15 Eylül 2009 Salı

ADEBAYOR DEĞİL ARSENAL CEZALANDIRILSIN

Mahalle arasında top peşinde koştururken heralde kavga etmeyen çocuk yoktur. Muhakkak bir sebeple tartışma başlar ve ağzımızdan çıkan ilk küfürde "anne" belirtili nesne olarak cümle içinde yerini alırdı. Bizi en çok seven varlığı korktuğumuzda ya da heyecanlandığımızda ağzımıza nasıl refleks olarak alıyorsak, sinirlendiğimizde ya da kavga ederken de bahsini şöyle bir geçiririz. Sevmediğimiz insanı doğurduğu için ilk olarak ona, anaya kızarız. Ayıptır, günahtır; ama alışkanlıktır aynı zamanda, dünyanın her yerinde olduğu gibi. Bunun daha kötü hatta en kötü halleri de vardır. Binlerce insan tarafından-ki bunların çoğu ağzından salyaları saçarak, gırtlaklarını yırtarak, sesleri kısılana kadar koro halinde dakikalarca annelere küfür edilen versiyonudur.

Bunun en yeni örneklerinden biri haftasonunda City of Manchester'da yaşandı. Arsenal taraftarları sezon öncesinde para için kendilerini bıraktığına inandıkları Adebayor'un annesi ve hatta babasını anan şarkılar söyledi. Aralarından bazıları için Adebayor'un annesi .rospuydu. Bazıları içinse babası Togo'da filleri yıkayan ve dışkıları temizleyen bir işçiden başka birşey değildi. Bir insanın bu uğultulara, küfürlere kulaklarını tıkaması, rahatsız olmadan işine devam etmesi çok zordur. Adebayor da bir şekilde kayıtsız kalamadı, hiçbir şey yapmasa maç sonunda tünele girerken bile değişik şekillerde karşılık verebilirdi. Ama o en güzel cevaplardan birini verdi. Takımını galibiyete taşıyan gollerden birini attıktan sonra tüm sahayı boylamasına koşarak Arsenal taraftarlarının önünde dizlerinin üzerinde kayarak kollarını yanlara doğru açtı. Ne küfür etti, ne tükürdü, ne de Arsenal taraftarlarının fırlattıklarını geriye iade etti(Geçen sene Drogba'nın yaptıklarını hatırlayınız). Adebayor'un yaptığının en nihayetinde yanlış olduğunu kabul ediyorum ama azmettirene bakmak lazım. Azmettiren de Arsenal taraftarıdır. Ben Arsenal'i desteklerim yıllardır ama bu yaşananlarda diyorum ki öncelikle çuvaldızı kendimize batırmalıyız. Nasıl savunacağız yani kendimizi? "Ade para için bizi sattı City'e gitti. Bu yüzden küfür ettik dakikalarca" mı diyeceğiz?! Komik olmayalım! Eğer ortada bir satan varsa Ade ne ilkdir ne sondur. Biz herşeyden önce Wenger'in sahaya sürdüğü kadroya ve sezon öncesinde adam gibi transfer yapmamalarına, iyi bir golcü almamalarına kızalım. Sahaya sürdüğü 4-3-3'te ileri üçlüyü Diaby, Bendtner ve Van Persie'den kurmasına, Hollandalı'yı sürekli s.çtığı pozisyonda yani kaleye en yakın oyuncu olarak oynatmasına sinirlenelim.

Tekrar olaya dönecek olursak Arsenal taraftarlarının sahaya attığı bozuk paralardan biri bir güvenlik görevlisinin kafasını yardı. Adebayor bu kişiye imzalı bir formasıyla birlikte bir özür mektubu yolluyor. Bir yandan da alacağı cezayı bekliyor. Maç içersinde o pozisyonu görmedim ama yerde yatan Van Persie'ye "kasti" olarak bastığı iddia ediliyor. Sözü edildiği gibi kastiyse eğer bu davranışı kabul etmek tabii ki imkansız. Kasti olarak yapmadığını iddia eden Togolu'nun alacağı cezanın 3 maç olacağı söyleniyor. Ama ben Uefa'nın Eduardo'nun cezasını kaldırarak Arsenal'e yaptığı güzelliği şimdi FA'in de Adebayor'a yapmasını bekliyorum.

13 yorum:

armgn dedi ki...

evet arsenal seyircisi sonuna kadar haketmiştir bu hareketi o ayrı ama adebayor'un van persie'ye ve fabregas'a yaptığı iki hareket var ki ikisini de izledim. iki si de kasti. ikisi de adam öldürmeye teşebbüs. adebayor da sütten çıkmış ak kaşık değil

non of your business dedi ki...

ben de 2 pozisyonu da izledim.Çok fazla sinirliydi ve kontrol edemeyip persie ve fabregas seçti kendine kurban olarak.
gol sonrası sevincine tamam ama diğer hareketleri affedilemez.

