28 Nisan 2010 Çarşamba

BARCELONA 1 - 0 INTER

Inter finalde Bayern Münih'in rakibi. Sezon başında bu sezon şampiyonlar ligi finalini bu iki takım oynayacak deseler inanmazdık sanırım. Ama futbol bu işte. Barcelona'dan turu almak istiyorsan buna yakın bir futbol oynaman ve mücadele etmen lazım. Skor avantajı Inter'de olduğu için zaten buna yakın bir futbol oynayacakları belliydi ancak Motta atılmasa belki daha farklı da olabilirdi işler. Kırmızı kart pozisyonunda Busquets güzel oynadı güzel oyunun çirkin ama profesyonel(!) yönünü. Yerde yatarken attığı bakış kaçmadı gözlerden. Motta atılmasa belki Inter rakip kaleye biraz daha fazla gitme cesareti bulabilir, Barcelona daha fazla boş alan bulur, pozisyon yakalayabilirdi. Bu anlamda Motta'nın oyundan atılması aslında biraz kazanç oldu Inter'e.

Genlerinde catenaccio olduğunu gösterdi Inter. Ancak bu kadar iyi savunma yapılır, ceza sahası ve çevresi ancak bu kadar iyi kapatılabilirdi. Eto'o ve Milito bile her defasında topun arkasına geçince bırakın Xavi'yi, hatta Iniesta'yı :), Messi bile gösteremedi kendini fazla. Ibrahimovic de çok kopuktu maçtan. Sanki konsantre olmamış gibiydi. Eto'o sonrası ne bileyim gitmiyor Barcelona'ya. Kamerunlu biraz daha az kaprisli olsaydı daha bir uyuyordu Barça'nın oyun anlayışına. Bugün belki Eto'o Katalan ekibinde olsa finalde Santiago Bernabeu'da onlar olabilirdi.

Barcelona'yı son zamanlarda sağdan ve soldan ceza sahasına bu kadar orta yaparken gördüğümü hatırlamıyorum. Gerçi pas trafikleri yine alışık olduğumuz gibiydi. 550'nin üzerine çıktılar. Bunların sanıyorum 500'ü rakip yarısahadaydı. Xavi tek başına tüm Inter takımından daha fazla pas yaptı, gerisini siz düşünün. Xavi 153, tüm Inter takımı 116 pas yaptı 94 dakikada. Ama buna rağmen Messi'nin ortalayıp Bojan'ın vurduğu kafa dışında da pozisyonları yok gibiydi. Gol de çok geç geldi. Pique ofsayttı, sanıyorum bu konuda çoğunluk hem fikir ama topla o dönüşü ve Julio Cesar ile Maicon'u bakkala gönderişi bir savunma oyuncusu için çok fazlaydı. İlker ağabey o kadar konsantre olmuş ki 2. gole, kendini öyle bir hazırlamış ki, hevesi kursağında kaldı. Hem gol hem el oldu.

Mourinho yıllar önce tercümanlık yaptığı Barcelona'dan zaferle ayrılıyor. Şimdi Robson sonrası Barcelona'da emanet edildiği ve çok şey öğrendiği Louis Van Gaal'e kendini ispatlama(!) sırası geldi. Kupayı da kaldırırsa gitsin bir milli takımı çalıştırsın bundan sonra. Onun dediği gibi Inter hayallerini gerçekleştirip Madrid'e gidiyor, Barcelona ise saplantısının kurbanı oldu. Inter kadar Real Madridliler de seviniyor şimdi bu zafere. Cibeles meydanında bayraklarıyla sevinç turlarına çıkmışlardır belki de. Barcelona'ya da vermeyecekler soyunma odalarını, rahat uyuyabilirler.

Not: Yazının sonunda içimden geçenleri yaklaşık 30 dakika önce yazmıştım. Maçın ardından gerçekten Real Madridliler Cibeles meydanında parti yapıyor.

8 yorum:

sceamgid dedi ki...

piquenin pozisyonda ofsayt yok.

Unknown dedi ki...

pompiş :)

Svetlin dedi ki...

evet ofsayt yok, muntari bozuyor ofsaytı.

asd dedi ki...

pozisyon ofsayt. ilk yarı şınaydere 5 metreden ofsayt çalan hakem bu pozisyonu niye es geçti?

90 + 3 dedi ki...

Aynen dediğiniz gibi Inter - Bayern Munih eşleşmesi final gibi gelmiyor insana. Sanki daha çok zorlu bir çeyrek final eşleşmesi gibi.

Kırmızı kart pozisyonundaki bakış bu kadar mı güzel yakalanır, bunun gibi bir enstantane az bulunur heralde.

Genlerinde catenaccio olmaktan öte, catenaccioya da çanakkale geçilmeze de yeni bir anlam kazandırdılar bu gece.

Genelde bu tip oynayan takımların arasıra pozisyona girdikleri görülmüştür, böylesi ilktir muhtemelen

Kendi maç yorumum http://doksanartiuc.blogspot.com/2010/04/barcelona-1-0-inter.html

Adsız dedi ki...

Bakkala giden Maicon değil de Cordoba'ydı ve bence pozisyonda ofsayft yoktu. Olsa da fark etmez; Inter'im çıkacak finale ne de olsa. :)

murat selvi dedi ki...

iniesta gözden kaçmamış :) ah İlker Abi ah :D

kebabman dedi ki...

Maci yayinlayan ITV televizyonu gol pozisyonunu olctu,bicti ve offside degil onside oldugunu soyledi.
Maci izlerken ben ofsayt oldugunu dusunmustum.
Mac yorumculari ikinci gol oncesi pozisyonda elle oynama degilde topun ele carpmasi olarak degerlendirilmesi gerekirdi dediler.
Inter'in defansini ovduler.Iki mac uzerinden turu gecmeyi hak eden takimin Inter oldugu konusunda hemfikir oldular.