29 Aralık 2009 Salı

BU NE YAMAN ÇELİŞKİ - 2 HATTA 3

Geçen hafta TFF yetkilileri Euro 2016 adaylığımız doğrultusunda İstanbul'da Atatürk Olimpiyat Stadı ve Türk Telekom Arena ile Kayseri Kadir Has Stadı'nın yanı sıra İzmir, Konya, Antalya, Bursa, Eskişehir ve Ankara'da yapılacak yeni statların listeye alındığını açıkladı. Bu şehirler ve statlar bir "kurumun" kriterlerine göre mi seçildi bilmiyorum ama "şahısların" kriterlerine göre seçilmiş olabileceğini de düşünmekten alamıyorum kendimi.

Tabii liste açıklandıktan sonra doğal olarak tartışmalar da başladı. Listede olmayan ama haklı olarak olmayı bekleyen Trabzonlular bu duruma biraz tepki gösterse de asıl büyük tepki dün Fenerbahçe Kulübü'nden geldi. Aziz Yıldırım ve yönetimi 2009 UEFA Kupası finaline güzel bir evsahipliği yapan Şükrü Saracoğlu Stadı'nın listede neden olmadığını sorguladılar. Hatta federasyona olan serzenişlerini bir adım daha ileri götürerek "En az seçilen şehirler kadar potansiyelleri olan Trabzon, Ş.Urfa ve Diyarbakır gibi şehirler böyle bir organizasyon için ev sahipliği yapmaya neden layık görülmemiştir?" diye sordular.

Bu çıkışın ardından konu gündemin bir numaralı maddesi haline geldi. Bugün de bazıları bu çıkıştan yola çıkarak konunun üzerine gittiler ve Trabzon ile Diyarbakır eksenli, özellikle bu iki şehrin mutlaka listede olması gerektiği, olmazsa skandal olacağı şeklinde yazılar yazdılar. O halde ben de bu çıkışı bir adım daha ileri götürerek soruyorum. Neden eleştiri ve sitemlerinizi sadece Trabzon ve Diyarbakır eksenli yapıyorsunuz? Trabzon'u istemeniz Trabzon şehriyle mi alakalı, yoksa o şehrin 4. büyük olarak adlandırılan takımından dolayı mı? Ve Diyarbakır. Diyarbakır'ı istemeniz siyasi ve politik konumu itibariyle mi? Federasyonun kriterlerini merak eden bazılarının ben de kriterlerini merak ediyorum. O zaman ben de bu çıkışı bir adım daha ileri götürerek neden memleketim Artvin yok bu listede, neden güneydoğunun incilerinden Mardin yok, neden büyük futbol potansiyeli olan Adana yok, Türkiye'nin en güzel şehirlerinden Mersin niye yok diye sorarım! Maksat şovenizm ise ben de yaparım ve bu listeyi uzatırım gider. Ama hayır maksat gerçekten bahsi geçen şehirlerin bu organizasyona ihtiyacı olduğuysa eğer o kadar çok ihtiyacı olan şehrimiz var ki saymakla bitmez. Yok eğer mevzu Türkiye'nin tüm şehirlerinin bu organizasyona evsahipliği yapabilecek potansiyelinin olmamasıysa eğer, önümüzde koskoca 6 yıl var. Bu süre içinde "istendiğinde" her şehir her bakımdan istenen kriterlere ulaştırılır, Türkiye bu güce sahiptir. Yeter ki gerçekten istensin!

26 yorum:

koala dedi ki...

Herkes neden bu kadar şaşırıyor bu stad seçimi işine bilmiyorum. Bu ülke hep, batıdan ibaret sayılıp, doğusu yok sayıldı. (doğudan kastım İstanbul'un doğusu. İçine Trabzon'u da koyun, Ordu'yu da koyun, Diyarbakır'ı da koyun)

Gazetecisin, sen daha iyi bilirsin. Medyada çıkan haberler bile İstanbul için çıkartılır. İstanbul için buzlanma uyarısı yapılır haber olur ama Gaziantep'te buzlanma uyarısı yapıldığında haber olmaz. Bu küçük bir örnek. Çünkü biz Türkiye'nin İstanbul'dan ibaret olduğunu varsayarız.

