16 Kasım 2009 Pazartesi

FLASH FORWARD

Lost'ta son sezon başlayana kadar yeni sardığım dizi. Dünya'da aynı anda tüm insanlar birdenbire bayılır. 2 dakika 17 saniye boyunca baygın kalırlar. Bu sırada doğal olarak trafik kazaları yaşanır, uçaklar düşer, ameliyatta olan insanlar hayatlarını kaybeder vs. Olayın gizemi şurada yatıyor. İnsanlar baygın kaldıkları süre içinde 6 ay sonra yaşadıklarını görürler. Gelecekte ne yaşadıklarını, nerede olacaklarını falan filan. Kimileri de hiçbir şey görmez, tıpkı baş karakterlerinden Demetri Noh gibi, bunu da 6 ay sonra hayatta olmamalarına bağlarlar. Dizi kaderimizi değiştirebilir miyiz, yoksa hangi yoldan gidersek gidelim nihayetinde hep aynı sona mı ulaşırız sorularını soruyor. Dizinin içinde birçok gizemli olay yaşanıyor. Her karakterin gelecekte gördükleri olaylar arasında kurulan bağlantılar da gizemi daha da artırıyor. Başroldeki isimlerden biri de "Aşık Shakespeare" filminden hatırladığımız Joseph Fiennes(otomobilin üzerindeki arkadaş). Lost -mesela Charlie- ve daha birçok diziden tanıdığımız simalara rastlıyoruz Flash Forward'da. Şu ana kadar 8 bölüm oynadı. İzlemeyenlerin başlamasını tavsiye ederim.

39 yorum:

SirEvo dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Flying Dutchman dedi ki...

daha ilk bölümü izledim

ben de Amerikan endüstrisini biliyorsam o çocuk bakıcısı ile aile babası sevişir...en fazla 5 bölüm veriyorum

keymark9 dedi ki...

konu itibari ile harika bir dizi ama kurgusu biraz zayıf kaçıyor sanki.

SirEvo dedi ki...

Üstteki yorumum yerine şu link çok daha açıklayıcı olacaktır kanımca;
http://cineshoot.blogspot.com/2009/10/diziler-olmazsa-olmazlar.html

Spoiler yeme şansınız var, aman sonra kızmayın da. :D

Vandir dedi ki...

hayal kırmak gibi olmasın ama biraz heroes gibi buldum, harika bir fikirle başlayıp sonra baydılar. Bu dizi jj abrams ın elinde olsa uçardı. (bkz fringe)

ha takip ediyor muyum? elbette. ana fikire bir sezon şans tanıdım.

PENNEARABIATA dedi ki...

@ sirevo

o 5. bölümü az önce izledim o sahne harbi skandaldı. ama ben de bir sezon şans tanımak istiyorum bu diziye, oturabilir ilerleyen bölümlerde.

Kerem dedi ki...

son bolum kotuydu, ama onun disinda dizi genel olarak iyi gidiyor. Heroes gibi dagilacaga benzemiyor cunku o kadar fazla karakter yok. Bir de cocuk bakicisiyla 'Dogus' arasinda birsey olmuyor malesef...

eaglemre dedi ki...

@sirevo

o sahneyi yanlış anlamışsın sanırım. telefondan önceki diyalogta bir resim gösterdi bizim weddeck(ekibin lideri siyahi eleman) başkana. başkanın gayrimeşru çocuğu ve onun annesinin fotoğrafını. sonrasında da kapalı olarak tehdit etti ya davayı durdurursun ya da bu fotoğraf ortaya çıkar diye. sonrasında ne oldu başkan bir telefon etti dava durdu. saldırıdan önceki sahneyi de izlersen tv'den yeni başkan yardımcısının davaya bakan senatör clemente olduğu açıklanıyordu ve mark buraların adaletini anlayamıyorum dedi weddeck'in cevabı ise burada bir şey vermeden bir şey alamazsın oldu. yani clemente davanın durdurulması karşılığında başkan yardımcılığını istemiş. kısaca başkan adamları öldürün diye telefon etmedi dava dursun diye telefon etti. biraz uzun oldu ama anlatabilmişimdir umarım.

Tuner dedi ki...

@dutchman

kaybettin arkadaş, üzgünüm. Ama önümüzdeki maçlar ne gösterir muamma... 8 bölüm izleyip 9. bölümün adv'ını seyreden biri olarak diyorum ki Noa stadda yürüyen adam bence...

PENNEARABIATA dedi ki...

bu arada benim bahsettiğim sahne ekibin arabasının çinliler tarafından havaya uçurulması ama hiçbirinin yaralanmadığı sahne.

Tuner dedi ki...

@penne

orda büyük eyyam var sorma... Boyle bir produksiyonun oyle bir hata yapacagını tahmin etmiyorum. Birkaç bölüm sonra işi flashback'e cevirip orayı kotaracaklar gibi...