Flying Dutchman dedi ki...

van persie'ye olan hareketinden kafadan bir 2 maç yiyecek...ben öbür hareketin de ceza alması gerektiğini düşünüyorum...bu gibi durumlarda kimseye ceza vermemek yerine herkesi cezalandırmak daha iyi gibi....maçı 3-1'e getirdiğin bir golden sonra 80 metre depar atmak pek göz yumacakları bir durum değil FA'in...Arsenal tribünlerine de maddeler sebebiyle cezayı keserler...

ama ikinci yarı Emirates'e Adebayor nasıl gider onu bilemem :))

armgn dedi ki...

http://jmayers.blogspot.com/2009/09/adebayors-memorable-emirates-return_15.html görüntüleri de buradan görebilirsin ali.

Jordi Metal dedi ki...

FA 6 maç verecek diyorlar.

bthn_17 dedi ki...

ali abi ankarasporda ligde düşürüldü bununla ilgili yazını bekliorum lig 17 takımla mı devam edecek yoksa yerine alttan başka takımmı çıkacak bunula ilgili bizi bilgilendir lütfen

MBC dedi ki...

herseyi gectim ama o van persie ye yaptigi hareketi igrenti!

haa van persie belki süper karekterli birisi degil ama senelerce takim arkadasligi yaptigin kisiye böyle hareket yapamazsin!

Ernest J. Garnest dedi ki...

Blogdaki yazı aslında çok güzel bir şekilde açıklamış bence durumu Adebayor bildiğin yaralı kızgın bir boğa gibiydi kime neden saldırdığını bilmeden saldırdı ha suçlu mu tabii ki de ama aman allahım adebayor ne yaptı denecek bi durum yok sonuç itibariyle insan sinirlerine hakim olamaz öyle bi durumda

Unknown dedi ki...

Burada değerlendirmeyi yaparken ingiltere'yi göz önünde bulundurmamız lazım.İngilizlerin premier league diye bir markaları var bu markaya en ufak bir leke bile gelmesini istemiyorlar.Leke getirebilcek her türlü olayı daha en başında engelliyorlar ki ileride ondan zarar görmememk için.

Spooky dedi ki...

Fabregas'a da yaptığı hareketi unutmayalım. Naklen yayına yansımadı ama görüntüleri sonradan çıktı. Açıkca kasıtlıydı hareketleri. Depar konusuna hiç girmiyorum. Maç öncesi yumruk şovlardaki en ufak hareketin olay olduğu ülke de olsa neler olur? Tümer Fenerbahçe'ye geçtikten sonra Beşiktaş tribünlerine bu hareketi yapsa felaket olurdu.

caven dedi ki...

abi van persie'de haksızlık yapmayalım.Sağ ayağıyla mükemmel bi gol attı maçta.Son vuruşları cok iyidir ayrıca rahatlıkla forvet oynayabilir bence

PENNEARABIATA dedi ki...

@ caven

bence kaleye en yakın oyuncu olarak oynayabilecek biri değil. hollanda milli takımında da olduğu gibi bir kewell, bir Keita tarzı kanatlardan topu taşıyıp orta ve derin paslarla forveti besleyecek, zaman zaman da ortaya doğru sokulup o dediğin sert şutlarıyla kaleyi yoklayacak bir futbolcu. Yoksa ceza sahası her pozisyonda son vuruşu yapabilecek biri olduğuna katılmıyorum. Ama bunu yapabilecek iyi bir golcü almaları gerekirdi işte.

joaquinsanchez dedi ki...

arsenal taraftarının adebayor'a tepkisi geçen senenin yaz aylarından başlar.. ayyukaya çıkan barcelona, milan dedikoduları, adebayor'un yaptığı "milan, beyonce gibi, ona karşı koymak zordur", "barcelona'da oynamak isterim" tarzı açıklamalar, daha sonra arsenal'den maaşında iyileştirme istemesi, taraftarın onu hazırlık maçında yuhalaması.. adebayor, city'e para için gitti, taraftar ona bu yüzden kızgın demek tam doğru olmaz.. kolo toure'ye bu kadar tepki gelmemesi bunu kanıtlar nitelikte..

tabii ki -ben bilmiyorum ama eğer yapıldıysa- bunlar adebayor'un ailesine yapılan tezahuratları hoş gösterecek şeyler değil kesinlikle.