19 Kasım 2009 Perşembe

GS BASKET DOMUZ GRİBİ OLDU

Buna skandal demek az kalır. Ötesinde birşey. Uganda basketbol liginde bile rastlanmaz böyle bir olaya. İnsan kendisini nasıl da kandırılmış nasıl da aptal yerine konmuş hissediyor. Bu kadar basitlik olur mu? Bu Cemal Nalga ne büyük oyuncuymuş arkadaş, 5 maçlık cezasını doldurması için hazırlık maçı alınıyor. Doldurması için oynamaması lazım yani. Ama adamı kalkıp Tufan'ın formasıyla sahaya sürüyorlar. Tufan o maçlarda sakat olduğu için mi oynamadı bilmiyorum ama eğer değilse ona da yazık. Onun yerine cezalı bir adamı sahaya sürmeyi tercih ediyorsa bu teknik heyet vay Tufan'ın haline. Nedir yani hazırlık maçı adı üstünde. Mutlaka kazanman gereken bir maç mıdır ki? Oyuncu mu kalmadı başka, bu kadar mı Nalga'nın oynamasını gerektiren bir muhtaçlığa sahiptiniz?

Galatasaray yönetimi Mert Uyguç, Okan Çevik, Koray Mincinozlu ve Cengiz Karadağ'ın görevine hemen son verdi. Çabuk alınmış, doğru bir karar. Ama yeterli mi? Hayır. Bu teknik heyet, bu Cemal Nalga kadar, Yiğit Şardan da Ahmet Dedehayır da suçludur. Hatta ve hatta tüm basketbol takımı, Nalga'nın takım arkadaşları yani. Böyle bir olayın içinde onlar da var. Hadi diyelim teknik heyet böyle bir olayı yediririz diye düşündü kamuoyuna. Ya oyuncular buna nasıl kayıtsız kaldılar, nasıl izin verdiler böyle bir rezilliğe. Aralarından biri çıkıp nasıl itiraz etmedi? Başımız yanar bunu farkederlerse, ihraç ediliriz, adımız lekelenir, yakışır mı bu koskoca camiaya diye düşünmediler mi? Suçta ortak olan tüm takımdır, tüm oyuncular. Galatasaray yönetimi şimdi federasyonun vereceği cezayı beklemeden hemen kendisi bu sezon basketbol takımını ligden çekmeli ya da tüm bu oyuncuları göndermelidir. Kendi cezasını kendi vermelidir. Arka bahçesindeki pisliği tamamiyle ancak böyle temizleyebilir.

20 yorum:

dejavu dedi ki...

O hazırlık maçı Cemal'in ceza aldığı İstanbul Cup'daki hazırlık maçından önce programı hazırlanan ve açıklanan bir maçtı. Ama basketbol konusunda bilgi sahibi olmadığı halde bu haberin üzerine atlayan herkes gibi burada da hata yapılmış. Daha özenli davranmanızı beklerdim açıkçası. Florya'da oynanan iki tane hazırlık maçı tam da dediğiniz tarza uygun, kılıf maçlardır ama bu maç Cemal cezasını çeksin diye ayarlanan bir maç değil yani. İlgi & bilgi..

Ceza kısmı ise ilk anda gereken yapıldı, neşter vuruldu. Devamı da gelecektir yönetim kanadından.

PENNEARABIATA dedi ki...

@dejavu

doğru söylüyor olabilirsin. saygı duyarım. ama ben de birkaç kaynaktan yazdığım yönde haberler okudum. ayrıca sen de hak verirsin ki ayarlanmış ya da ayarlanmamış mevzunun özü o değil burda.

Ftenoz dedi ki...

şimdi resimlere bakarken dikkatimi çekti. Cemal Nalga'nın takım fotoğrafındaki resmi sakalsız, Tufan'ın resmi ise sakallı. Tufan'ın yerine Cemal'ın oynadığı maçta Cemal'in sakal bırakmış olması tesadüf mü acaba :)

onur dedi ki...

Mevzunun özü cahil ve ilgisiz yöneticilerin, aptal ve sahtekar profesyonelleri işe alıp ardından da kontrol etmeyerek işi ellerine yüzlerine bulaştırmalarıdır. Olaya bizzat karışan ve görevlerini savsaklayarak bu skandalın önüne geçemeyen Cemal Nalga, Yiğit Şardan ve (her ne kadar bu sezon sadece bayan basketbolünden sorumlu olsa da) Ahmet Dedehayır da cezalandırılmalıdırlar. Umarım bu pislik şubenin yeniden ve sıfırdan yapılandırılmasının önünü açar da duyduğumuz utanç hafifler biraz...

dejavu dedi ki...

