25 Şubat 2010 Perşembe

FENERBAHÇE - LILLE CANLI ANLATIM

İyi akşamlar değerli futbolseverler. Şükrü Saraçoğlu Stadı'na hoşgeldiniz. Söz verdiğimiz gibi Fenerbahçe-Lille maçının canlı yayınıyla karşınızdayız. Galatasaray'ın Atletico Madrid ile olan maçı da 0-0'lık eşitlikle devam ediyor, ikinci yarı az önce başladı.

21:15 Şükrü Saraçoğlu Stadı'nda tribünler yavaş yavaş dolmaya başladı. Her iki takım da ısınmaya çıktı şu anda. Guiza lehine büyük tezahüratlar yapılıyor. Bir gözümde önümdeki küçük monitörde Galatasaray'ın maçında. Şunu söyliyeyim, burası gerçekten Avrupa'nın en modern statlarından biri en azından bir basın mensubu için. Çünkü üstümde ısıtıcı yanıyor, monitörden maç izleyebiliyorum ve internetim de son derece hızlı. Vicente Calderon'da yavaş internet dışında bunların hiçbirini bulamamıştım.

21:20 Galatasaray-Atletico Madrid maçında 60. dakika 0-0'lık beraberlik devam ediyor. Fenerbahçe taraftarları önce Güiza, sonra Alex, Semih ve Emre'yi çağırdılar. Kuşkusuz bu isimlere gol atması gereken sarı lacivertlilerin çok ihtiyacı var.

21:22 Resmi kadrolar geldi elimize; Fenerbahçe; Volkan, Bilica, Bekir, Önder, Vederson, Gökhan Gönül, Selçuk, Deniz, Emre, Alex ve Güiza. Yedekler arasında Volkan Babacan, Semih, Deivid, Cristian, Okan Alkan ve Gökay Iravul var.

Lille'in ilk 11'i; Landreau, Beria, Rami, Mavuba, Emerson, Chedjou, Dumont, Hazard, Obraniak, Frau ve Aubameyang
21:25 Bu arada Atletico Madrid Simao'nun golüyle 1-0 öne geçti. Cimbom'un 1 gol bulması lazım. 21:27

Goooollllllllllllllllllllllllllllll Keitaaaaaaa 1-1. Bravo Arda, bravo Keita. İki takım da tur atlasın, istikamet de Liverpool olsun! 21:30 Lille taraftarı gelmediği için statta anons yapılıyor. Kapıda çok yığılma varmış, taraftarlar rakip takım taraftarlarına ayrılan yerlere de geçebilecek.

21:35 Şu anda Şükrü Saraçoğlu Stadı'nda İspanyolca şarkılar başladı. Motivasyon başta Güiza için...

21.40 Yaklaşık 15 dakika kaldı Galatasaray-A.MAdrid maçının sona ermesine. Aslan 1 gol daha bulması lazım. Uzatmalara gitmeden bu işi bitirmeleri dileğiyle.

21:41 Az önce Ali Sami Yen'de Galatasaray'ın penaltısı verilmedi. Perea ceza sahasında topa eliyle müdahale etti. Topu kepçeledi, neredeyse eve götürüyordu ancak hakem çalamadı. Bu da demek oluyor ki 5., 6, isterse 7 ve 8. hakemler de gelse bu iş böyle. 1 metre önünde olan pozisyonda kale arkasındaki hakem veremedi penalttıyı.

21:42 Caner 2. sarı karttan kırmızı kartı gördü. 82. dakikada GS 10 kişi kaldı. Oyunun bir anda kaderi değişti mi acaba?? Penaltı verilmedi ardından sarı kırmızılılar 10 kişi kaldı.

21:50 90. dakikada Forlan'ın golüyle Atletico Madrid 2-1 öne geçti ne yazıkki. Sarı kırmızılılar Avrupa Ligi'ne veda etti. Ne söylenir ki? Aklıma her seferinde Nonda geliyor. Başka da bir şey gelmiyor. Yorumlarınızı bekliyorum.

21:56 İlginç bir anons Kadıköy'de; "Maraton üst ve Telekom Üst tribünden lazer tutuluyormuş, lütfen yamayın, Uefa ceza verir."

1' Evet maç başlıyor. Mücadeleye Fenerbahçeli futbolcuların vuruşuyla başlanacak. Tribünlerde çok yoğun bir tezahürat var. Fenerbahçeli taraftarlar bu maçı kazanmayı bu gece herşeyden daha çok istiyor.

