20 Ekim 2009 Salı

ARAL'IN GECESİNE 24 SPOR SERVİSİ DAMGASINI VURDU

PES 2010'un lansmanı yapıldı dün Baltalimanı'ndaki Portaxe'de. Deniz kenarında harika bir ortamda boğazın ışıkları altında ARAL çok güzel bir gece düzenledi biz PES tutkunlarına. Geçen yılki organizasyona oranla ARAL işi bu kez daha da büyütmüş ve konuklarına güzel bir gece geçirmeleri için her türlü imkanı sağlamış. Yemekler, içkiler, futbol ve herşeyden önce arayıp da bulamadığınız etrafta dolaşan bir sürü rakip; bir PES tutkununun birarada görmek isteyebileceği önemli şeyler yani. Doğan Grubu'ndan Emre Tilev, Barış Kuyucu, Nebil Evren, Lig Tv'den Melih Şendil, Tribündergi'den Barış Timurlenk ve spor basınından daha birçok genç arkadaş gecede yer aldı.

Gecenin en önemli olayı kuşkusuz düzenlenen 128 kişilik turnuvaydı. En iyi 32 kulüp takımları bu 128 kişiye bölüştürüldü. Tabii bazı kişiler aynı takımlarla oynamak zorunda kaldı. Mesela final maçı iki Barcelona arasında oynandı. Bana Celtic çıktı. Önce Atletico Madrid, sonra PSV, ardından da Emre Tilevli Inter'i eledim. Çeyrek finaldeki rakibim ise geçen yıl sözümona çok iyi oynadığı için turnuvaya alınmayan bir arkadaştı. Valencia ile oynuyordu, işi penaltılara taşıdım ama son penaltımı kaleciye nişanlayınca -sola itmeme rağmen ortaya attı- elendim. 24 ekranlarındaki Güzel Oyun'u hazırlayan Evren Göz de benim gibi çeyrek finalde elendi. Ancak iki stajyer arkadaşım Tayfun Bayburt ve Burak Hümmet rakiplerini eleyerek -Evren'le benim yenildiğimiz ancak hırpaladığımız rakipler- finale çıktılar.

Final maçı öncesi biz 4'lü 3'lü çekmeye başlamıştık bile. Birinciye verilecek olan PS3 Slim şimdiden bizimdi çünkü. Final maçında Burak'ın Barcelonası, Tayfun'un Barcelonası'nı 3-1 yenerek zafere ulaştı. Geceye son anda gelme kararı alan Burak böylece günün en karlı adamı oldu. PS3 Slim'in yanısıra PES 2010'u da çantasına koydu. İkinci Tayfun'a ise Turkcell Süper Lig topu ve PES 2010 verildi. Üçüncü olan arkadaş ise milli takım forması -top daha pahalıymış- ve PES 2010 kazandı. ARAL firması çalışanlarına başta Ayşe Şenel hanımefendi olmak üzere 10 yıl sonra bile hatırlayacağımız bu keyifli geceyi bizlere yaşattıkları için çok teşekkür ediyorum. Şimdiden PES 2011 lansmanını iple çekmeye başladık bile. Ama keşke ayda bir ya da iki ayda bir böyle turnuvalar düzenlense demekten de kendimizi alamıyoruz tabii. Belki bloggerlar arasında böyle bir organizasyon yapabilir ARAL.

Bu arada oyunla ilgili birkaç şey de söyliyeyim. Oyunu zorlaştırmışlar. Gol atmak daha zor. Üçgen ve L1+üçgen gibi uygulamaları çok rahat bir şekilde yapamıyorsunuz. Dönüşler de daha ağır. Top kontrolü ve sürme öyle kolay değil. Kalecilere daha fazla özgürlük tanınmış. Üçgene basıp çıkarttığınız zaman kendi yapay zekasına uygun olarak bazı tercihler yapabiliyor. Yeni oyuna alışana kadar biraz zaman geçmesi gerekiyor. Kısacası uykusuz geceler devam eder...

11 yorum:

Mr.Eko dedi ki...

o joystick'i Tilev'in kafasina dokundurmak vardı..

sukullaci dedi ki...

valla her maç 10 golle bitti. karşı karşıya tüm pozisyonlar gol oldu. atılan her arapasta defansın göbeğini yarıyo. şu kart olayını çözemedik ama güzeldi oyun

Unknown dedi ki...

"Hani şans elimizden tutacaktı..."

BT dedi ki...

Ali Bey
Sahada yediğiniz 12 golü tekrar hatırlatırım.
Arkadaşlara tebrikler.
Sola vurdum ortaya attı ile olmuyor ama :)

UzunPaslar dedi ki...

Herşey çok güzelmiş de oynayanlara bir koltuk koysalar daha güzel olacakmış sanki. İlk fotoğrafta ilginç bir görüntü oluşmuş :)

CaRtMaNtR dedi ki...

şimdiden ps cafelerinede düşmüş oyun. hsonu arkadaşımla 5 kez tekrarladığımız barça - real madrid maçları hakikaten çok eğlenceli oldu. gerçi barçada defansı kısa oyunculardan kurma hatasına düşülmemesi gerektiğine inandım. birde henry çok etkili idi oyunda. c. ronaldo için yorum yapmam gerekmez herhalde normal koşusunda bile depara kalkmış kadar hızlı hareket etmesi nedeniyle insan zaman zaman kontrolsüz güç güç değilmiş hakkaten diyor ister istemez :D

RECOBURAK dedi ki...

Oyunun 2009'la hic alakası yok ve bunun üzerine bir de zorluk derecesinin artması eklenmiş.Ancak her zaman ki gibi Pes,verdiği haz'la her zaman bir numara.Turnuvada emeği geçen herkese teşekkür ederim.Her oynadığımda sizleri hatırlayacağım :)

levent dedi ki...

tebrikler burak basarilarinin devamini dilerim..birdahaki turnuvada pes3 u bana veirceksin oke :D

Unknown dedi ki...

pes hakkinda bir soru: butun oyuncular/takimlar nihayet gercek isminde mi yoksa eskideki gibi sacma sapan isimler devam ediyor mu?

PENNEARABIATA dedi ki...

@arttvendelay

oyuncularda problem yok. ancak ingiliz takımlarının çoğunun ismi farklı, konami kulüplerle isim hakkı konusunda anlaşamadığı için.

ozdemirmusta dedi ki...

gerrard nası gerrard?? uzaktan iyi sıkıyo mu gene? :)