26 Ağustos 2010 Perşembe

DIEGO TRANSFERİ TAŞLARI OYNATIR

Diego tekrar döndü Bundesliga'ya. Daha doğrusu ait olduğu yere. Brezilyalı 15 milyon euro bonservis bedeli ile Wolfsburg'a katılacak. Almanya onun futbolunu daha verimli bir şekilde gösterebileceği ülkedir. Bu gelişme tüm taşların yerli yerine oturmasını sağlayacak özellikte. Yani, Schalke ve Galatasaray için Misimovic'i transfer etme adına işler biraz daha kolaylaşacak demek. Diego'nun transferiyle Misimovic'in 10 numarasının el değiştireceği kesin. Ancak bugünkü Alman gazetelerinin haberleri Schalke'nin Misimovic'ten elini eteğine çektiğine işsaret ediyor. İddialar Schalke'nin rotayı Van der Vaart'a çevirdiği yönünde. Real Madrid'e 10 milyon euro'luk bir teklif sundukları dedikoduları dönüyor. Öte yandan İtalyan basını da Ibrahimovic'in olası bir Milan transferi öncesi Schalke'nin, İtalyan ekibinden Huntelaar'ı da kadrosuna katabileceğini belirtiyor. Bu 2 transfer gerçekleşirse Raul ve Metzelder'i de sayarsak Schalke denizinde ufak bir Real Madrid takım adaları yaratılmış olacak. Bu, Magath'ın sistemi için de son derece önemli bir gelişme. Galatasaray açısından değerlendirirsek de Van der Vaart'ın transferi gerçekleşirse Misimovic için Schalke defteri tamamen kapanır ve Galatasaray kapısı açılır. Eğer böyle olursa transferin gerçekleşmesi için bazı taşların yer değiştirmesi gerektiği anlaşılır ki bu da Adnan Sezgin'in dolayısıyla Galatasaray'ın elinin transfer masasında geçmişe oranla güçlü olmadığını iyice ortaya çıkarmış olur.

3 yorum:

Anıl dedi ki...

Koca Galatasaray transfer için 80 gündür başkalarının eline bakıyor. Takım Avrupa'dan elenme noktasına gelmişken yapmasınlar zaten transfer. Sezon erken kapanmış, varsın gençlerle kapansın...

Schumy dedi ki...

Diego'yu satan Juve Elano'ya sarmasın ?

liquefied dedi ki...

Schalke ayrıca Afellay'ın peşindeymiş. Afellay 3 kaftadır yedekten giriyor takıma. İlk 11'de düşünülmüyor herhalde. Sözleşmesinin de son yılı. Uzatmak istemiyorsa, satılacaktır. Misimovic'i Schalke alırsa, Galatasaray da Afellay'ı almalı.
________________
@Schumy

Keşke Elano'ya sarsalar da kurtulsak.