Diyarbakır hakkında önüne gelen sayıp söverken, ancak insanlar koltuk fırlattığında birileri müdahale etmek zorunda hissetti kendini. Keza Trabzon için de aynı şey geçerli.

Haftalarca şampiyonluğa oynayan Sivasspor, Gaziantepspor, Gençlerbirliği gazetelerin spor sayfalarına doğru dürüst giremiyor bile.

Çok şaşırmamak gerekir, bu ülke Osmanlı'dan bu yana doğusuyla ilgilenmedi. Cumhuriyet tarihinde de benzer şeyleri yaşıyoruz.

blanka dedi ki...

Türkiye batıdan ibaret sayılmıyor zira bu turnuvaya başvurma sebebi olan toprak parçasından bir şehir yok.
Yedek şehirlerde bile yok. Daha ağlamalar devam etsin aman Anadolunun hakkı yeniyor diye.
Türk futbolunda bir yerin hakkı yeniyorsa o da Trakya'dır.
Neyse koskoca Fenerbahçe kulubü bile bizim stadımız yok diye isyan ediyosa biz toptan yakalım anasını satayım!
Neyse ya siz anadoluda düzenliceniz Avrupa Şampiyonasında başarılar!

erhasan dedi ki...

Bu olayı doğuya maç veriyolar ama batıyı önemsemiyorlar olayına çevirmenin bir mantığı yok.Daha yapılacak ülkenin açıklanmasına 5-6 ay gibi bi zaman var ama biz şimdiden kendimizle çelişkiye girdik.Bunların yerine turnuvayı "BİZ" alacağız psikolojisine girmemiz lazım yoksa turnuvayı aldığımız takdirde 6 sene boyunca daha çok tatsızlık olur bu ülkede.Ki almasak bile bitmez bu söylentiler, Fransa alırsa platini Fransız diyecez,İtalya alırsa oy verenler İtalyan diyecez. Yani turnuva yapılana kadar daha çok "YAMAN ÇELİŞKİ" içine gireriz

Gala's dedi ki...

Ulaşım, konaklama, modernleşme, nüfus ve yaşanabilirlik gibi kriterler göz önüne alındığıda seçimler gayet güzel.

Kadıköyün olmaması doğal. Trafik sıkıntısı ve otopark sıkıntısı var. Ayrıca bir şehirde en fazla 2 stad oluyor. En iyileri Ali Sami YEN Kompleksi ve Olimpiyat olduğundan hiç ağlamasınlar.

Trabzon seçilirse rezalet olurdu. Seçilen şehirlerin içinde kasabadır orası benim gözümde. Bu iş sadece şehrin büyük takımı olması ile alakalı değil. Konaklama, ulaşım gibi kriterlez göz nüne alınırsa Trabzon yedek şehir bile olamazdı bence.

Ayrıca neden sorun yapıyorlar anlamıyorum. Şampiyonayı sanki Türkiye değil de Galatasaray düzenliyor. Nedir bu kıskançlık anlamış değilim. Destek olması gerekirken böyle açıklamalar çok geri bir kafanın ürünü. Bu yüzden bu haldeyiz zaten.

Eminimki bazıları biz bu şampiyonayı kazanrsak üzülecekler sırf kıskançlıktan dolayı.

Aynen Norveç maçında Norveç'i, Yunanistan maçı Sami YEN'de olduğu için Yunanistanı destekledikleri gibi.

Bu bencillik, kıskançlık nedir anlamıyorum.

joe kleine dedi ki...

Şimdi size hak verdim. Bence de yapılmasın bu turnuva Türkiye'de, bu kafa kafa olalı böyle dangalaklık görmedi...


Bölücülük böyle bir şey işte...Ve bir futbol turnuvasını buna alet etmek...

Kimseyi küstürmeden hatta bu konuyu tartışmadan böyle bir seçim yapmak çok mu zor...Zor değil ama bunu yapanların amacı bunu çözmek değil bunu başlatmak...

Ulan sen kimsin ki Güneydoğu'yu, Karadeniz'i hatta Trakya'yı bu işin dışında tutuyorsun hadi Trakyalı kalkar istanbula gelir maçını seyreder peki Artvin'li maç seyretmiycek mi yada Mardinli...Yada ne bileyim Nemrutu, Hasankeyfi, Ani harabelerini, Sümelayı, Dayrulzafaranı, Zeugmayı yapan adamlar eşek Antalya'daki otelleri inşa edenler mi akıllı o otelleri göstermeye mi yapıyoruz bu turnuvayı.

