24 Şubat 2010 Çarşamba

GERÇEKTEN "CATALONIA IS NOT SPAIN"

Marca bir İspanyol gazetesidir, ama herşeyden önce Madrid basınıdır, Real Madrid medyasıdır. Bunu bugünkü haberlerinde çok ilginç bir şekilde bir kez daha ortaya koydular. Yukarıdaki haberde bir İspanyol takımının(!), Barcelona'nın şampiyonlar liginde bir Alman takımıyla, Stuttgart ile oynadığı maçta Hollandalı hakemin Stuttgart lehine yani diğer bir deyişle Barcelona aleyhine 2 penaltı vermediği yazıyor. Video görüntüsü üzerinden aldığı çok da belli olmayan kalitesiz iki kareyi de sayfasına koyarak önce Pique'nin ceza sahasında topa elle müdahale ettiğini, ardından da Marquez'in rakibini ceza sahasında ittiğini ama hakemin pozisyonları es geçtiğinden bahsediyor. Sadece 3 cümleden ibaret olan bu haber, internet sitesinin 1000'in üzerinde yorumla en fazla yorum olan haberi durumunda. Büyük tepki gösterenler var, doğal olarak destekleyenler de. Belki de Bernabeu'da oynanacak olan finale Barcelona'nın yükselmesinden korkuyor Real Madrid camiası. Bu durum benim aklıma şöyle bir soru getiriyor; Bir spikerin iki Türk takımının maçında bir tarafı desteklediği şeklinde eleştiriler aldığı bir ülkede, bir gazete bir Türk takımının yabancı bir takımla yaptığı maçta yabancı takımın 2 penaltısı verilmedi şeklinde haber yapsa acaba ne olur?! Nasıl bakmak lazım böyle bir olaya gerçekten bilemedim. Çok demokratik bir hareket, haklının hakkını veriyor mu demek lazım,, yoksa böyle terbiyesizlik olmaz, yazıklar olsun demek mi?! Buyrun yorum sizin...

11 yorum:

Sade dedi ki...

Haklının hakkını vermek güzel ama bunu sadece rekipleri olduğunda yapınca pek manası kalmıyor. Her zaman ve özellikle kendi maçlarında da haklının hakkını vereceklerse sorun yok.

Yunus Y. dedi ki...

ercan saatçi'nin şimdiye kadar aklına gelmediyse bile marca'yı örnek alıp çok yakında benzer bir haberi hürriyette çıkartabilir. hazırlıklı olalım derim ben :)

varol döken dedi ki...

gerizekalılık her dilde gerizekalılıktır derim ben...

Gilberto dedi ki...

bir tarafın temsilcisi oldukları direk ortada olduğundan yaptıklarında çok dikkat çekici bir yan yok. bence avrupa maçlarını milli maç gibi lanse eden ve o şekilde anlatan bizlerde esas sorun. mesela perşembe günü fenerbahçe ve galatasaray oynayacak, türk milli takımı değil. bu ayrımı gözden kaçırmamak gerekir bence

Adsız dedi ki...

bu kadar olmasa da bir benzerini geçen hafta ilker yasin'in gerçekleştirdiğini düşünüyorum..

bloglarda sitelerde gelgidersin'in capture edip yüklediği "elano nun intikamı" isimli videoda da görebileceğimiz üzere arda geri gelip defansta reyesten topu çalıp bir de marsilya ruleti denilen hareketi yapıyor ama ilker abimiz gayet soğuk sanki bir taç kullanılıyormuşcasına "reyes topu kaptırdı....arda...oyun devam ediyor" yorumuyla bizi televizyonlarımızı kırmaya teşvik ediyor... tarafsız ama gerçekten tarafsız olsunlar yeter,ekstradan birşeye gerek yok.

Sabaha Kadar Futbol dedi ki...

Marca biliyor ki, Barcelona bu kupada oldukları zaman ŞL alamayacaklar şimdiden çamura başladılar. Maksat bir an önce elensinler. Kendi ülkemizin takımı diye ayırmakta yanlış ama gönül isterki Real Madrid buna benzer bir penaltı ile elensin :)

Unknown dedi ki...

İspanyolları çok daha samimi ve içten bizim tavrımızı ise zoraki ve ikiyüzlü buluyorum.

neden benden olmayanın neden bendenmiş gibi yapması gerktiğini anlayamıyorum bir türlü.

Bu iş gerci en cok medyada yaygin, bizim tribunlerde "kim k*yarsa k*ysun Allah razı olsun Fener'e k*yana canım feda olsun" ve muadilleri tezahüratlarımız yokmuş her avrupa maçında bu tekımların "70 milyonu temsil ettiğini" iddia etmek saçmalık değil de ne?

Geçen hafta Madridteydim ben de, fotoğraflardan gördüğüm bizim tribünün ters tarafında kalmışsınız Ali bey o yüzden görmemişsinizdir ama bizim olduğumuz açığın diğer köşesine yakın bir yerde tam takım kuşanmış bir fenerli Atleticolularla tam uyum içerisinde taraftarlık yapıyordu. Bu beni hiç rahatsız etmiyor. Onun yeri zaten orası. O benim yanıma gelince rahatsız oluyorum asıl.

Joker dedi ki...

marca real madrid basını diye geçiniyor ama real in başarısından çok krize girmesinden zevk alıyorlar bence, tiraj daha çok artıyor herhalde.. real e faydadan çok zarar veriyorlar. iki beraberlik olsa hoca gitsin bu gelsin başkan istifa takımı yenileyin vs vs vs.

burda ise suç uefa da.. hollandalı hakem verilir mi bu maça? hollandalı dediğin barça sempatizanı alman düşmanıdır :)

moist dedi ki...

Katalunya başlı başına İspanya'da (genel anlamda Avrupa'da) özgürlüğün ne derece yaşandığının bir kanıtı. Adamlar kendi içlerinden bir milli takım çıkarıyor, taraftarlar Katalunya-Arjantin maçına gidip bambaşka bir bayrak sallıyor. Arada ufak sürtüşmeler de olsa "Yaşasın özgür Katalunya" diye donatabiliyorlar her yeri. Özgürlüğü, özgür konuşabilmeyi sindirmişler içlerine. Böyle bir ortamda da isteyen istediğini söyler. Tepkiler elbette olur, ama buna terbiyesizlik demek hata olur bence.

kartalist dedi ki...

"Bir spikerin iki Türk takımının maçında bir tarafı desteklediği şeklinde eleştiriler aldığı bir ülkede, bir gazete bir Türk takımının yabancı bir takımla yaptığı maçta yabancı takımın 2 penaltısı verilmedi şeklinde haber yapsa acaba ne olur?"

Yapılmadığını mı sanıyorsun.Bu sabah ntvspor daki 7/10 programının kaydını bulabilirsen izlemeni tavsiye ederim.

PENNEARABIATA dedi ki...

@kartalist

programı izlemedim ne olmuş merak ettim gerçekten?