Olayın niteliği ve akabinde gelecek olan ceza için yazmıyorum bunları zaten. Gereken yaptırımlar neyse en ağırından uygulansın ki bir daha kimse böyle şeyleri aklından dahi geçirmesin, küme düşme ya da kupadan ihraç falan mühim değil, zira sadece derbide hatırlanan bir şube basketbol şubesi, en ağır cezanın verilmesini istiyorum ben bir Galatasaray taraftarı olarak.

Cemal'in ceza aldığı İstanbul Cup ve hemen ardından bu yurtdışı kampının programı beraber açıklanmıştı. Dolayısıyla imkanı yok yani bu maçların ceza çekmek için ayarlanmasına. Florya'da oynanan ve hiçbirimizin haberi olmadığı Yeşilyurt ve İBB maçları ise tamamen dediğiniz şekilde ayarlanan kılıf maçlar.

enis dedi ki...

@dejavu

söylediklerin neyi değiştiriyor anlayamadım..

dertasacimbom dedi ki...

Hiçbir savunması olamaz bu rezaletin. Yönetim dün gece kısmi olarak neşteri vurdu. Bu olaya göz yuman herkese çıkış kapısı gösterilmelidir.

mrt309 dedi ki...

takımın ligden çekilmesi gerektiği fikrine katılıyorum. çünkü ortada organize bir sahtekarlık var. takımdaki herkesin konudan haberdar olduğu açık.

PENNEARABIATA dedi ki...

@dejavu

sorumlu olanların ceza alması gerektiği konusunda seninle hemfikiriz. ama sana şunu sormak istiyorum, ilgi ve bilgi notu düşmüşsün ilk yazdığın yorumda, peki basketbolu yakından takip eden biri olarak sen böyle bir skandalın işlendiğinin farkında değil miydin?

dejavu dedi ki...

enis;

Birşeyi değiştirmesi için yazmıyorum aksine değiştirmemesini istediğimi yazdım zaten ikinci postta. Onu okuduğunda sorun kalmayacağını düşünüyorum. Bilgi kirliliğini kaldırmaktı onu yazmaktaki amacım, yoksa Cemal masumdur, teknik ekip temizdire bağlamayacağız sonunu. : )

Unknown dedi ki...

bu nasıl bir rezalet ,sahtekarlık ve art niyet,amatör takımların bile artık yapmadıgı bir şey bu,en agır cezalar ve yaptırımlar uygulanmalıki herkese ders olsun

dejavu dedi ki...

Ali abi;

Kulüp yöneticilerinin, başkanların olaya müdahil olup iki aylık bir dönemde ancak çözebildiği olayı benim gibi bir basketbolseverin oturduğu yerden çözme olasılığı nedir ki? Cemal İstanbul Cup'daki hazırlık maçında rakibi ile ikili diyaloga girip, sonra da fiziksel müdahalede bulunarak beş maç ceza aldığında üçünü kupada çeker ikisini ligde, bu dönemde de belki bir uzun transferi yapmayı akıl eder bizimkiler diye sevinmiştim ben.:)

Bu hazırlık maçlarının yalnızca box-score'larını elde edebildik maç günlerinde. Onun haricinde tv yayını zaten yok, resmi site kendi evimizde oynanan maçlar hariç zaten foto girmiyor. Bu durumda da öğrenmek mümkün değil zaten. Ben Kupa maçları öncesi maç yorumu yazdığımda, Cemal'siz Galatasaray Cafe Crown pota altı diye yazdım mesela. Baktık ki Cemal oynuyor, hop noluyor dedik. Yurtdışında üç maç oynamadı ya, iki maç da Florya da yaptık etti beş ceza biter dediler. Elimizde ne var, boxscore. Baktık oynamadı, Florya'da oynanan maçlara da güvenmekten başka bir seçeneğimiz yoktu açıkçası.

Dahası yurtdışındaki bu maçlara da federasyon gözlemcisi gitmiyor, karşılıklı güven ilkesi işliyor. Kulüp oynatmadık diyor, federasyon tamamdır inanıyorum sana diyor. 2009 yılında Almanya'da oynanan bir karşılaşmada canlı yayın olmasa dahi şu görüntülerin ortaya çıkabileceğine ihtimal vermeyenlerin, küçük zekalıların ceremesini hep sırtında taşıyacak Galatasaray. Kulübün tarihine yazılmış koca bir kara leke bu.

Bunu yapan takımın başında Galatasaray Liseli Okan Çevik ve onun da tepesinde yine Liseli Koray Mıncınozlu'nun olması ise bambaşka bir tartışma konusu. Şubenin 1980'lerin basketboluna hakim liseli abilerden kurtarılması gerektiğine dair sabaha kadar konuşulabilcek bir konu.

