23 Mart 2010 Salı

ÖZHAN CANAYDIN'A TAZİYELER

Yaklaşık 3 yıldır pankreas tedavisi gören Galatasaray'ın eski Başkanı Özhan Canaydın'ı kaybettik. Bu kanser türünün en amansızlardan biri olduğunu ben de 1.5 yıl kadar önce dayımın yakalanması ve çok kısa bir süre içinde hayatını kaybetmesiyle anlamıştım. Tüm tedavilere karşın gözlerimizin önünde günbegün erimiş ve aramızdan ayrılmıştı. Allah herkesten uzak tutsun!

Beyefendi duruşu ve barışçıl anlayışıyla her zaman örnek bir kişilik olan Özhan ağabey, bazen bu duruşu yüzünden kendi taraftarını dahi karşısına aldı. Ancak o, sporda centilmenliği, mağlubiyette mağrur olmayı, kötü günde vefayı gösterdi tüm Türkiye'ye! Türk futbol tarihi'ne Şükrü Saracoğlu Stadı'ndaki 6-0'lık Fenerbahçe mağlubiyetinde takımının yediği gollere karşın Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın elini centilmence sıkmasıyla geçti. Kimileri için bu büyük bir olgunluk, kimilerine göreyse bir Galatasaray Başkanı'nın asla yapmaması gereken bir şeydi. Bugün onun başkanlık yeteneklerini ve yaptıkları ya da yapamadıklarını konuşmanın değil, ona rahmet dilemenin günüdür. Seni her zaman en centilmen başkan olarak hatırlamaya devam edeceğiz. Nur içinde yat!

Buyrunuz, yorum kısmı sizin de duygu ve düşüncelerinize açıktır.

9 yorum:

DEŞİFRE dedi ki...

Böyle bir adam gelmez bir daha.Allah rahmet eylesin.

cem dedi ki...

centilmenliği tekrar hatırlatmıştı kulüplere... mekanı cennet olsun. -ki şüphem yok olmayacağından-

Adsız dedi ki...

Reklam olarak algılama lütfen,çok uzun olduğu için link veriyorum..

http://bircalimnefisbirhareket.blogspot.com/2010/03/hoscakal-ozhan-abi.html

Adsız dedi ki...

1943 yılında Bursa'da doğdu Fair-Play ruhunun canlı örneği olan Özhan Başkan.. Öğrenim hayatını geçirdiği sıralarda Mekteb-i Sultan-i'de basketbola merak saldı. Türkiye'ye bu oyunu getiren spor kulübü olan Galatasaray'da hemen hemen bütün yaş gruplarında gururla terletti formasını, onurla taşıdı armasını.. Gerek Ay-Yıldızlı milli formasını, gerekse Sarı-Kırmızı formasını başarıyla taşıdı centilmen spor adamı.. 1962'de Genç milli takımda Avrupa Şampiyonası'nı gördü, 1963'te Galatasaray ile lig şampiyonluğunu.. Aktif spor hayatının yanı sıra Galatasaray yönetimiyle pek haşır neşirdi Özhan Canaydın..

Sırasıyla Ali Tanrıyar, Alp Yalman ve Faruk Süren döneminde yönetim kurullarındaydı; 2002 yılında başkanlık koltuğuna geçti, 2008'de koltuğu Adnan Polat'a bıraktı. Dilekolay, tam üç dönem üstüste Galatasaray'a başkanlık yaptı. Hemde ne şartlar altında. Başkanlık süresi boyunca pek bir sportif başarı olmadığı görülse bile Özhan Canaydın o dönemlerde kulübün içinde bulunduğu mali durumu düzeltme çabaları içerisindeydi. Belki Elano'lar, Keita'lar yoktu onun döneminde ama bir zamanlar 350 milyon euroları bulan borç onun sayesinde 200 milyonlara düştü. Zaman zaman oyunculara para ödenemezken, kendi aile şirketlerinden para dağıttı oyunculara Özhan Canaydın..

