19 Mayıs 2010 Çarşamba

MARADONA'NIN 23 ADAMI

10 yıl sonra Maradona ile birlikte tekrar milli takıma dönen 37 yaşındaki Martin Palermo kadroda. Maradona onu Boca Juniors kontenjanından Güney Afrika'ya götürüyor olsa gerek. 25 yaşındaki Napolili Lavezzi evinden izleyecek kupayı.

Kaleciler: Sergio Romero, Mariano Andújar ve Diego Pozo.

Defans: Nicolás Otamendi, Martín Demichelis, Walter Samuel, Gabriel Heinze, Nicolás Burdisso, Clemente Rodríguez ve Ariel Garcé.

Orta saha: Jonás Gutiérrez, Javier Mascherano, Juan Sebastián Verón, Angel Di María, Maximiliano Rodríguez, Javier Pastore ve Mario Bolatti.

Forvet: Lionel Messi, Gonzalo Higuaín, Carlos Tevez, Sergio Agüero, Diego Milito ve Martín Palermo

Tam 32 yıl önce yaşanan ilginç bir hikaye var. Arjantin'de düzenlenecek dünya kupası öncesi milli takım teknik direktörü Cesar Luis Menotti, 25 kişilik kadroyu 22'ye indirecektir. Ve 19 Mayıs 1978'de takımdan çıkardığı 3 kişiyi açıklar. Víctor Alfredo Bottaniz ve Humberto Rafael Bravo ile birlikte 3. kişi 17 yaşındaki Diego Armando Maradona'dır. Maradona'nın aldığı bu haber sonrası hayalleri yıkılır. Bu üzücü haberi ailesine nasıl söyleyeceğini düşünürken bir ağacın altına oturur ve hüngür hüngür ağlamaya başlar. Menotti ağlatmıştır Maradona'yı. Acaba bugün Maradona da birilerini ağlattı mı?

14 yorum:

SirEvo dedi ki...

Zanetti ve Cambiasso yok.
Mal bu ya :)

Metonet dedi ki...

forvet hattı 300 milyon euro falan herhalde. messi'ye 100 desek, diğerleri 50. palermo'da hediye.

Guinness Please dedi ki...

mascheranoyu cambiasso ile kombine etse inanılmaz bi orta saha olur...maradona kraldır ona laf etmek olmaz ama, bu kadar da olmaz...

Unknown dedi ki...

hücum hattı inanılmaz gerçekten.

ozdemirmusta dedi ki...

arjantin'in final yolu çok zor fikstürde. maradona'yla da en fazla çeyrek final görürler diyorum.

Burak Eken dedi ki...

Forvet sayısı çok fazla olmuş. Herhalde 4-2-4 gibi bir taktikle oynayacaklar.

SirEvo dedi ki...

Birbirleriyle uyumsuz forvet hattını yiyeyim ya, izledik grup ve hazırlık maçlarında. Cacık olmayacak yine..

kafcamus dedi ki...

Menotti, 78 öncesi hiç değilse milli takımın havasını solumaya başlaması amacıyla Maradona'ya geniş kadroda yer vermişti. büyük ihtimal çok genç olması nedeniyle çıkardı kadrodan. zaten bir sene sonra Japonya’da düzenlenen Dünya Gençler Turnuvası’nda, özel olarak takımın başına geçen Menotti’nin has adamı yine Maradona olacaktı.

Maradona da Menotti'li milli takım günlerini hep başka yere koyar: "O takımla oynadığım zaman kendimden aldığım zevki hiçbir zaman yaşamadım. Hepsi Menotti’nin sayesindeydi."

ML Bilgisayar dedi ki...

kadro seçimi facia. çok fazla tartışılacak seçim var tabiki ama cambiasso,zanetti, lucho ve lisandro'nun kadroda olmamasının mantıklı bir izahı olamaz kesinlikle...

TA dedi ki...

zanetti ve cambiasso yok.maradona adam değilsin:)

Oddi dedi ki...

Forvet hattı süper qörünüyor.Ama Orta saha ve defans için aynı seyleri soylıyemıcem

kemonen dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
4uwithu dedi ki...

Defans ve orta saha iyi olmadıktan sonra forvet süper olsa,messi olsa neye yarar!

Grup maçlarında forvette birliktelik yoktu bakalım bu sefr ne olcak.

[ Juan SancheZ 7 ] dedi ki...

Lisandro Ve ZaneTTi Lazım'dı*Veron Ve Palermo dünya kupasına gidişTe katkı yapTı Diye aLındı...Fakat ikiside ßir italya bir fransa kadar güçlü bi lig'de mücadele etmiyolar kupada çok iş yapamazlar ve iyi birer yedekte olamazlar...ama her ne olursa olsun yinede smpn arjantın olsun*MESSİ ßu adam neyin'de nesi