Futbolda olduğu gibi olayları an be an takip etmek mümkün değil. Ve bunu denetleyebilecek bir kontrol mekanizması da yok, basının zaten haberi yok. İç işler de birbirinden kirli şekilde işlemekte. Bilme imkanınız yok yani eğer biri sizin öğrenmenizi istemiyor ise.

Gilberto dedi ki...

basketbol şube sorumlusunun halen görevde olması da akıl almaz birşey. bu olayı önceden biliyor ve hala görevdeyse ayıp. bilmiyor ise nasıl şube sorumlusu bu takımda olan bitenden haberi yok.

ayrıca hazırlık maçı yapılan iki takımın koçu da türk (murat didin ve tolga öngören). maçlardan önce tufan diye anons edilen, tufanın formasını giyen oyuncunun cemal olduğunu bilmemeleri ve olaydan habersiz olmalarına pek ihtimal vermiyorum açıkçası ve mutlaka onlara da dokunması gerekir bu işin.

hakikatten inanılmaz. koskoca galatasaray'da bu tarz çakallıklarla uğraşacak elemanlar olması inanılmaz.

federasyonun hazırlık maçlarıyla ceza silmesi de ayrıca garip bir karar. olayın neresinden tutsan ayrı bi şekilde elinde kalıyor.

mell dedi ki...

ali abi, ortada bir skandal olabilir. ve gs yönetimi ilk adımı atmıştır, belki ikinci adım olarak basketbol yöneticilerinin işinden alınması olabillir. ama gs nin ligden cekilmesi hem tarafarına cezadır hem de mantık dışıdır.
sonuçta ligde oynadığı tüm macları kaybetmiş sayabiliriz. belli cezalar verilebilir, ama ligin basındaki bu hatadan dolayı tüm takımı yok etmek bence biraz fevri bir davranıs olacaktır

gunahkargecelerintovbekarcocugu dedi ki...

Tek kelimeyle rezalet. Kesinlikle bu takim ligden cekilmelidir. Yapilmis olan hata gayet acik ve net bilincli yapilan bir seydir. Yoksa koca takimdan 1 (yaziyla bir) tanecik kisi bile fark edememis midir bunu?

Belki de sabotajdir kim bilir.

Yazik o Rancik'e, Washington'a, Jasaitis'e. Adamlar basketbol oynamaya gelmisler, rezillige bak. Cok ayip cok.

enis dedi ki...

@dejavu

ikinci post'u görmeden yazmıştım..tesekkürler

ebruli dedi ki...

ben oyunculardan çok basketbol şube yöneticilerinin sorumlu olduğunu düşünüyorum göstermelik görev sonlardırmaları ile nereye kadar ne yapabilecekler bakalım...

Gala's dedi ki...

Yiğit şardan basketboldan sorumlu değil. resmisitede basketbol şube sorumlusu dedehayır olarak gözüküyor. yiğit şardan sadece erkek takımının sponsorluk, reklam ve iletişim bölümü ile ilgileniyor.

adasız dedi ki...

anlamadığım şurası oyak renault cemal olayı ile ilgili bilgi ve belgeleri bu maçtan en az 1 ay önce federasyona iletmedi mi?tabi federasyon oyak renaultu iplemediği için itirazını reddetti.asıl soru burda herhalde gs yöneticileri bu maça kadar bilmiyorduk yeni öğrendik diyemezler.neden çünkü herhalde federasyonda kendi aleyhlerine böyle bir suçlamanın ve soruşturmanın olduğunu biliyorlardır.bilmemeleri imkansız.vede akabinde dedehayır yada şardan aklı başındalarsa bundan işkirlenip olayı kulup içinde soruşturmuşlardır.ve olay hakkında bilgi sahipleridir kanımca.asıl kelle koparma olayını bu maçlardan çok önce yapmları gerekirdi.eğer fb maçında olaylar olmasaydı ve de fb kaybetmeseydi büyük ihtimalle olay tarihin sayfalarına öylece kalacaktı.maçı kaybetmemiz ve çıkan olaylar türk basketbolu adına hayırlı olmuş :).
asıl teşekkürü oyak renault hakediyor

dejavu dedi ki...

Oyak Renault Cemal Nalga cezasını hazırlık maçlarında çekemez, resmi maçlarda çekmeli diye itiraz etti. Federasyon da hazırlık maçlarında çekti diye karar verdi, elindeki o sahte belgelere bakarak. Daha sonra olayı araştırmaya başlayan, tabii burada duyumlar da mevvut Cemal'in oynadığına dair, Oyak Reanult menajeri Sabri Can soruşturma sonucunda buluyor bu olayı. Yani federasyona Cemal Almanya'da Tufan formasıyla oynamış diye itiraz etmiyor Renault ilk maçtan sonra. Cemal bu cezasını hazırlık maçlarında çekmemeliydi diye itiraz ediyor.