Galatasaray'ın geleceğinin adımları atıldı. Şu anda geliştirilen ve büyük bir marka olma yolunda hızla ilerleyen Galatasaray Dergisi'nin yanı sıra, Galatasaray TV, Galatasaray Taraftar Kart'ta onun imzası vardı. Aslantepe ve Riva için verdiği mücadele ise paha biçilemez, tartışılamaz bir mücadeleydi Özhan Başkan için.. Aslantepe'ye ilk harcıda o dökmüştü sembolik olarak.

Herkes onu 2002 yılında Kadıköy'de hezimete uğradığımız maçta Fenerbahçe takımını alkışlarken hatırlar. Oysa ki; öyle hatırlayanlar onu yanlış hatırlıyorlar. Özhan Canaydın atılan golde rakip takımı veya başkanı değil; hemen bir sıra arkasında bulunan şeref tribününe yakışmayan ve her golden sonra başkana sinkaflı cümleler savuran kişileri azarlayan Aziz Yıldırım'ı alkışlıyor ve tebrik ediyordu. Fakat bunu hiç kimse bilmiyordu..

Galatasaray Spor Kulübü'ne tamamen kendisini adamış ve gerek zor günlerde, gerekse başarılı dönemlerde bir şekilde adından söz ettirmişti Özhan başkan.. Şu anda hemen hemen bütün taraftarlarımızın hayran olduğu Haldun Üstünel'ide o dahil etmişti yönetime, Adnan Polat'a ekibine alması için Haldun Üstünel'i önerende o'ydu elbette..

Canaydın gitmeden evel son bir istekte bulundu Galatasaray'dan ve sevenlerinden.. "Cenaze törenimi lisede veya kulüp binasında yapmayın, burada yapın" diye vasiyet etti gitmeden bizlere.. Cenaze kuşkusuz Bursa'da defnedilecek toprağa, centilmen spor adamının bu vasiyeti üzerine..

Her vefat haberinin ardından klişe bir söz vardır aslında; "Onun gibi birisi bir daha gelmez" diye. Evet, centilmen spor adamı gibi bir başkası gelmez bu dünyaya. Şartlar ve durum ne olursa olsun rakiplerine, taraftarlarına, oyuncularına değer veren; onları gerçekten saygı ile karşılayan bir beyefendiden bahsediyoruz. Bizler onu belki o müthiş başarılı dönemiyle değil ama 2006 yılında yaşadığımız şampiyonluk sonrasında sözleriyle ve müthiş centilmenliğiyle hatırlayacağız.

"Bu şampiyonluk sizin, bu sevinç sizin. Çabalarınız, emekleriniz karşılıksız kalmadı, Allah hakkınızda hayırlısı neyse onu nasip etti. Bu gün beni sevilmeyen adam durumundan sevilen başkan durumuna getirdiniz. Allah hepinizden razı olsun çocuklar. Hepinize helal olsun!" deyivermişti Özhan Canaydın soyunma odasında, şampiyonluk kutlamalarında..

Ruhun şaad, mekanın cennet olsun..
Varsa eğer bir gram hakkımız; sonuna kadar helal olsun!
Sende helal et Özhan Ağabey..


FCN BLOG
http://fossacimbom.blogspot.com

Korkut Ali Ferah dedi ki...

Nur icinde yat Büyük Baskan Özhan Canaydın...

ebruli dedi ki...

nur içinde yat centilmen başkan ...

İhsan F. Yazıcı dedi ki...

Allah rahmet eylesin. Geride kalanlara sabır ve sağlık versin...

Yaşar Güner dedi ki...

Onun Kadar Sevecen Bütün klüplere yakın ve onun kadar insan insanı görülmedi yaptıgı işler ortada hem insanlıgı hem profesyonulligi ile Galatasaray vetürk futbolunun büyük insanlarından nur içinde yat büyük başkan

fatih dedi ki...

Bazı insanların merhametli, vicdanlı, onurlu, gururlu, başarılı, alçak gönüllü.. oldğunu anlamak için birebir tanımaya gerek yoktur. Özhan Canaydın da o insanlardandır. Mekanı cennet olsun, Allah rahmet eylesin, Allah yakınlarına sabır versin