Bu bende isterim şımarıklığı değil ama bu toprakların bir dengesi olması lazım, bunu korumak ve kullanmak lazım ve bu memlekete sahip çıkmak lazım...

Frentzen dedi ki...

Ben de Trabzonlu'yum. Neden Trabzon yok mesela. Otel mi yok Trabzon'da? Birgünde kaç tane uçak kalkıp iniyor Trabzon'a? Türkiye'de futbol şehri denince aklınıza hangi şehir geliyor? Trabzon'da futbol kitabı ne zaman yazıldı? Trabzon'daki insanların futbola ilgisi belli. Eee, neden? Stad yoksa, verilen illerde de stad yok. Otopark mı mesele?

Şükrü Saraçoğlu neden yok? Nasıl olmaz? Uefa finali oynandı bu stadda. Benim aklım almıyor.

Neden Adana yok? Neden Mardin yok? Urfa neden yok?

Bize Euro 2016'yı verdikleri gün ben de Megan Fox'la evlenirim zaten.

solo dedi ki...

önce biraz saygılı olalım ağlamasın filan, terbiyesizlik yapmayın. bir yanda daha ortada olmayan bir stad, diğer yanda sadece otopark sorunu olan bir stad, kenan evren lisesi yakında taşınıyor, okulları. bir yanda ulaşımı ise en kolay stadlardan biri, kapısının önünden yol geçiyor, diğer yanda yıllardır ulaşımından dert yandığımız atatürk olim. stadı, yani birinin argüman olarak ulaşım sorununu öne atması ve çözüm olarak atatürk olimpiyat stadını önermesi kadar saçma bir durum yok.

DEŞİFRE dedi ki...

Herkes "neden o yok, bu yok" demiş.Ben ters açıdan bakıp sorayım.Neden Konya var?:)

Ghetto Ultras Tribune Group dedi ki...

@Gala's
Bu kadar saçma bir yorum olamaz.İstanbul'un en iyi 2 stadı diye verdiklerinden sonra hatırlatmak isterim Fenerbahçe Kenan Evren Lisesinin arazisini ve oraya tüm kullanım haklarını 3 sene evvel aldı ve yerine İstanbul'a lise yaptı seneye 2010'da lisenin olduğu yere AVM yapılacak ve bu AVM'den Türk Telekom tribününe geçiş olacak bunun dışında zemin dibe gömülerek ve rüzgar panellerine kadar koltuk yapılarak stad 65000kapasiteye ulaşacak FENERBAHÇE dergisini okursan tüm bunlarla trafik sorunu dışında dünyada eşi benzeri olmayan üstü kapalı konforlu ve bar cafe ve mağazalarla ŞEHRİN GÖBEĞİNDE (Seyrantepe ve Olimpiyat dağda iken ve buralara 2016'ya kadar ben metro olacağına imkan vermiyorum Seyrantepeye de tahminen metrobüs oalcak ilk etapta nasıl SARAÇOĞLU olmaz gayet doğru bir cümle 2016'ya kadar yapılacaklar görülürken nasıl verilmez demek gayet mantıklı ha anlamadıysan Melis'i çağıralım :)

Kaan Eren dedi ki...

@Gala's

Öncelikle sormak istediğim bir soru var Fenerbahçe'nin açıklamasını okudunmu? Eğer okuduysan asıl değinilmek istenen konuyu kaçırıyorsun. Fenerbahçe SK bu seçimdeki çelişkilere değinmek istedi, mesela madem otopark sorunu var, TFF'nin ve belediye'nin onayıyla bu sorun kolaylıkla 6 sene içerisinde çözülebilir. Ortada hala yapımına başlanmamış stad sorunları dururken konuyu otopark sorununa çekmek bana senin gibi Galatasaraylıların ağlması gibi geliyor. Ayrıca Ali Sami Yen'İn İstanbul'un en iyi iki stadından biri olduğunu ima etmişsin, UEFA'nın 5 yıldız takıp kupa finali oynattığı bu stadı kaale bile almadan. Üstelik bir futbol stadı olan Şükrü Saraçoğlundan hala içerisinde atletizm pisti bulunduran Sami Yen'e tercih etmişsin üstelik stad 23.000 kişilikken.