2' Lilleli futbolcular topu aldığından inanılmaz bir ıslık yükseliyor. 1-0 ve gol yemesi halinde 2 farklı galibiyetler Fenerbahçe'ye yetecek.

5' Önder sağ bek oynuyor, önünde ise Gökhan Gönül var. Sarı lacivertliler bir hayli istekli başladı.

9' 9 dakika geride kaldı. Şu ana kadar önemli bir pozisyon yok Kadıköy'de. Orta saha mücadelesi şeklinde geçiyor. Lille de açık oynuyor. Aubemeyang'a Bilica ile Bekir'in dikkat etmesi lazım.

14' Lille tehlikeli bir yerden frikik kullanıyor. Ceza sahasına soldan orta olarak kullandılar, savunma müdahale etti, Alex de taca yolladı.

16' Oooooo Lille çok tehlikeli geldi sol kanattan. Hazard taşıdı, ceza sahasına yerden çıkardı, Frau'nun vuruşu üstten auta gitti.

17' Ohhhhhhhhhh Fenerbahçe gole çok yaklaştı. Vederson'un soldan ortasında kaleci ile Güiza çarpıştı, hakem faul verdi. Devamında Emre topu ağlarla buluşturmuştu.

20' Ahhhhhhhhh Emre'nin vuruşu sağ direkten döndü. Ardından Güiza topu ağlara gönderdi ama ofsayt bayrağı kalktı. Doğru karar ofsayt vardı. Pozisyonun tekrarının karesi önümdeki monitörden. :)

27' 0-0'lık beraberlik devam ediyor. Zevkli bir maç olduğunu söylemeliyim. Fenerbahçe'nin bulduğu pozisyonlar var. Bu arada Fenerbahçe turu geçerse Liverpool ile karşılaşacak.

29' Oooooooooo Lille'in de topu direktem döndü. Ceza sahasının dışından sert şut Volkan'ı geçip üst direkte patladı. Bu kare de monitörden, idare edin artık :))

35' 0-0 devam ediyor. Gol bulmak lazım. Şimdi bir korner. Hadi bakalım!

36' Ve gooooooooooooooooooooollllllllllllllllllll Emreeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee 1-0 Kornerden gelen top ceza sahasının dışına çıktı, gelişine Emre vurdu, ceza sahasında bir kez seken top ağlara gitti.

41' Çok yoğun bir destek var tribünlerinden. Bunların en çoğu da Güiza'ya. Son adamla karşı karşıya kalmıştı ama topun kontrolünü sağlayamayınca kaybetti. Tribünler hemen İspanyol'a desteğe başladı.

43' Lille cılız ataklar geliştiriyor. Fenerbahçe kontrolü iyice eline aldı. Bu skor onlara yetecek ama tehlike devam ediyor. 1 gol daha çok rahatlatır.

45' Ahhhhhhhhhhhhh Alex farkı 2'ye çıkarıyordu. Bomboş altı pasta kafayı vurdu Landreau kornere çeldi.

45+1 Oooooooo aman aman amaaaannnn Lille golü buluyordu. Volkan köşeye giden şutu güçlükle kornere çeldi.

İlk yarı Fenerbahçe'nin 1-0'lık üstünlüğü ile sona erdi. İlk yarı yorumumuz, 24 Spor İstihbarat Şefi Özer Selik ile birlikte;



46' Evet 2. yarı başladı. Bu arada herkese İYİ KANDİLLER!

51' İlk 5 dakika itibariyle Lille hücumunda sert şutu Volkan sol köşeden çıkardı.

55' Fenerbahçe'nin 1-0'lık üstünlüğü devam ediyor. İkinci yarı biraz daha rölantide geçiyor. Bu skor kendisine yeten Fenerbahçe daha temkinli.

60' Maçtaki ilk sarı kart Vederson'a çıktı.

64' Oooooooo Aubameyang topu ağlarla buluşturdu ama neyse ofsayt bayrağı havadaydı. Ofsayttı gerçekten de. Doğru karar.

66' Ooooooooooooo Lille yine çok etkili geldi. Çok organize bir atak yaptılar. en güzel hücumlardan biriydi maçtaki. Volkan kurtadı. Bravo Volkan.

