28 Eylül 2009 Pazartesi

FERNANDO ALONSO FERRARI'DE

Hep futboldan transfer haberi verecek değiliz ya! Bir tane de Formula 1'den olsun. Artık sağır sultan bile duymuştu zaten. Ferrari'nin yeni sponsoru İspanyol bankası Santander, vatandaşı Alonso'nun Maranello'ya gelmesi konusunda ısrarcıydı. 3 yıl için yaklaşık 30 milyon dolarlık anlaşmaya imza attığı söyleniyor. Kimi Raikonen ise eski takımı McLaren'e dönüp Hamilton'ın takım arkadaşı olacak. Brawn GP'de ise Barichello'nun yerine Nico Rosberg'in geçeceği konuşuluyor. Orda da Ferrari'de yaşanan durumun bir benzeri var. Takımın motor sağlayıcısı Mercedes-Benz, vatandaşı Rosberg'in takımda yer almasını istiyor. Alonso-Massa, Raikonen-Hamilton, Button-Rosberg mücadelesi seneye bizi bekler! Güzel de olur!

6 yorum:

arnawut dedi ki...

henüz gerçekleşmesede kesin bişey artık. raikonen'de ki form düşüklüğü can sıkıyordu. ferrari taraftarı olmasam da ferrari'nin durumu hoşuma gitmiyordu.alonso iş yapacaktır.geliştirmeyi de bilir arabayı.

Burak Eken dedi ki...

BMW'nin çekilmesiyle sezon sonu boşta kalacak olan Kubica'nın Renault'ya, GP2 şampiyonu Hulkenberg'in de Williams'a gideceği, söylentiler arasında.

Futboldaki transfer sezonundan nefret ederim. Ama nedense F1'in transfer sezonu çok hoşuma gider. :)

Unknown dedi ki...

Montezemolo'nun yaptığı bir hata olarak tarihe geçecektir bu transfer. Bilindiği gibi Ferrari'de Massa çok sevilen bir pilottur (Michael Schumacher de dahil), özellikle geçirmiş olduğu bu son kaza; O'na gösterilen ilgiyi biraz daha arttıracaktır. Alonso ise bu durumdan hiç memnun olmayan bir pilottur, her zaman ilgiyi üzerinde tutmak ister. Kariyerinde büyük bir takımda yarışma imkanını bulduğunda ise bunun gerçek bir örneğini görmüş olduk geçtiğimiz senelerde. Bu takımda Hamilton, bariz bir şekilde el üstünde tutuluyordu ve bu duruma kayıtsız kalamayan Alonso; iki sezon önce Kimi Raikkonen ile şampiyonluk yarışı içerisinde bulunan takım arkadaşı Lewis Hamilton'a büyük bir kazık atar ve belki de şampiyon olacağı sezonda ikincilik elde etmesini sağlar. Bu olaydan sonrası da malum zaten, Alonso, amiyane tabirle takımın garajından bavullarıyla birlikte kovulur.

İşte Alonso bu şartlar altında gelecek sezon Ferrari'de yarışacak ve hayatı boyunca arzuladığı o kırmızı koltuğa geçecektir. Tutkularıyla yaşamayan ve sadece altındaki aracın sınırlarını zorlamayı seven Kimi Raikkonen ise, büyük bir ihtimalle Mclaren'e geçecektir.

Schumy dedi ki...

Bir o eksikti zaten. Hatta Massa' yı göndersinler Raikonen' le beraber Alonso yarışsın. Eğer memnun kalmazlarsa Coulthard Hakkinen ikilisi de gündeme getirilsin, takım ptronluğuna da eski Mclaren' li Ron Dennis getirilsin olmadı Briatore' nin cezası affedilirse kendisine teklif yapılsın.

Ne hale getirdiler Ferrari' yi. Schumy bıraktığından beri izlemiyorum, 2006' dan beri tek yarış izlemedim.

Demekki aşkımız renklere değil Schumacher' e imiş.

Raikkonen' in, Alonso' nun bu takımda ne işi var yahu ???

blogger dedi ki...

raikonen'i severdim mclarende ama ondan daha çok sevdiğim çılgın adam montoya idi ikisi de aracı ölesiye zorlarlardı. kaç motor patlattılar, kaç kaza yaptılar sayısını unuttum. hamilton ve alonsoyu ise hiç sevmem. raikonen'in mclarene dönmesi ile artık takım değil pilot tutmaya devam edeceğim malum sevimli pilotlar massa ve raikonen, antipatik pilotlar alonso ve hamilton ferrari ve mclaren e eşit dağıldılar :)

arnawut dedi ki...

kesinleşti.ferrari açıkladı...