Açıklamanın asıl değinmek istedi noktada yukarıdakilerden hiçbiri değil, asıl nokta stad ihale'sinin hangi şirkete nasıl koşullarda nasıl paralara verildiği ve şecilecek şehirlere büyük kazanç sağlayacağı aşikarolan bu organizasyonun şehir seçiminde hangi kriterlere dayanarak seçimin yapılmış olmasıdır.

Olayı sen 6 attın ben 5 attım şekline çevirmeden yorumlamaya çalışırsan ne bu kıskançlık kompleksinden de kurtulursun.

Son bir soru daha sormak istiyorum Trabzon'a kaç kere gittin? Ben bu sene gittim ve sahil yolu tam olarak düzeltildi bir sorun falan yok ortada, çok da modern oteller var ve 6 sene içinde eğer dediğin doğruysa bile bu anlamdan çalışmalar yapılamazmı?

Gerçekten ligtv.com'un yorumcuları bloglara gelip yorum yapmaya başlayınca iş çorbaya dönüyor.

Bidaha ki sefere biraz düşünmeni öneririm.

Herkese Selamlar

semioticus (shelbyl) dedi ki...

Euro 2008 mac sehirleri:

http://en.wikipedia.org/wiki/File:Euro2008_venues_en.svg

Euro 2004:

http://en.wikipedia.org/wiki/File:Portugal_stadiums_template.png

Itiraz basit: Ulkenin her tarafina niye esit yedirilmedi statlar diger turnuvalarda oldugu gibi?

Kultur falani geciniz. Portekiz'de Faro diye bir yerde oynandi maclar. Faro tourism diye google'da aratin bakin ne cik(m)iyor?

Dogu'dan bir - iki sehir olmaliydi en azindan ki tum ulkeye canlilik gelsin. Hem Eskisehir hem Ankara hem Konya'da mac yapilmasi sacmaliktir o yuzden gozumde. Guneydogu'da Urfa ya da Diyarbakir, Dogu Karadeniz'de de Trabzon ya da Samsun secimleri en azindan Konya'dan cok daha mantikli olacakti. Olmamis, yazik olmus.

ozdemirmusta dedi ki...

Güzel yazmıssın Ali Abi..

Valthord dedi ki...

@Gala's:

"...en iyileri ali sami yen ve olimpiyat olduğundan..."

bambaşkaymışsın. ahahhaahah :lol:

fuleliyorum dedi ki...

Adana da olmaması bi yana Trabzon gibi futbol şehrine yapılmışş büyük bir saygısızlık örneğidir bence bu.Ülkemizde doğu illerinden şampiyon çıkarmış tek takımın olduğu şehir bence bunu haketmiyor.Belki beni Trabzonlu sanacaklar bu konuşmadan dolayı ama alakası yok sadece Futbolu seven bir şehir bu sebeple bende bu şehri seviyorum

torres dedi ki...

Gala's;

ahahahaa çok güldüm, sağolasın. bir insan bilmeden konuşmamalı tabii. konaklama konusunda yedek şehir bile olamazmış, arkadaşım konaklama imkanı bakımından eskişehir'in 4 katı imkana sahip olduğunu biliyormuydun? tabii ki hayır. peki, konya'dan kayseri'den daha fazla konaklama imkanı olduğunu biliyormuydun? tabii ki hayır. trabzon doğuda, trabzon kasaba. geçiniz efendim.

-----

hava ulaşımı konusunda türkiye'nin iyilerinden bir tanesi. şuana kadar oynanan bütün cl finalleri verilerini karşılayan bir havaalanı var. kara ulaşımı, yenilendi ve güzel de bir yol oldu. önümüzdeki 6 senede de daha da geliştirilebilir çeşitli alanlarla. hem böylelikle halkına da iyi bir hizmet vermiş olacaksın. diğer tarafta ulaşıma vermeyeceksin, konaklamaya veya başka bir şeye vereceksin. trabzon'da ulaşıma.

trabzon olmalı, sümela'sıyla, uzungölüyle ve bir çok yeriyle daha futbol şehri olmanın yanında ek kaynaklar sunabilecek bir şehirdir. hak ediyor bu listede olmayı.