68' Günün iyilerinden biri Volkan. İlk yarıda onu geçip direkten dönen top dışında kalesini iyi savundu. Lille'de Aubameyang çıktı, Toure girdi.

69' Bilica naptın olm?! Hay boyun devrilsin senin! Topu rakibin kucağına attı. Neyse pozisyon olmadı Fenerbahçe kalesinde.

70' Fenerbahçe tempoyu düşürmeye çalışıyor. İkinci yarıda yarattıkları pozisyon yok rakip kalede. Ama herşey istendiği gibi gidiyor. Şimdi bir korner. Hadi bakalım!

71' Cristian giriyor oyuna. Güiza çıktı oyundan. Birazdan demek ki Semih oyuna girecek. Hani Daum "Güiza'yı çıkarıp Semih'i almadım" demek istiyor galiba. Bekleyip görelim! Fenerbahçe daha savunma ağırlıklı şimdi doğal olarak. En ileri uçta Alex var. Arkasında da Emre.

Fransız meslektaşların yüzünde de bir hüzün var.

79' Ve evet bu işi biraz biliyoruz galiba. Deniz çıkıyor, Semih giriyor. Herr Daum artık senin kanını öğrendik be! :)) Anlayacağınız aslında oyundan Güiza çıkıp Semih girdi, Deniz çıkıp Cristian girdi. Maksat ne yani? Güiza'nın morali mi bozulmasın?! Çok enteresan!

83' Heyecan dorukta. 1-0 devam ediyor. Ama skor tehlikeli, dakikalar da öyle.

84' Ooooooooooo Lille beraberlik golüne çok yaklaştı. Top direği sıyırarak auta gitti.

85' Bilica sarı kart gördü.

86' Maalesef Fenerbahçe beraberlik golünü ağlarında gördü. Gol serbest vuruş sonrası ceza sahasında kafayı vuran savunma oyuncusu Rami'den geldi. Durum şimdi 1-1. Fenerbahçe'nin maçı uzatmaya götürmesi için 1 gol bulması lazım.

Ateş Böceği Ercan sinirden ve heyecandan maça bakamıyor şu anda.

90+1 Hakem 3 dakika uzattı. Haydi Fener! Ahhhhhhhhhhh Bilica! Ceza sahasında topa en son vermesi gereken adam, geldi ve farklı şekilde auta attı.

Maç bitti. 1-1 sona erdi. İlk maçı 2-1 kaybeden Fenerbahçe de maalesef elendi. İki takımımız da son dakikalarda yedikleri gollerle kupaya veda ettiler. Çok yazık oldu. Ama Fenerbahçe 2. yarı çok ağırdan aldı. Gol pozisyonuna giremedi. Rakip kaleyi zorlamadı da zaten. Taraflardan bazıları tepki gösteriyor. İlk yarıdaki tempolu Fenerbahçe öne geçtikten sonra 2. yarı da vites küçülttü.

Fenerbahçeli taraftarlar arkamda sevinen Lilleli gazetecilere büyük tepki gösteriyor şu anda. Futbolda Avrupa gecemizi hüzünlü kapatıyoruz. Artık gelecek sezona, ne diyelim! Takip eden, etmeyen herkese çok teşekkürler.

17 yorum:

wiper und better dedi ki...

bence hakem maçı mahvetti

Erdem Karakuş dedi ki...

Maçtan sonra delirdim ama biraz mantıklı düşününce sonuç normal. Uğur-Servet-Topal-Mustafa gibi oyuncular pas yapamıyor, takıma katkı yapamıyor, sahada varlıklarıyla yoklukları belli değil. Bir de Caner gibi amatörce hareket eden adamlar var. Senin rakibin olan takımda ise herkes belli bir kapasiteye sahip, topa yatkın adamlar. İkinci yarı top göstermediler resmen Galatasaray'a, müthiş oynadılar . Sen bir Arda ile Keita'nın ayağına bakıyorsun.

Yapacak birşey yok. Vasat oyuncular artık Galatasaray'da yer bulmamalı. Gelecek sezondan itibaren kapasitesi yetersiz oyuncular bu takımda daha fazla yer almamalı. Yetenekli Türk oyuncular gelmeli takıma. Ne çektiysek bu yeteneksizlerden çektik.

Adsız dedi ki...

Ben sadece İtalyan hakem için yorum yapıcam.

Figlio di una cagna Rocchi, Figlio di una cagna !!!

