17 Mayıs 2010 Pazartesi

AVRUPA'DAN KISA KISA

2010 Dünya Kupası öncesi Alman milli takımında büyük şok yaşanıyor. Panzerler Güney Afrika'da kaptanları Michael Ballack'dan yoksun kalacak. İngiltere FA Cup finalinde Portsmouthlu Kevin Prince Boateng'in sert müdahelesi sonrası sakatlanan Ballack oyunu devam edememişti. Yapılan kontrollerinin ardından Alman futbolcunun sağ ayak bileğindeki sakatlığının ciddi olduğu ve dünya kupasında oynamasına engel olduğu açıklandı.

Avrupa altın ayakkabı ödülünün sahibi Barcelonalı Lionel Messi oldu. Ligin son haftasında Valladolid ağlarına iki gol bırakan Arjantinli futbolcu sezonu 34 golle tamamladı. Böylece 29'ar gollü rakipleri Chelseali Drogba ve Udıneseli Di Natale'ye 10 puan fark atan Messi altın ayakkabı ile ödüllendirilmeye hak kazandı. Messi aynı zamanda Ronaldo'nun 1996-97 sezonunda Barcelona formasıyla attığı 34 gollük kulüp rekorunu da egale etti. Geçen sezon da Atletico Madridli Diego Forlan 32 golle altın ayakkabının sahibi olmuştu.

Hollandalı teknik adam Dick Advocaat Rus milli takımının başına geçiyor. Advocaat Guus Hiddınk'den boşalan koltuğa oturmaya hazırlanıyor. Belçika milli takımını 6 ay çalıştırdıktan sonra istifa eden Advocaat Zenit kulübüyle lig şampiyonluğu yaşadığı Rusya'da şimdi milli takım seviyesinde başarı kovalayacak.

Şampiyonlar ligi yarı finalinde Lyonlu Lisandro Lopez'e yaptığı faul sonrası kırmızı kart gören ve Uefa'dan 3 maç ceza alan Frank Ribery ve kulübü Bayern Münih cezanın düşürülmesi için Cas'a başvurdu. Alman kulübü Uefa disiplin komitesinin cezayı 1 maça düşürmesini bekliyor. Eğer bu gerçekleşirse Fransız futbolcu Inter ile oynanacak şampiyonlar ligi finalinde forma giyebilecek. Cas, Ribery ve Bayern Münih'in faulün istemeyerek olduğu yönünde itiraz edebilecekleri son kurum. Eğer Cas başvuruyu reddederse Ribery finalde oynayamayacağı gibi gelecek sezonun ilk Avrupa maçında da yer alamayacak.

Yenileme: Ribery'nin başvurusu reddedildi.

7 yorum:

pi dedi ki...

Bu Ballack'ın başına zaten ne gelirse finallerde geliyor...

Ya kaybediyor adam finalleri, ya da böyle sakatlıyorlar işte...

Ulaş Anlı dedi ki...

ballackta her zaman daumla aynı kaderi paylaşıyo.

bu arada sen her zaman böyle komik olayları es geçmezdin. dünde baya malzeme vardı ama hiç post yok enteresan.

PENNEARABIATA dedi ki...

@ulaş

maç biter bitmez yayında 2.5 saat konuştuğumuz için birşeyler yazamadım.

Cengizhan TÜRKİŞ dedi ki...

ribery itirazdı reddedildi..

Unknown dedi ki...

O Kevin-Prince Boateng'in de yatacak yeri yok yalnız. Düşmana saldırır gibi girdi Bllack'ın ayağına herif, sonuç bu işte. Alman vatandaşlığından çıkarsalar yeridir.

bucho dedi ki...

adam son kez katılacaktı bu kupaya digerine zor.. yazık.. dunya kupasında messi ne yapcak merak içindeyim hani bir teori varya enerjileri bitmiştir yayarlar die bakalımm

Wallace McKART dedi ki...

Ali abi exteberia nın jubilesinden haberin vardır. Bu konu hakkında da yazarsan sevinirim. Şu fotoğraflara bakmadıysan bakmanı öneririm. sanırım sporcu demek bu demek.http://www.athletic-club.net/web/main.asp?a=0&b=1&c=1&d=1000&berria=9644&idi=2#fotos