-----

"Bu süre içinde "istendiğinde" her şehir her bakımdan istenen kriterlere ulaştırılır, Türkiye bu güce sahiptir. Yeter ki gerçekten istensin!" denilmiş, işte böyle bir şey varken; futbol ile yatıp kalkan, yanında da ek kaynaklar sunabilen trabzon'un olmaması rezalettir.

uefa'nın haritasında, istanbul dışında tek ışık yanan il yok arkadaş, peeh.

Gala's dedi ki...

@ gu tribune group

cak cak cak. neden bu kadar kasıyorsunuzki. sırf galatasarayı geçmekmi amacınız ? galatasray mı ölçüt sizin hayatınızda. bak kenan evren lisesi peşkeşine değinmişsin. o konuya hiç girme çıkamazsın işin içinden.

ayrıca seyrantepe mevcut samiyenden 1 km uzaktadır. azbuçuk biliyorsan bunu da bilirsin. ayrıca bölgeye yapılan metro, şişli hastanesi, ağaoğlunun dev alışveriş merkezi ve konutları görmezden gelme. olimpiyatla yakından uzaktan alakası yok.

@ kaan eren

o sorun çözülürse 6 yılda yeni şehirde kurulabilir. amaç en az maliyetle en iyi organizasyonu yapmak. federasyon mevcut şartlar içinde en uygun olanını seçmiş. sırf fb yi organizasyona katmak için yatırım mı yapılsaydı. az mı geliyor çarçur edilen paralar.

yıllardır anlatamadık. bu öğretmenler çocuklara okumayı değil anlamayı öğretsin diye. ben hiçbir zaman ali sami yen istanbulun en iyi 2. stadı demedim. yorumu bir daha oku. ayrıca kapasitesi 23.000 değil 25.000 ;)

yeni stad projesinden devlet milyonlarca euro kar ediyor. gayet yararlı bir iş. siz de verin saraçoğlunu yapsınlar başka yere stadı. size çekilen peşkeşlerin yanında devlete yararımız olmuş az mı? şehir seçimlerini tff açıkladı zaten. kriterine kadar.

trabzon konusunda sıkıntım şu. seçilen tüm şehirlerin imkanı trabzondan iyi. sırf büyük takımı var diye neden oraya yatırım yapılsın ? önemli olan takımı olması değil şartlardır. trabzondan önce adana gibi şehirler konuşulsa daha iyi olurdu.

dediğin siteye hiç girmedim, girmem. bloggerda hepinizden eskiyim. dağ bağ olayına dönüştürme.

@valthort

sen de okumayı değil anlamayı öğren arkadaşım. ya da aziz yıldırım gözlüklerini çıkar tekrar oku.

@ torres

ne oldu hoşuna mı gitti ?

Trabzon konusunda sıkıntım şu. Çıkartayım baklayı ağzımdan. İngiltere trabzonda oynasa. bizim ingilizler içse. ne olur trabzonda ?

aynı olay eskişehirde olsa ne olur.

bunu kıyaslayın.

trabzonun 4 katı konaklama imkanını da daha iyi araştır. eskişehir dediğin yerdeki öğrenci pansiyonu istanbul ankaradan sonra en çok sayıdır. unutmayınki bu tür turnuvalarda böyle yerler konaklama yeri olarak kullanılır.

eskişehirde 24 saat bitmeyen hayat, dünyaca ünlü barlar, cafeler, ülkedeki en modern parklar, şehrin en uzak yerinin 20 dk olması, türkiyenin en yaşanabilir 2. kenti olması, futbolun en az trabzon kadar sevilmesi ( şampiyon olamamalarına rağmen ), dünyanın en ünlü markalarının bulunduğu dev alışveriş merkezleri...

Eskişehir ile trabzonu yan yana dahi koymam..

Bu arada Ali Sami YEN'in Spor Kompleksi olması iyi olmuş. Çünkü çoğu kişide daha bitmeden KOMPLEKS olmuş bile..

Frentzen dedi ki...

@Gala's

Eskişehir şehriyle Trabzon şehri arasında fark var tabii ki, katılıyorum.

