10 Haziran 2010 Perşembe

GÜNEY AFRİKA - MEKSİKA MAÇINA DOĞRU

2010 Dünya Kupası'nın açılış maçı yarın TSİ 17:00'de Johannesburg'daki Soccer City Stadı'nda oynanacak. Maçı Özbek hakem Ravshan Irmatov yönetecek. Tribünlerde ateşli ve vuvuzelalı 90 bin taraftarın olması bekleniyor.

Güney Afrika Dünya Kupası açılış maçına çıkan 3. Afrika takımı olacak. Kamerun Arjantin'e 1990'da, Senegal'de Fransa'ya 2002'de sevgilerini yollamıştı. Arjantin ve Fransa Afrika takımlarının karşısına dünya kupası şampiyonu unvanıyla çıkmıştı. Güney Afrika'nın başında Brezilyalı Carlos Alberto Pareira var ama 1994'te kupayı kaldıran Brezilya'daki gibi çok zengin bir forvet hattına sahip değil. En tecrübeli isimleri defans oyuncusu Mokoena ve ortasahada görev yapan Pienaar. Mokoena İngiltere tecrübesine sahip. Tugay Kerimoğlu ile de Blackburn'de beraber top koşturdu. İlk milli maçını 2002'de özel karşılaşmada milli takımıza karşı oyanayan Pienaar ise Hollanda ve İngiltere tecrübesi olan bir futbolcu. Yine ortasahada Sibaya da 7 yıldır Rusya'nın Rubin Kazan takımında Gökdeniz ve Hasan Kabze'nin takım arkadaşı olarak görev yapıyor. Meksika maçı öncesi Güney Afrika'nın en güvendiği şeylerden biri tribünleri tıklım tıklım doldurması beklenen taraftarları olacak.

Güney Afrika'nın rakibi Meksika ise hazırlık maçlarında iyi bir performans ortaya koydu. Son şampiyon İtalya'yı mağlup eden Meksikalılar, Hollanda ve İngiltere'ye yenilseler de futbollarıyla ümit verdiler. Teknik direktör Javier Aguirre genç ve tecrübeli isimleri kaynaştırmayı tercih etti. Hücuma dönük ortasaha oyuncusu olarak Giovanni Dos Santos takımın en yetenekli isimlerinden biri. Onunla birlikte 2005'de 17 yaşaltı Dünya Kupasını kazanan Meksika'nın altın jenerasyonunun önemli isimlerinden Arsenalli Carlos Vela'ya da turnuvada büyük iş düşecek. Takımın tecrübeli isimlerinden biri de 34 yaşındaki golcü Guillermo Franco. Yine 22 yaşındaki forvet oyuncusu Javier Hernandez de Aguirre'nin en güvendiği isimlerden. Meksika'nın altın çocuğu Hernandez gelecek sezondan itibaren Manchester United'ın formasını giyecek. Savunmada Barcelonalı Rafael Marquez ve PSV Eindhovenlı Salcido'yu da es geçmemek lazım. İki futbolcu takımın temel direkleri bir anlamda. Meksika genelde hızlı oynamayı, direkt kaleye gitmeyi düşünen, verkaçlar ve ara paslarıyla savunmayı diklemesine delebilen bir takım. Özellikle Güney Afrika savunmasının göbeğinde oynayan oyuncuların Meksikalı forvetlere dikkat etmesi gerekiyor.

Tahmin: Meksika kazanır.

2 yorum:

varol döken dedi ki...

maçın 2. yarısına yetişeceğiz herhalde...

buradaki tahminim de beraberlik...

ama bu sefer 1-1

varol döken dedi ki...

noat oku bunları oku!

rep'leri alayım:)