7 Mayıs 2010 Cuma

UĞUR MELEKE İLE KUPA AFRİKA'DA 2. BÖLÜM

Perşembe öğleden sonra Kupa Afrika'nın 2. bölümü için yine Olimpiyat Stadyumu'nun yolunu tuttuk. Okay Karacan'ın ardından bu haftaki konuğumuz Uğur Meleke idi. Stada vardığımızda bizi bekliyordu. Ama sadece bizi beklese yine iyi. Ekibin diğer yarısı biz vardıktan yaklaşık yarım saat sonra gelebildi. Ekibin diğer yarısı diyorum çünkü geçen hafta 7 kişi olan ekip bu hafta 9'a çıkmıştı. İki kafadar Uğur Karakullukçu (pclionfc) ve Mustafa Özdemir de bize katılmıştı. Onların neden geldiğini az sonra anlatacağım. Hava geçen haftaya göre daha güzel ve çekim için elverişliydi. Her yönden şiddetli esen rüzgar yerini hafif bir esintiye bırakmıştı. Uğur ile birlikte ekibin diğer yarısını beklerken bir topumuz olsaydı diye iç geçirdik. Vardı ama o da beklediğimiz ekipteydi. Neyse diğer arkadaşlar da geldikten sonra hemen kameraları kurup çekime başladık. Yukarıda hazırlık aşamasında görünüyoruz Uğur ile, küs gibiyiz, halbuki kafamızdakileri son kez toparlamaya çalışıyoruz.

Geçmiş dünya kupalarıyla ilgili sohbet ettik, geçen hafta olduğu gibi yine çekim hileleri yaptık, Pele ve dünya kupalarında hakemi aldatmaya yönelik hareketlerde bulunan futbolcularla ilgili dosyaları yayınladık. 3 saat süren çekimlerde aralarda bol bol top da oynadık. Tribünler boş olsa da zemin harikaydı ve taraftar baskısı olmadan çıkıp topumuzu oynadık. Hatta elimde fotoğraf makinasıyla uğraşırken Uğur Meleke'nin diktiği top küt diye kafama indi. Herkes gülmekten yerlerde tabii, :)) allahtan halı saha maçı yapıyorum haftada iki kere de alışığım, beklemediğim topun kafama inmesinin etkisi fazla uzun sürmedi.

Bu haftadan itibaren ARAL'ın katkılarıyla ödüllü bir sorumuz da var. Soru dünya kupasıyla ilgili. Cumartesi 12:15'te başlayacak programda soracağımız soruya cevabınızı kupaafrika@yirmidort.tv adresine bekliyorum. Kaçıranlar için program ve sorunun tekrarı pazar günü 16:15'te. Ödül ise PS3 FIFA 2010 Dünya Kupası oyunu.

Gelelim Uğur Karakullukçu ile Mustafa Özdemir'in neden bize katıldığına. İki arkadaşın bir projesi var. Son derece keyifli, üniversite yıllarında gerçekleştirilebilecek en güzel maceralardan biri. Dünya Kupası boyunca Avrupa'nın 12 ülkesini gezmek istiyorlar. Güzergahı en ince ayrıntılarına kadar hesaplamışlar. Mesela İtalya maç yaparken Roma'da olacaklar ve İtalyanlarla birlikte maçı izleyecek, fotoğraf ve video çekecek, bunları internet sitelerine koyacak, anılarını da bizlerle paylaşacaklar. Tabii bunun için bir miktar paraya ihtiyaçları var. Kendilerine destek verecek biri ya da birilerini arıyorlar. Ben de "biz yapamadık bari gençler yapsın" diyerek elimden geleni vermeye çalışıyorum. Kupa Afrika'da onlardan bu projelerinin detaylarını dinledik, gözlerindeki heyecana tanıklık ettik. Umarım bu hayallerini gerçekleştirebilirler.

Kupa Afrika'nın 2. bölümü cumartesi 12:15'te, tekrarı pazar 16:15'te... 3. bölümden itibaren salı akşamları 20:20'de de yayınlanmaya başlayacak.

13 yorum:

Unknown dedi ki...

uğur meleke'nin yanında pişmeyi çok isterdim :)

varol döken dedi ki...

geziye gücüm yetmez ama gezi öncesi ve dönüşü etap birahanesi kutlamalarına sponsor olabilirim:)

zaten konunun ucu bir şekilde bana dokunmuş:)

PENNEARABIATA dedi ki...

@varol döken

12 ülkede değişik kültürlerle kaynaşacaklarını söylüyorlar :))bence futbol bahane, bunların amaç başka...

pclion dedi ki...

Abi yakmayın beni gözünüzü seveyim, başı bağlı adamız. Laf aramızda da değil yani, blog okuyucusu bir de kendisi.

İçimdeki mikrofon düşmesin diye kasarken kolu yeni alçıdan çıkmış lise öğrencisi gibi çıktığımı tahmin etmiştim de senin tutup bu pozu seçeceğini düşünememiştim. :) O kadar yakışıklı pozumuz vardı yahu, koca albümden bu mu çıktı? Makinenin hafızasını doldurdum be, el insaf. :)

Unknown dedi ki...

Ali abi tişörtüne talibim.onu bana hediye et abi.olmaıd nerden alabilirm onu söyle :)sana nasıl ualaşabilirim.

varol döken dedi ki...

gizli amaçlarını ele geçirsem haber değeri taşır mı sayın pennearabiata?

:)

PENNEARABIATA dedi ki...

@pclion

şaka yaptığımı hatırlatayım. tamamiyle bahane futbol. :))

@varol

gizli amaçları yok varol, yakma çocuğun başını :))

PENNEARABIATA dedi ki...

@fatih

kişisel mailinle ulaşırsan bana söyliyeyim sana.

ozdemirmusta dedi ki...

Hayırlısı diyelim ;)

Zafer dedi ki...

mustafa üstündeki formayla dolaşma bence, çıkarttıramadım sana şu formayı zaten ona yanıyorum...

Unknown dedi ki...

Kesinlıkle gitsinler Ali Abi,Forma siparişi verdim formalar gelmesse o zaman bahane arasınlar :)

Martin Eden dedi ki...

cumartesi de pazar da izleyebileceğim saatler değil internetten daha sonra izleme şansımız var mı?

Mahmut Balcı dedi ki...

bu arkadas mi futbol elcimiz olacak ali abi??gecen sene kadikoyde uefa final bileti okutmaya calisan adam mi bizi temsil edecek?? aman diyim.. :)