirt'e 100 bin kişilik stadyum yapmak. Evet yaklaşık 120 bin nüfusu olan Siirt'e 100 bin kişilik stadyum yapmak. Akgündüz, Alpay Özalan'ı da yanına alarak transfer konusunda Türkiye'nin tanınmış en iyi sporcu ve teknik adamlarının Siirt'e getirileceğini, Siirt'in kendisi için vazgeçilmez olduğunu, Siirtspor'u yeniden en üst sıralara çıkarmak için yoğun çaba harcayacağını da söyledi.
Akgündüz Siirt'e önem verdiğini söylüyor ancak tekrar kulüp başkanı olmasının ardından takımda tek bir Siirtli futbolcu kalmadı, hepsi gönderildi. Bunun üzerine de Siirtli yöneticiler istifa etti. Boşaltılan kadro çeşitli Anadolu takımlarında oynayan genç futbolcularla birlikte bazı gurbetçi oyuncuların yanısıra Fenerbahçe ve Galatasaray'ın altyapısından ve sözleşmeleri feshedilen isimlerle tekrar dolduruldu. Takım bu sezon 3. Lig'de mücadele edecek. Yeni yapılanma doğrultusunda Siirtspor'un merkezi de Siirt'ten İstanbul'un Sarıyer semtine taşındı. Maçlarına Sarıyer'de hazırlanmaya başladılar, kendi sahalarında oynayacakları lig maçları için Siirt'e, deplasman maçları için de diğer şehirlere İstanbul'dan gidecekler. Sivasspor'un son yaşadığı Bouazza olayından sonra akıllıca bir hamle gibi gözüküyor. Şu an kadrolarında aşağı yukarı 24 futbolcu var. Duyduğum kadarıyla da tüm futbolcular Sarıyer'de villada kalıyormuş. Her iki futbolcuya da bir villa düşüyor, her villanın önünde de BMW marka otomobil bekliyormuş. Bunlar kulüp tarafından futbolculara tahsis edilen olanaklar.
Fadıl Akgündüz anlaşılan 3. Lig'de oynayan Siirtspor için muslukları tekrar açmış. Önümüzdeki günlerde kulübün renklerinin değişeceği, isminin de 1-2 haftaiçinde yeniden Siirt Jetpaspor olacağı söyleniyor. Peki Akgündüz'ün vaadleri ve izlediği yol ne kadar inandırıcı, bunu da zaman gösterecek...

7 yorum:

erhasan dedi ki...

villa ve bmw olayı iyi güzelde Siirtli futolcuları kovması gerçekten çok saçma bişiy.Sözde Siirtspor ama Siirtle ilgili vişiy yok takımda.Ayrıca duyduğuma göre renklerini değiğştirip kırmızı-beyaz yapcaklarmış.

QuaresmA dedi ki...

bunlar futbol romantiklerinin hoşuna gitmez ama futbol dışı zenginlerinin futbola para akıtmaları dönemsel de olsa bu işe rank katıyor. umarım tekrardan başarılı olurlar..

Dem Coetzee dedi ki...

Allahınızı seversiniz Dünyada bunun bir örneği var mı bulup araştıralım yoksa beynimi geri döndürelemez bir formata hazırlıyorum.

Maximus dedi ki...

fotoğrafa bakıp inandırıcılık gören varsa bana da anlatsın bi zahmet

untildie dedi ki...

Her gencin içinde bi CM sevgisi mevcuttur. Sadece parası olan bunu gerçeğe dönüştürüyor.

Adamın tek amacı elbetteki gündemde kalmak. Futbola olan ilgi sayesinde ülkede tanınırlığın artıyor ve bunu 1 koyup 10 alarak yapıyor.

Bhut_Jolokia dedi ki...

Geçenlerde Lig Tv'de En İyi Slalom Goller arasında Ceyhun'un Siirt Jetpa formasıyla attığı golü göstermişlerdi. O zaman hatırlamıştım o yılları. Dön be Fadıl yeni renklere ihtiyacı var bu ligin :)

Bu arada bu İmza işi noldu harbiden :)

varol döken dedi ki...

@bhut jolokia
o videonun onca güzel golün arasında işi ne hem de 5. sırada sorusunun cevabını da yeşil yeşil almış olduk...

bir adamın bakışı 15 yılda hiç mi değişmez, onca yatırıma kadar gözlerine bir yatırım yap be fadıl abim...

şimdi lerzan mutlu da çıkacak mı piyasaya yeniden?