21 Ekim 2009 Çarşamba

GÖKDENİZ'İN SİTEMİ

Manşetlerdeki adam Gökdeniz dert yanmış; ''Buradaki iyi performansımın görülmesi için Barcelona'ya gol atmam mı lazımdı? Türk futbolcusunun ilgi görmesi için İngiltere ya da Almanya'da mı oynaması gerekiyor? Nedense Türk futbolcusunun Rusya'da yaptıklarıyla ilgilenilmiyor."

Bu açıklamalarını okuduktan sonra "heralde sitemi Fatih Tekke gibi Rusya'da oynayıp milli takıma çağrılmadığı için" diye düşündüm. Ancak sonraki açıklaması bu düşüncemi tamamen ortadan kaldırdı.

"Ben kendi mesleğime nasıl saygı duyulmasını bekliyorsam, milli takım teknik direktörünün de kadro tercihine de saygı duyulması gerektiğini düşünüyorum. Bu konuda yorum yapmak istemiyorum. Milli takım formasını taşımak bir onurdur ve ben kutsal formayı taşımaya her zaman hazırım.''

Bu açıklaması gayet güzel, seviyeli ve kabul edilebilir. Ancak Türk basınını her ne kadar çoğu zaman ben de eleştirsem de ilgi konusundaki serzenişine katılamayacağım. Rubin Kazan'ın geçen sezon şampiyonluk haberleri bu basında yer bulduğu gibi, Gökdeniz'in ligde gol attığı maçların özetleri de imkanlar el verdiğinde bu televizyonlarda gösterildi, gösterilmeye de devam ediliyor. Rusya Ligi'ni yayınlayan grubun muhabirlerinin Rusya'ya gidip Gökdeniz'le, Fatih'le, Hasan'la röportajlar yaptıklarını hatırlıyorum. Gelelim Rubin Kazan'daki iyi performansının görülmesi için Barcelona'ya gol atması gerekip gerekmediği mevzusuna.

Sevgili Gökdeniz,

1- Şampiyonlar ligi gibi tüm dünyanın takip ettiği bir vitrinde oynuyorsun.
2- Barcelona gibi geçen sezon fırtına gibi esip mücadele ettiği tüm kupaları kazanan takıma karşı deplasmanda mücadele ediyorsun.
3- Geçen Aralık ayından bu yana Şampiyonlar liginde yenilmeyen -gruptan çıkmayı garantileyen Barça son maçında Shaktar'a yenilmişti- Barcelona'yı kimsenin beklemediği bir şekilde 2-1 mağlup eden bir takımın oyuncususun.
4- Barcelona'nın %73'e 27 gibi ezici bir üstünlükle topa sahip olduğu dakikalarda -gerçi tüm maç boyunca- çıkıp Valdes'i ve takımını yere seren golü atıyorsun.
5- Ertesi gün tüm dünya basını Barcelona'nın aldığı şok yenilgiyi manşete taşırken, haberlerde doğal olarak ismi başrolde geçen futbolcu oluyorsun.

Tüm bu gelişmelerin ardından tabii ki Türk basını sana büyük ilgi gösterecek. Tabii ki attığın golün videoları, senin sevinç görüntülerin Türk basınında yer bulacak. Sana da hak veriyorum hazır gündemdeyken, hazır ipler biraz olsun eline geçmişken biraz konuşayım demişsin. Seninle gurur duyduk dün gece Gökdeniz; eğer olur da bir gün Barcelona'da forma giyme şansı bulursan daha da gurur duyacak ve seni ilgi manyağı yapacağız, bu dediğimi unutma! Ama şimdilik bizden bu kadar, kusura bakma!

13 yorum:

David Aames dedi ki...

Aslında çocuk haklı. Görünen köy kılavuz istemez ki. inter maçından sonra yazdığım Rusya'da yalnız Türk ve bir Deli yazıda tam da bu konuya parmak basmıştım, isabet oldu.

aşkın dedi ki...

Onu bunu bıraksın da bir Selim Soydan edasıyla sormak istiyorum kendisine:
Vladivostok deplasmanı nasıl Gökdeniz sen bize onu anlat.Jetlag?

http://www.robertamsterdam.com/vladivostok.jpg

http://www.chessbase.com/images2/2004/kazan01.gif

Unknown dedi ki...

Gökdeniz iyi bir oyuncu, bana kalırsa Tuncay'dan daha yetenekliydi. Ama işte karıştığı olaylar yüzünden ancak Rus liginde oynayabildi..

moroccom dedi ki...

vladivostok küme düştüğü için artık böyle bir deplasman sorunu kalmadı.

Frentzen dedi ki...

