2 Mayıs 2010 Pazar

LA LIGA'DA KURAL HATASI


Kural hatası var mı yok mu? La Liga'da da yapalım şu tartışmayı tam olsun. 63'te sarı kart gören Busquets'e hakem 79'da oyundan çıkarken ağır davrandığı için sanki bir sarı kart daha gösteriyor gibi gözüküyor. Ama çıkarmıyor kırmızı kartını. Barcelonalı futbolcular da öyle sanıyor gibi çünkü Puyol da hakeme itiraz ediyor. Görüntülerden edindiğim izlenim bu. Maçı yayında olduğum için izleme imkanım olmadı. Ama hakem Teixeira o kartı Villarrealli Llorente'ye gösterdiğini açıklamış maçtan sonra sanırım. İşin ilginç tarafı El Mundo Deportivo'da da Busquets 2 sarı kart görmüş gibi gözüküyor. Guardiola da "Ben de Busquets'e çıkardı diye gördüm" demiş. Raporuna ne yazdıysa o geçerli olacak tabii ama hakem hata yaptığının farkında sanki ve kıvırmaya çalışmış. Bence kural hatası var, Real Madrid gitsin bunun üzerine.


Yeni video. 22. saniyede hakemin sarı kartı açık bir şekilde Busquets'e gösterdiği görülüyor. Bunun onun ikinci sarı kartı olduğunu geç farkedince de kıvırmaya çalışıyor.

5 yorum:

Mücahit SARNIK dedi ki...

Kural hatası da olsa tekrar olmayabilir. FB-Framkfurt maçında son dakikalarda Semih 2.sarıyı görmüş hakem önce atmamış oyun başlattıktan 20 sn sonra farketmiş ve dışarı göndermişti Semih'i. Bence maç tekrarı olmaz. Barcelona 10-0 önde olsa tekrar mı edilecekti?

felix mourinho dedi ki...

yahu bu busquets'in aldığı nefes zarar !!

mell dedi ki...

@mucahit
fenerbahce orda sadece 20 saniye 11 kişi oynamıstı. bu defa durum farklı 25 dakika zannedersem fazla oynuyor barca.

rize ferner macı, victorianın 83de ikinci sarı görüp atılmaması üzerine mac tekrarlanmıstı.

Mücahit SARNIK dedi ki...

@mell
Zaten ben de UEFA'nın veya federasyonun yorum getirerek (20 saniyede gol olmaz 25 dak uzun süre şeklinde) karar vermesine karsiyim. Ornegin o gun herkes Rize 1 puan kazandi FB 2 puan kaybetti seklinde baktı ve hata Rize'ye avantaj sagladigi icin tekrar karari tepki cekmedi. Ya Rize'ye o macta galibiyet gerekseydi veya FB'ye beraberlik yetseydi maci tekrar oynatma karari cikinca ne tepkiler alinacakti. Son olarak::
Bir sene bütün maçlarda kural hatası olma ihtimali var. Bu durumda hepsini tekrar mı etmek gerekir? (Hele Ligin son haftasında olursa)

kolpa dedi ki...

as.com daki yeni videoda hakemin sarı kartı buskets'e gösterdiği çok net bir şekilde belli oluyor