7 Nisan 2010 Çarşamba

MESSI TSUBASA OLMA YOLUNDA

Maçın ardından herkesin kafasında Messi için artık yeni ne söylenebilir, üstüne ne eklenebilir düşüncesi oluştuğuna eminim. Mevcut yakıştırmalar, kelime oyunları, unvanlar yetmiyor ona. Ama fazla zorlamamak lazım bundan sonra. Messi Messi'dir deyip geçmek lazım. Çünkü bazı futbolculara, üstüste çalımlarla gol attıktan ya da olağanüstü hareketlerin ardından arkadaşına gol attırmasından sonra "Maradona gibi oynadı", "Maradonavari gol attı" yakıştırmaları nasıl yapıldıysa -yapılıyorsa- artık Messi için bu yapılamaz. O Michael Jordan gibi ya da üstadı Maradona gibi oyunu farklı bir boyuta taşıdı. Yeni dönemin yeni süper yıldızı o.

Maç sonrası dikkatimi çeken bazı demeçler de var. Arsene Wenger ve Theo Walcott, Messi'nin bir PlayStation oyuncusu gibi oynadığını söyledi. Guardiola ise "Hangi PlayStation karakteri Messi'nin düzeyinde bilmiyorum" dedi. Sıkı bir PlayStation oyuncusu olarak diyebilirim ki, evet oyunda bazı futbolcular normalinden daha üstün. Mesela bir Pato uçuyor resmen, Eto'o ve Kaka da öyle, rakiplerinin içlerinden geçiyorlar. Rooney ve Ronaldo formda olduğunda dövseniz de ayağından top alamıyorsunuz. Birkaç isim daha var böyle sayılabilecek. Ama gerçek Messi, Guardiola'nın da dediği gibi hakikaten bambaşka. PlayStation oyunlarındakinden kesinlikle daha iyi. Sanırım böyle giderse yapımcılar PES 2011'de tüm özelliklerini 100 üzerinden 100 yapacaklar. Son olarak Arjantinli yarı finalde Inter karşısında da buna benzer bir performans sergilerse Mourinho'nun da çıkıp şöyle demesini bekliyorum; "Ne PlayStation'ı yapmayın etmeyin! Messi, Tsubasa'dan başkası değildir!"

1 yorum:

fatih dedi ki...

Artık milyonlarca insan gibi bende star tv den nefret ediyorum. Messi ise seçilmiştir, özenilmiş, bezenilmiştir, bir lütuftur, ciddi anlamda korunması kollanması gerekmektedir.