19 Şubat 2010 Cuma

GUARDIOLA RIJKAARD'I SOLLADI

Guardiola'yı en başarılı Barcelona teknik direktörü olarak gösteren bir istatistik daha. Bu kez Barcelona'nın en başarılı 5 teknik adamının ligde çıktıkları maç ve aldıkları galibiyet sayısına göre aralarında kıyaslama yapılmış. Ligde 60 maça çıkan Guardiola aldığı 44 galibiyetle Herrara, Cruyff, Rijkaard ve Daucik'ten daha iyi bir ortalama tutturmuş. Ancak bu kıyaslama bana göre biraz erken yapılmış. Evet 60 maçta 44 galibiyet önemli bir başarı olarak kabul edilebilir ama kıyaslama yapmak için en azından Guardiola'nın kendisinden sonra en az maça çıkan Herrara kadar takımının başında görev alması beklenmeli. Ancak o zaman daha sağlıklı bir inceleme yapılabilir. Yani Herrara'yı geçmesi için (Herrara'nın 98 maçta 67 galibiyeti var) 38 lig maçına daha çıkıp 24 galibiyet alması gerekiyor. Gelecek sezon bu zamanlarda bir daha bakalım Guardiola'nın galibiyet sayısına ondan sonra konuşalım.

5 yorum:

Zeyno@himmlisch77 dedi ki...

katılıyorum...daha sağlıklı olması açısından her teknik adamın ılk 60 maclarına da bakılabilirdi veya da biraz daha sabır gösterilebilirdi..

Metonet dedi ki...

Daha akılcı bir ortalama alınsa Cruyff'a yetişmeleri imkansız. Zaten o kadar sezon kalmaları mucize olur. Geçen sene Guardiola'nın yalancı baharıydı gibi geliyor. Bu seneyi 0 kupayla kapatırsa sürpriz olmaz.

setieq dedi ki...

Yalancı bahar'da 6 kupa olmaz.Guardiola daha başarılı olabilir(Galibiyet yüzdesi olarak)

Ekrem58 dedi ki...

Abi, Guardiola bugun Santander karsisinda 100cu resmi macina cikmis ve 71ci galibiyetini almislar. Buna karsi 19 yenilgi yuzu gormus ve 10 kere berabere kalmislar bu 100 mac icerisinde. Yani demek oluyor ki 100de 71% :)

moist dedi ki...

Guardiola da ayrılacağı/kovulacağı bir sezon geçirecek. Çok sağlıklı bir kıyaslama değil galibiyet oranları. Ayrıca Rijkaard ile Barcelona hiç çalışmasaydı bugün Guardiola ismini ne kadar anardık, merak ediyorum.