Ethem Nostar dedi ki...

ali abi bitanesin sen ikinci yarı da 2-3 defa yazmak nasip olur umarım büyük puntolarla "GOOOOOOOOOOOOOLLLL" yazmak:)

aradadusunur dedi ki...

Rijkaard'ın Caner için ne diyeceğini ve Elano'nun yerine Ayhan'ı alması kararı ile ilgili sorulara ne yanıt vereceğini gerçekten merak ediyorum.

kebabman dedi ki...

7 Derece Dogu uydusundan sinyal alan canak anteni olan arkadaslar maci 12565 H 6111 3/4 parametrelerinden feed olarak fransizca anlatimla sifresiz seyredebilirler.
Liverpool-Fener bana uyar :-)

aradadusunur dedi ki...

devre arası yorum videosunun 12.saniyesinden sonra ses yok :)

PENNEARABIATA dedi ki...

@İbra

Komikmiş gerçekten :) Dudaklarımı okuyuverin lütfen, yapacak birşey yok.

Mehmet Kaçar dedi ki...

Ali ağzına klavyene sağlık. Yenildik ama sağlık olsun. Mehmet

kebabman dedi ki...

Sevgili Ali,beraberlik golu atilinca fotograftaki Fransiz meslektaslarinin keyfine diyecek yoktu.Zevkten 4 koseydiler.Mac sonunda sevincten kelimeleri biraraya getiremediler ve yayini erken kestiler.
Liverpool-Fener eslesmesi hayal oldu.Is ortagim Fenerli Yunus adina uzuldum.Benim bazi planlarim hayal oldu :-(

Murat1905 dedi ki...

İki korkak hocayla iki takım da elendi, başka açıklaması yok. İşin daha kötü tarafı ikisi de oyun okuma becerilerine sahip değiller. Abdülkadir Keita santraforda oynasın Arda yerine veya sağa geçsin diye bin kere söyledik, nitekim bugünkü golde Arda'nın ceza sahasındaki Keita'ya yaptığı ortadan geldi. Kendi sahanda avantajın üzerine yatarsan cezayı böyle keseler. Çizgi hakemi satılmış olsa da onları da yenmemiz icap ederdi. Umarım Rijkaard ve kendine futbolcu diyen bazı oyuncular kendine gelir.

ML Bilgisayar dedi ki...

galatasaraya üzüldüm çünkü onlar bu kupada ilerlemek istiyorlardı. ama fenerbahçeye yazık falan olmadı. kadro eksikliği de tabiki etken ancak başarısızlığın en büyük nedeni vizyonsuzluk ve plansızlık. adamlar zaten sezon başında daha ligin önemli olduğunu avrupada başarının hiçbir önemi olmadığını daumu getirerek gösterdiler. bu doğrultuda da çok yetersiz bir kadro kurdular, üstelik yanlışlarında ısrar ederek devre arasında da takviye yapmadılar. yetersiz kadrodan iki oyuncunun daha ayrılmasına rağmen hem de!!

bu arada şunu da söylemeden geçmek olmaz fenerbahçeliler guiza'ya yaptıklarının cezasını mı çekiyorlardır nedir guiza çıkıyor çok istedikleri semih giriyor ve sonrası hüsranla sonuçlanıyor iki maçtır :)

liverpoolandkop dedi ki...

Maç yorumu gerektiği kadar yapılmış ama bana göre bu maçtan sonra Caner'in opsiyonu büyük ihtimal yanmıştır, sezonun kalan bölümünde de sol kanat Dos Santos'undur.

Majesty dedi ki...

ibra, Elano sakatlanıp çıktı oyundan.

varol döken dedi ki...

ali maça son anda geldim yoksa bulacaktım seni... güzel bir anlatım olmuş...

çevremde de hissettiğim kadarıyla dürüst bir itiraf yapacağım... gs elendikten sonra fenerbahçeli taraftarlar bu kadar üzülmedi elenmemize... kazansak liverpool'a gidecektim ama açıkçası hezimet korkusu da vardı içimde...

aceto'nun dediği gibi çaylar gelsin, ligimize dönelim...

aradadusunur dedi ki...

@Majesty Tamam Elano sakatlandı değişiklik gerekiyordu da benim sormak istediğim niye Ayhan veya Ayhan'dan ne gibi bir beklentisi olabilir ki yapıyor mu? Sadece bunu demek istemiştim

invisiblekid dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.