Trabzon'daki otellerin sayısına, kaç tane uçak kalkıp indiğine bakın diyorum.Trabzon merkez'i gezip bir dolaşın, içki mevzusu için. Saf Eskişehirliler sayesin de mi oluyor dediğiniz durum? Yoksa üniversite öğrencileri sayesin de mi? İçki içenler dövülmüyor Trabzon'da. Trabzon Merkezi gezip görseniz durumun sanıldığı gibi olmadığını görürsünüz.

Trabzon'da büyük futbol seyircisi var. Orada, atıyorum şimdi İngiltere-Fransa maçı olsa. O seyirci Ashley Cole'un stoperin kademeye girmesini, Henry'nin uzak köşeye plaselerini, Beckham'ın kusursuz uzun paslarını, Ribery'nin delici deparlarını bilir ve görmek ister. Bunun için de o maça gider. Seçilen şehirlerin kaçında bu olur bir düşünün.

torres dedi ki...

böyle bir sıkıntınızın olduğu belliydi.. geçiniz efendim.. istanbul'da ne olursa, böl ikiye, o etkide bir şey olur.. yoksa, trabzon'a bu kadar laf atmak, neyse..

joe kleine dedi ki...

Bana kalıra mesele sadece Trabzon meselesi değil belirli bir kısmın yok sayılması ve bir konseptin olmaması...

Trabzon yok ama yerine Sinop'a ince burnun oraya denize nazır bir stad yapacağız deyip, onu da Karadenizin ortası-Anadolunun en kuzeyi diye lansedip sunsalar, Trabzonlularda sesini çıkarmazdı bence...

Veya burada konuyu getirip fb-gs çekişmesine sıkıştırıp "kıskananlar çatlasın" moduna sokan aklıevellerlerin dırdırları yerine, İnönüyü restore edicez, aslına sadık kalarak ne bileyim gerekirse bütün yolları iptal ederek orayı spor kompleksine çevircez deseler böylelikle fb-gs nin yerine orta yol olarak bjk yi sunsalar kim ne diyecek...

Aslında öyle çok para harcamadan İnönü mükemmel bir stad olabilir, valla dünyanın aklı durur...Ama bizimkiler gitsin ikitellinin tozuyla, seyrantepenini çamuruna ha bir de konyanın çukuruna...

Gala's dedi ki...

Trabzon seçilmedi Çünkü ;

1- Şehrin raylı sistem ya da metroya sahip olması, aday şehirler arasındaki mesafenin kısa olması,
2- Şehirlerin birbirine toplu taşıma sistemleri ile bağlanmasına engel olacak bir problemin yaşanmaması,
3- Ev sahibi şehrin yaz turizminde çekim merkezi olması, 50 bin seyircinin bir gecede diğer şehirlere rahatlıkla ulaştırılabilmesi
5- Aday şehrin turnuva için belirlenen 4 konaklama merkezine yakın olması, şehrin minimum 2600 odalık otel kapasitesine sahip olması.”
Kadıköy seçilmedi çünkü ;

4- Maçların oynanacağı stadyum ve çevresinin en az 100 dönümlük bir arazi içinde yer alması,

frenrtzen rvn

kardeşim saf eskişehirli ile trabzonlu diye ayırmayalım. şehrin mevcut durumundan bahsediyorum. banane saf eskişehirli ortam bilirse bilir bilmezse bilmez. ama eskişehir avrupalıların istanbuldan sonra beğeneceği en güzel şehirdir.

Tek yürek olalım. Bu yeter..

Murat dedi ki...

Ben Artvin meselesinde kaldım hala... Ne güzel demişsin hemşehrim, "Artvin yok" diye...

Getireceksin İngiltere'yi, İspanya'yı Artvin İskebe Stadı'na, top toplayıcı çocukları da dizeceksin Çoruh'un kenarına, dünyanın en unutulmaz spor olayı olur.

kebabman dedi ki...

Mesala bana gore Adana olmaliydi ama Adana'yi yoneten ve yonlendirenler istemediler.
TFF'nin gecen 2 basvurusunda da Adana yer almamisti.Cunku yerel yoneticilerimiz evet bizde katilimci olmak istiyoruz,yukumluluklerimizi yerine getirecegimizin teminatini vermeye haziriz dememislerdi.

Demezlerde...