PENNEARABIATA dedi ki...

@ tuner

noa derken noh'u mu kastediyosun, şu gelecekte kendini görmeye japon arkadaşı yani?

Tuner dedi ki...

@penne

evet Demetri Noh... Bu arada benim tamamen kaba yerimden uydurulmuş bir komplo teorisi =))

ayrıca ben 3 farklı produkisyonda ortak noktalar yakaladım.ç Adam Fawer'ın Olasılıksız romanı, Lost'un biten son sezonu ve bu FF'da, üçünde de Kuantum Fiziği üzerine komplolar, sorgulamalar var... Tikat...

Unknown dedi ki...

indirmeye başladım :)

PENNEARABIATA dedi ki...

@ tuner

noh olamaz sanırım çünkü bayılma anında bizim doğuş'la birlikte trafiğin ortasındaydı.

Tuner dedi ki...

@penne

Görüntü itibariyle olamayacağı içindir ki kıçım böyle şeyler uydurma hevesiyle vibrasyon yaşıyor. FF biter bitmez ilk 20-30 saniye Noh yok ortada ve bu dizi illa ki apıştıracaksa seyirciyi, oraya bağlar gibi geliyor. Dizi, ilk anlaşıldığı 13 bölümden 24 bölüme uzatıldı bu sezon. Bu da demektir ki 2. sezonu da gelecek, ABC'nin huyudur bu. Böyle sıkkı sallamasyonlara bağlamaları lazım Lost'taki gibi yoksa aynı isimle 2. sezon dahi çıkmaz.

Laf aramızda Dirty Sexy Money'i özledim be. Rating almadı diye kaldıran ABC'ye saygılarımı yolluyorum burdan...

PENNEARABIATA dedi ki...

--spoiler--

@tuner

8. bölümü izliyorum da şu asker kızımızı vuran jericho'ların bizim doğuş'u gelecekte öldürmeye gelen maskeliler olduğunu düşünüyorum.

Tuner dedi ki...

@penne

e tabii ki..7. bölümde belli etmişti o kendini =)

Tuner dedi ki...

bu arada dizideki Janis geçen sezon House M.D.'ye bir bölüm misafir olmuştu hasta olarak...

SirEvo dedi ki...

--SPOILER--

8. bölümü izledim ben buraya yorum attıktan sonra ama bu diziden tırt olmaz yav. :D Vallaha baydım daha ilk sezondan. Hani ilk sezon efsane olur falan sonraki sezonlar bayar anlarım da, çok basit olaylar oluyor.
Mesela zenci çocuk intihar etti, neymiş o kadın ölmeyecekmiş. Yav o kadının kaderinde varsa ölmek, neye yarar üzülmek? derim ayıp olur. Sonuçta ölecekse ölür.
Başroldeki adam yıldızlılardan birini öldürüyor, kafamda direk "ulen bunlar 1-2 adam mı hırbo" diyorum, son sahnede çat diye biton yıldızlı adam görüyoruz. yani bizi mi yoksa kendilerini mi kandırıyorlar bilmiyorum da bazı şeyler çok ama çok basit.

@eaglemre
Dostum sahne açıklaması için teşekkür ederim fakat o bölümü izleyeli sanırım 1 ay oldu o yüzden hem artık hatırlamıyorum hem de elimde dizi yok. İzledikten sonra şift+delete yaptığım için. :D

@PENNE
Tanımak istemesem de ben de izliyorum işte ilk sezonu. Finalinde yine "abooo nolacak acaba 2. sezonda" diyeceğimden eminim ama 1 haftaya unuturum bile o finali ben. Ayıp olmasın diye takip ediyorum işte The Glorious gibi.

eaglemre dedi ki...

@penne

benim bahsettiğim sahne de oydu. o adamları başkanın tutmadığını flashforward'lara kim sebep olduysa onların admları olduğunu anlatmaya çalıştım.

@tuner

sürekli bizim yüzümüzden oldu diyen lloyd simcoe'nun ( otistik çocuğun babası) bile bayılıp ff gördüğü düşünülürse oradaki adamın noh olması çok zor.

bu arada abd başkanını köksal toptan'a benzeten bir tek ben miyim acaba ? :)

csyasoo dedi ki...

Kesinlikle bir Lost olamaz.How I Met'in rezalet bir sezonunda Lost başlayana kadar izliyoruz mecburen ne yapalım.Bu arada kaldı 60 kusur gün Lost'a :D


Lost'un Penny'si şimdiki doc.Olivia'nın çok yapmacık oynadığını düşünüyorum şahsen.Coupling'in Steve'i,Shakespeare İn Love'ın Shakespeare'i Joseph Finnes'ı (zaten tiyatro kökenlidir kendisi.Doğuş bakışları olmasa on numara oyuncu ama olsun)yine Lost'un Charlie'si ve bir çok oyuncusu ile sağlam bir kadrosu var dizinin.Gel görki (affedersiniz)b.k'a saracaklar gibi duruyor.

