19 Kasım 2009 Perşembe

BİRKAÇ HENRY ŞAKASI

11 yorum:

Cenk Akın dedi ki...

Bobilerden de güzel monteler bekliyorum konuyla alakalı :)

erbo dedi ki...

:) iyimiş. e sen duruşu bir dünya kupasında oynamak uğruna satarsan, böyle maskara olursun. yapmak zor yıkmak kolaydır...

K. A. dedi ki...

La science des rêves göndermesi çok iyi olmuş.

Maximus dedi ki...

bu fransız forvetlerin huyundan mıdır suyundan mıdır misal anelka:)

QuaresmA dedi ki...

kötü ya, avrupalılar'ın şaka anlayışını asla sevmedim zaten. biraz daha pratik düşünsünler, gülünç duruma düşüyorlar şaka yapacağım diye. yazık..

varol döken dedi ki...

sen thierry henry...

avrupa şampiyonu, dünya şampiyonu, şampiyonlar ligi şampiyonu...

sen mi büyüksün?

hayır ben büyüğüm, ben irlandalı basit bir defans oyuncusu richard dunne...

gözümde pul kadar değerin yok...

dokunma topuma, dokunma baraj maçıma, dokunma dünya şampiyonama...

yoksa ben hayatında bir kaval kemiği bile kırmamış richard dunne, futbolculuk hayatını bitiririm...

ve dönüp arkama bakmam bile!

TA dedi ki...

çok abartıyorlar yau.sanki bir futbocu ilk defa hakemi aldattı havası hakim.maradona ellle gol attı.her maçta dünyada binlerce maçta hakemi aldatıyorlar.galiba sayfalar dolsun reyting olsun.çorba olsun düşünüyorlardır.skibbe nin bir sözünü hiç unutmamak lazım.ne diyor: siz medyanın işi gerçekten zor.hergün onlarca sayfayı doldurmak tv de saatlerce birşeyler konuşmaya çalışmak oldukça zordur.
evet skibbenin dediği gibi türkiyede ve dünyada spora ayrılan yer sayfa ve tv de saat o kadar çokki bunları doldurmak içinde birşeyler abartılır konuşulur vs vs.türkiyedeki haberlerde genelde böyledir.ya olmayan birşey üzerine iddiada bulunurlar yada basit birşeyi olağaüstü gösterip sayfa ve saat doldururlar.bu henry olayıda ve diğerleride böyledir.
bence sporun düzelmesi içinde biraz sayfa ve saatlerin azalması lazım.yoksa bu sayfa ve saatleri doldurmak için birçok saçmalıkları insanların üzerine yollamaya devam edecektir medyamız.

PENNEARABIATA dedi ki...

@T.Ç.

İyi söylüyosun hoş söylüyosun da, kalkmış Fransa Başbakanı İrlanda Başbakanı'ndan özür dilemiş; İrlanda Başbakanı kalkmış Avrupa Birliği toplantısında maçın tekrarlanmasını istediklerini söylemiş; İrlanda Futbol Federasyonu kalkmış Fifa'ya maçın tekrarlaması talebinde bulunmuş; Fransa'da spor eğitmenleri birliği kalkmış bildiri yayınlamış, Domenech ve takımına sallamış. Yani olayın büyüklüğü de zaten bu gelişmelerden kaynaklanıyor. Çünkü arkada sinirli ve üzüntülü bir ülke bıraktı bu aldatma hareketi.

erbo dedi ki...

@T.Ç. bazen bayılıyorum sırf medyaya sallamak için medyaya sallıyorlar. Konunun medya ile ne alakası var. Hırsızlık, hak yemek, büyük balığın küçük balığı yemesi, belki de bunları kanıksadığı için insanoğlu, gidiş genel de iyiye değil kötüye doğru.

Burada açıkça hak yenmiştir, bir ülkenin futbol üstünde de olsa kaderiyle oynanmıştır. Yanlış olan bu olayın konuşulması değil konuşulmamasıdır.

"Sen sen ol duruşunu başarı için satma" demektir önemli olan burada henry üzerinden insanlığa...

TA dedi ki...

benim demek istediğim henry'nin yaptığını olumlamak değil.demek istediğim her zaman maçlarda onlarca aldatma olayı yaşanır.kimse böyle tepki vermez.ne olduda şimdi böyle tepki veriliyor.skibbe'nin sözünü hatırladım.o kadar.malum futbolsuz günler geçildi.

medyaya sallamak bile bence medyanın işine gelen birşey.onun için ben sallamıyorum.medyadan birisi diyor ki beni eleştir bundan çok mutlu oluyorum.yani beni muhatap al.beni ölçü al.ve beni eleştir.böylece sonuca gitmeyen bir ilişki oluyor ve bundan reyting elde ediliyor.yani bir tarafta kötüler ve bir tarafta iyiler.bir savaş var iki taraf arasında ama sonuç yok.bitmeyen kısır döngü.fb-gs rekabeti gibi.reyting için olması gereken rekabettir.yada çekişmedir demek daha doğru.çekiştireceksin.
özetle sanki medya bilerek kötü rolünü oynuyor.iyilerde çırpınıyor düzelmesi için.bu çekişmeden reyting denen şey ortaya çıkıyor.yani birisi kötü olacakki birileride olaya girsin.
onun içinde medyayı eleştirmekte ona reyting sağlar ve birşey olmaz bu durumda.ertem şener radyocu proğramına bağlandı.diyor ki kendisini eleştiren konuğa.çok iyi yapıyorsun.eleştir beni.ben eleştiriye açığım.yani beni izlediğin ve eleştirdiğin için sağol.izlemeye ve eleştirmeye devam et demek istiyor.
çözüm nedir? izlememek.bu kadar basit.eğer izleyip cevap verirsen işte reyting denen şey ortaya çıkıyor.

TA dedi ki...

şunuda eklemek istiyorum.medyanın tamamı için değil tabii ki bu söylediklerim.bilgin gökberk in görüşlerini eleştirirsin.olumlu ve olumsuz olarak.çünkü bilgin gökberk kendi özgün düşüncelerini söylüyordur.birileri bilgin gökberk'e şunları şunları söyle reytingler artsın diyemez. izlersin ve eleştirirsin. ama telegol'ü izleyip eleştirmek saçmadır.orada bir düşünce yoktur.format vardır.proğramdan önce belirlenmiş bir formatı izlersin.izleyip eleştirmek hatta en sert eleştiride bulunmakta saçmalıktır ve gereksiz birşeydir.
medyanın büyük çoğunluğu telegol gibidir.eleştiriye açıktır:) izlendiği sürece en ağır eleştirileri yaparsın.bundan memnun da olurlar.demekki izleniyoruz diye düşünürler.
medyaya sallamakta iyi birşey değildir bu bakımdan.seçici olmak lazım.bilgin gökberk'in fikirlerini eleştirmek(olumlu ve olumsuz) bir kısır döngü yaratmaz.bilgin gökberk gibi özgün yazarları genel medya içine almıyorum.