19 Kasım 2009 Perşembe

HENRY VE HAYAL KIRIKLIĞIM

Dün akşamüstü hafiften vücudum kırılmaya başlamıştı. Böyle zamanlarda ilaç olarak hemen bir Katarin alırım. 1 saat sonra etkisini göstermeye başlar, vücudunuzdaki o kırıklığı hemen alır ancak yan etkileri de var. Hemen uyku getiriyor. Evin içinde leyla leyla dolanmaya başlıyorsunuz. Dün de aldım bir tane. Geçtim tv'nin karşısına. Saat 22 dolaylarında bayılmışım. Ve neler kaçırmışım? Dün gece neler olmuş meğersem. Bosna Hersek evinde de yenilmiş Portekiz'e rövanşta. Slovenler Rusya'ya evinizden izleyin demiş. Komşu yine yapmış yapacağını, atom karınca Salpingidis çekmiş Ukrayna'nın fişini. Ve herşeyden önemlisi, futbol tanrım Henry Maradona olmuş çıkmış. Gol sonrası sevinci de en az Maradona'nın İngiltere'ye attığı golden sonraki kadar coşkulu. Yakışıyor mu hentbolculuk sana Henry! Yıktın beni! "Evet elle oynadım. Tabii ki golü başka yollardan bulmak daha iyi olurdu ama hakem olan ben değilim sonuçta." demiş. Peki bunun cezası yok mudur şimdi?! Kendini ceza sahasında yere atıp bunu hakeme yediren Arsenalli Eduardo hakemi aldattığı için 2 maç ceza alıyorsa bunun da adı hakemi aldatmak değil midir? Fransa gitsin Henry gitmesin Güney Afrika'ya!

10 yorum:

seanpenn dedi ki...

futbol a teknolojiyi sokmamakta bu kadar direten fifa ve uefa en büyük suçludur.gitsin abicim henry de gitsin kupasına çatır çatır topunu oynasın. elle gol atan attıran centilmenlik dışı hareketlerde bulunup cezalandırılmayan bütün futbolcular suçun yarısına sahip olmasına rağmen tek günah keçisi kendileriymiş gibi eleştirilmesin.

Oğuz Öztürk dedi ki...

Dün maçtan sonra zaten bu işe Ali Okancı üzülmüştür ve hayal kırıklığına uğramıştır dedim içimden...

SirEvo dedi ki...

DK sırasında futbol tanrıları bu sefer fransa'nın karşısında olur inşallah. :))

Mehmet Ali dedi ki...

dün internetim de sorun vardı golü şimdi izleyebildim. bakın bir türk büyüğü bizim atamız benim için en büyük TÜRK; ATATÜRK nedemiş? BEN SPORCUNUN ZEKİ ÇEVİK ve AYNI ZAMANDA AHLAKLISINI SEVERİM.hadi bu HENRY denen insan müsvettesini bu söze göre biraz inceleyelim. zeki mi; kendini zeki zannediyor. ben pisliğimi emek hırsızlığımı yaparım hakem görmezse -hakemin gözleri tamamen kapalı- ki görmedi(!!!) yoluma devam ederim. çevik mi; öyle çevik ki herşeyi saniyenin 1000 de 1 inde halletti ve hakemler eli göremedi. işe bakın ki onların dışındaki herkes gördü.sorun okadar hızlı elle topa dokunuşu görenlerde. şimdi en sonuncusu ahlak kısmı. ahlak mı? bir kere daha üstüne basa basa ahlak mı? bakın bir insanın hayyattaki yaşama amacı en başta insan olmaktır. insanı sevmektir. bunun için ahlak gerekir. kul hakkı yememek ilk olarak insanın yegane gayesi olmalıdır ki kendi hakkınıda bir gün yediklerinde savunmanda haklı olabilesin. şimdi bu henry efendi maç bitince sevinmemiş miş sonra demişki önemli olan finallere gitmekti. bu yolda her pislik yolu her insanlık dışı yolu mübah gören bu henry benim gözümde bırakın sporculuğu insan olarakda bitmiştir. şimdi o ufacık çıkar dünyasında çocuklar gibi eğlensin. bu tanrının eli muhabbetide hep gülüncüme gitmiştir. dikkat etsinler bi gün o tanrının eli manevi dünyalarına bir balyoz gibi inmesin. yazık çok yazık...

mell dedi ki...

abi, eduardo nun cezası kaldırıldı. bunu da unutmamak lazım.

PENNEARABIATA dedi ki...

@ mell

tabii ki unutmuyorum ama burada bir yanda milyonlarca insan sevinirken bir yanda da milyonlarca insanın üzüldüğü bir durum sözkonusu. olayın boyutu çok daha vahim yani.

yusufgs dedi ki...

Bence en doğrusu basın trübününe bi hakem koysunlar o boyle pozisyonlardan sonrada nasılsa hemen TVde pozısyonun tekrarını gosterıyolar o basında oturan hakemde baksın tekrarına olayın çabucak hakeme kulaklığından anons etsın

Adsız dedi ki...

platini ne diyecek çok merak ediyorum... gerçek futbolseverler için artık henry diye bir yıldız yok.

defuser dedi ki...

affedersiniz ama çok yüklenilmiyor mu henry'ye ? euro 96'da alpay rakibini düşürmedi diye az küfür yemedi bu ülkede ? henry'nin yaptığı doğru değil elbette, ancak ya o pası vermeseydi de hakeme gitseydi ve fransa elenseydi? fransızlar kahraman mı ilan edecekti henry'yi? bağırlarına mı basacaktı? dediğim gibi yaptığını savunmuyorum ama henry'ye günah keçisi muamelesi yapılması da hoşuma gitmiyor.

maçtan sonra izlemedim pozisyonun tekrarını ama henry topu elle kontrol ettiği an hakemin önünün bunu görebilecek kadar açık olduğunu zannetmiyorum.

mustafa dedi ki...

UEFA Avrupa Ligindeki gibi kale arkalarında hakemler olsaydı, belki el olduğunu görürlerdi.