Bir de unutmadan yukarıda kimse yazmamış;

1.Bölümde hatırlarsanız Oceanic reklamı vardı binanın birinde =)

http://www.uzunmetraj.com/portal/images/stories/news/21052008/flashforward.jpg


Kanguru meselesine hiç girmeyeyim bu saatte.Sabah 3 tane vizem var :D

SirEvo dedi ki...

Benim bloga adsız olarak yorum bırakmak da yakışmıyor bazı arkadaşlara. :))

PENNEARABIATA dedi ki...

@sirevo

senin bloga adsız olarak yorum bırakan arkadaşla ilgili buraya neden yorum bıraktığını anlayamadım, biraz açsan :)

eaglemre dedi ki...

@sirevo

o adsızın ben olduğumu düşünüyorsan ben değilim. adsız olarak yorum bırakmam bu bir öyle bir üslup kullanmam bu da iki benim üslubum yukarıdaki gibidir. ;)

SirEvo dedi ki...

29 Ekim'de yazdığım yazıyı burada paylaştıktan sonra, burada bana yapılan benzer bir yorum blogta da yapıldı da ondan buraya yazma ihtiyacı hissettim. :))
Buradan görüp burada nick'iyle cevap vermek yerine, gelip benim blogta Adsız olarak cevap yazması ve bu cevapta atıp tutması...

SirEvo dedi ki...

@eaglemre
Senin olduğunu düşünmemiştim de, senin yorumdan sonra gelip sallamış biri. Kendisi de izlemiyor muhtemelen diziyi. :D

Flying Dutchman dedi ki...

Şahsen piyasada adı dolaşan ve efsane denilen

Dexter'dan, Nip/Tuck'a, Lost'tan, Prison Break'e hepsini izlemiş birisi olarak son 10 yılda Millennium ve House MD'den başka elle tutulur bir dizi olduğunu düşünmüyorum. Ki House da içinde zorlama çok nokta barındırıyor ama enfes çizilmiş bir baş karakter olduğundan benim için gideri var :)

Millennium bambaşka bir şeydi, ama maalesef işin içine Tapınak Şovalyeleri ve dini konular girince kanal tarafından bitirildiği dedikoduları halen dolaşıyor...

SirEvo dedi ki...

Dexter ve Nip/Tuck bir yana, diğerleri bir yana diyebilirim ben Dutchman. :D Hele Dexter, 4 sezon boyunca konusunu ve işleyişini bozmadan ilerleyebilen nadir devam dizilerindendir. Diğerleri gibi bölümlük konusu yoktur. Aynı konu ve karakterler ile 4 sezonu devirmek üzere.
Ama tabii zevkler ve renkler giriyor işin içine... :)

eaglemre dedi ki...

dexter da son iki bölümdür falso vermeye başladı hele dünkü bölüm (04*08) bittiğinde her dexter bitiminde vay anasını diyen ben bu muydu dedim ? tam aksiyon olacak derken bölüm bitiyor. bu arada debra'yla lundy'i kim vurdu ki trinity vurmamışsa ? bu arada iyice dizi forumuna çevirdik futbol blogunu. :D

PENNEARABIATA dedi ki...

@eaglemre

yemin ediyorum...

SirEvo dedi ki...

"Diziler, olmazsa olmazlar" hatırlatırım eagle. :D
Hep sağ gösterip sol vuruyorlar zaten, alışmak lazım. :D

lancashire dedi ki...

aynı lost gibi gidiyor, hic bir sey acıklanmadan ama allah var insanı saran bi dizi, izleniyor.

Unknown dedi ki...

sıkıldım...

SirEvo dedi ki...

Ne çabuk. :D
Hemen üstte indirmeye başladım yazmışsın Gussa. :))
İnerken mi sıktı yoksa? :P

CDiS dedi ki...

lost lost diye nicesine sarıldım.. lost'tan başka hepsi traş. (sadece dexter, eh). flashforward da 1-2 sezonluk dizi. az kaldı lost'a, sabır biraz..

http://casteldisangro.blogspot.com

SirEvo dedi ki...

Hala izliyor musun bilmiyorum abi ama FF yalan oldu, iptal ettiler diziyi...

http://cineshoot.blogspot.com/2010/05/flashforward-sizlere-omur.html

PENNEARABIATA dedi ki...

@ sirevo

haydaaaa! en son 18. bölümü izlemiştim.

SirEvo dedi ki...

Ben de en son 19 izlemiştim, bugün de 20. bölüm düştü nete. Totalde 22 bölüm olacak ve sonlanacak ekstra bir gelişme olmazsa. :)