22 Eylül 2009 Salı

FUTBOLDAN KISA KISA

Bloga kırk yılda bir girmeyi başarırken dedim ki en iyisi kısa kısa yazmak. Manchester City'nin eski defans oyuncusu Michael Ball için Galatasaray devredeymiş. Portsmouth'un da istediği 29 yaşındaki Ball dizinden geçirdiği sakatlığın ardından iyileşme sürecindeymiş. Galatasaray'ın savunmasında az sakat vardı, Ball da gelsin tam olsun!
M.Cityli golcüler 3'er 3'er gidiyor. Ama gol yollarında değil, ceza yarışında. Adebayor'un 3 maçlık cezasının ardından Bellamy'e de 3 maçlık ceza kapıda. United maçında taraftarın yüzüne indirdiği sağ direkt demek ki pek beğenilmemiş!
62 yıllık süt pardon düşman kardeşler "1 günlük Barış" adı altında dostluk maçında karşı karşıya geldi. 1947'de Rudi Dassler'in kardeşi Adi Dassler'den ayrılmasının ardından ad ve soyadının ilk hecelerini kullanarak kurduğu Ruda markası ilerleyen yıllarda Puma adını almıştı. İki spor malzemeleri üreticisinin merkezleri Almanya'nın güneyindeki Aurach nehrinin iki tarafında bulunuyor. Bundan böyle her yıl bir günlüğüne global silahlarını indirip dostluk maçı yapacaklarmış. Adidas geçen yüzyılın en büyük atletlerinden Jesse Owens'ı giydirerek 1-0 öne geçmiş, Puma ise bu yüzyılın en büyük atleti Usain Bolt'la skoru eşitlemişti.
Stuttgart yönetiminden izin almadan Münih'teki Oktoberfest'e katılan Jens Lehmann 1 maçlığına kadrodan çıkarılmış. Ayıp etmişler, bırakın eğlensin adam kaç yaşına geldi bu vakitten sonra bir de izin mi alacaktı!

1 yorum:

Unknown dedi ki...

topun markası ne acaba?