Derlerse metroyu bitirmek zorunda kalirlar,derlerse stadi yapmak zorunda kalirlar.Daha sonraki secimlerde insanlari kandiracak malzemeleri kalmaz.

2012 basvurumuzda Lutfi Bey'e Adana niye yok diye sordugumda cunku belediyeden istek gelmedi,gelseydi geregini yapardim demisti.
Bu defa hicbir sey sormadim cunku yerel yonetim birazda bizim zorlamamizla istemeyerek TFF'ye basvuru yapti.Ve yedek listede yer aldi.Isteyerek yapsaydi katilimci sehirlerden birisi olurdu.

Gecen yerel secim doneminde bu konu Adana Demirsporlularin gundemindeydi,yerel yonetici adaylarimizi yonlendirmeye calisiyorduk.
18 MART 2009 tarihli bir yazi

http://www.mavilacivert.com/mlfs/viewtopic.php?t=1927


Adana olmaliydi ama Adana'nin olmamasinin sucunu TFF'de bulmayanlardanim.
Adana konaklama konusunda en sorunsuz sehirdir.Cok misafirperver oldugumuz icin otelcilik sektoru Adana'da yeterince gelismemistir.Senelerce gelen misafirlerimizi evimizde agirlamisizdir.Zaman zaman misafirimizi pavyonlara goturup parasini da biz odemisizdir :-)

Konaklama asla problem olmaz,her evin damina fazladan bir yatak atariz kimse acikta kalmaz.

Adana cok sicak oluyor denilebilir..Ama itfaiye butun stadi serinletmekte yeterince tecrube kazanmistir.

Havaalanimizi gelistirebilirdik,stadimizi yenileyebilirdik,metroyu bitirebilirdik vsr vsr vsr..

Neyse bizim hayallerimiz baska bir yaza kaldi...2016 sampiyonasi TFF'ye verilirse katilimci olacak sehirlere basarilar dilerim.

Turkiye cografi bakimdan buyuk bir ulke ,herkesi mutlu edebilmenin imkani yoktur.

brk dedi ki...

herkes o yok bu niye yok, diyor kimse galiba 81 il 9 stad olayını düşünmüyor gibi ? bi sığdırsanıza şu stadları 81 ile ? istanbulda 2 stada kimsenin itirazı yok gibi hatta 3 bile olsun istiyorsunuz, ankara başkent olmaz ise olmaz, izmir üleknin en büyük 3. şehri ve tam turistler için, antalya gibi turist ağırlama potansiyeli olan bir yeride listeden kimse çıkaramaz herhalde, geriye konya,eskişehir ve bursa kalıyor, hadi konya'yı çıkardınız diğerleri çıktı mı, bu sefer de bunlar niye yok diceksiniz öel değil mi?

onur dedi ki...

Konu "Futbol şehri mentalitesi" ise Sivas (hem de elde hazır stad projesi varken) ya da G.Antep; "Canım Güneydoğu Anadolu" ise Ş.urfa; "Otel kapasitesi" ise Erzurum gibi şehirleri de ortaya atabiliriz...Neresinden tutarsan oraya çekilebilecek bir mesele yani! Tek bildiğim Aziz Yıldırım'ın niyetinin dostluk, kardeşlik değil; ŞS stadına yapacağı yatırımları 2016 şampiyonası bahanesi ile devlete yaptırmak istediğidir. Aynen daha önce Seyrantepe'yi bahane ederek Ataşehir arazisini kapattığı gibi...Bu arada "ama Kenan Evren Lisesi arazisi karşılığı okul yaptırdı başkan" diyecek arkadaşlar için ekleyeyim bana o araziyi verseler ben 3 okul yapardım mesela G.Osmanpaşa, Samandıra, Tuzla'da. Araziler de benden!

UyAha dedi ki...

ankara başkent diye illa ki olmak zorunda mı? hem konya nedirki, ya kayseri? bunlar hep boş beleş işler bana kimse konaklama ulaşım falan demesin. açıkca ayrımcılık yapılmıştır bu seçimlerle.

Gala's dedi ki...

Sivas ve Antep Futbol şehri mi ? Allah aşkına adamlar şampiyonluğa oynadı stadı dolduramadılar. Antep dedğin yer 5 liraya 5 bin kişi izlemiyor maçını.

Diğer görüşlerinize katılıyorum..