Adamın maçı yayınlamadı daha ne olsun. Barcelona ile oynuyorlar ama maçı yayınlanmıyor. Star kaç senedir maç veriyor hangi gün boş bıraktılar? Dalga geçer gibi yayınlamadılar. Gökdeniz şampiyon olduğunda da ilgi falan gösterilmedi. Videoları yayınlanmış. Hangi videolar. Hangi kanalda. Eminim ki Gökdeniz değil de bu golü İstanbul takımlarında forma giymiş birisi atsaydı deprem olurdu. Milli takıma dalga geçilir gibi alınmadı. İlk 11'i bırakın kadroya giremedi. Onun yerine kimlere şans verildi kimlere. Euro 2008'de Almanya'ya karşı 14 kişilik kadro vardı ama o zaman bile son dakika da oyuna alındı. Onun yerine şans bulan isim ise 3. golde yerlerde olan Kazım Kazımdı.

PENNEARABIATA dedi ki...

@ frentzen

okuduklarını anlamamışsın galiba, bir daha okuyuver. "Videoları yayınlanmış. Hangi videolar" dediğin kısmı bir daha çözmeye çalış. bir de şunu oku sonra.

http://pennearabiata.blogspot.com/2009/10/nou-campta-gokdeniz-atti.html

Frentzen dedi ki...

Okudum abicim, star tv konusunda hem fikirim seninle. İlgi deyince örnek vermek istedim maç yayınını. Gökdeniz'in ilgi konusundaki serzenişine katılmadığınızı belirtmişsiniz, onun için söyledim. Rusya'da 1 km uzağa Cska(bjk maçı)maçına gelip benim yanıma bile uğramadılar diyor Gökdeniz. Hem de 1 gün önce İnter ile oynamışlarken. İlgi derken zaten kısacık olan haber sonrası spor haberlerinde, eğer Gökdeniz gol atmışsa 2 saniye jet gibi bir geçen video kastediliyorsa bir şey demem. En son Aksiyon dergisindeki röportajlarını okudum adamlar(Fatih-Gökdeniz-Hasan) ilgiden dert yanıyor. Fatih Uefa'yı aldı,ligde şampiyon oldu. Gökdeniz ve Hasan Kabze takımları 50 sene sonra şampiyon yaptılar. Tuncay'ın son dakikada oyuna girmesinden daha çok ses getirebildiler mi( bu sadece Premier Lig-rusya ligi mevzusu değil). Bu da benim serzenişim :) Bu blogla uzaktan yakından alakası yok serzenişimin. Medya hakkındaki genel görüşümdü.

Unknown dedi ki...

milli takimi kisisel kaprislerinin esiri yapanlar utansin...

Guinness Please dedi ki...

@frentzen

tamamiyle katılıyorum. tuncay middlesbrough'da, stoke'da son 3 dakika oyuna girecek diye başka maçları değil onun maçlarını yayınladı bu medya. en azından star tv de maçı yayınlanmalıydı.
lejyonerler deniyor ama nihat'ı performansı, tugay'ı istikrarından dolayı izledi bu medya. yoksa kimsenin umrunda olmazdı. tuncay'a,emre'ye bu ilgi neden anlamıyorum. tekke'nin, gökdeniz'in, kabze'nin neden değerli görülmediğini de anlamıyorum.

aşkın dedi ki...

Biliyorum adsoy, benimkisi geniş zamanlı bir soruydu ;)

Unknown dedi ki...

Euro 2008 de yok muydu ondan önceki grup maçlarında yok muydu gökdeniz ne yaptı bunca senedir milli takımda biri çıkıp şu kadar maçları kazandırdı hani naptı top tutamaz defansa gelmez ya geçer ya takılır oyuncuya 1 maç oynar 3 maç yatar.Benim görmediğim bir şey mi yapıyor gökdeniz milli takımda ne zaman süper oynadı bu adam.Bu adam ancak maç koptuktan sonra girer ve öyle iş yapar yunanistana attığı gol gibi

moroccom dedi ki...

kesin olan şu var ki... bu golden sonra yeni gelen hocanın ilk alacağı futbolcu gökdeniz olacaktır. :)

Serhat dedi ki...

@Gökhan
Duyanda Gökdeniz her maç milli takımda ilk 11 oynatıldı sanar. Adam'a kaç maç ilk 11 de şans tanınıp sabredildi ki ? Yahu bu takımda Tümer ilk 11 çıktı kaç maç, Emre Belözoğlu en rezil oynadığı dönemde bile ilk 11 deydi. Kazım ne yapıyor milli takımda, kaç maç kazandırmış söylesenize ?? Yahu Ceyhun Eriş oynuyor milli takımda, Yusuf oynuyor, Gökdeniz, Fatih Tekke nasıl oynamaz anlayamıyorum !! Biri bana anlatsın :)