21 Aralık 2010 Salı

BİLGİN GÖKBERK'TEN - 1


"Galatasaray alt yapısından oyuncu çıkmıyor. Oyuncu çıkarsa oynar zaten. Barcelona'dan 8 kişi oynuyor banko. Son 4-5 senede Emre Çolak haricinde altyapıdan çıkan oyuncu yok. Altyapı nedir? Oyuncu çıkartıp A takımda oynatırsın, budur altyapının önemi. Ferhat Trabzonspor'da oynayamıyor. Cafercan, Mülayim, Özgürcan, o ekip kayboldu gitti, nerede oynadıkları belli değil. Altapıdan Gökhan Zan gibi stoper çıkartamıyorsan altyapıyı kapat. Galatasaray kimin altyapısı? Vefa'nın mı Karagümrük'ün mü? yani Vefa'ya adam çıkartıyor Galatasaray. Bir dönem Sabri, Arda. Eski dönemden Tugay, Bülent çıkmış altyapıdan. Sabri oynamadığı zaman sağ bekin Ali Turan ya da Serkan Kurtuluş. Bu iki oyuncuyu kesecek altyapıdan oyuncu çıkmıyorsa demek ki senin altyapın yok. Sen Emre Güngör'ü para verip aldıysan ve Emre Güngör kadar stoperin yoksa yazık...

Altyapıdan 10 numara çıkmayabilir, 10 numara özel futbolcudur çünkü. Santrafor da çıkmayabilir bunu da kabul ediyorum. Ama stoper nasıl çıkmaz. Şu an altyapıda iyi bir sağ bek veya stoper olsa Tugay ya da Hagi bunu görüp oynatacaktır. Dünyada top yapamayan, birebirde adam geçemeyen, ara pası atamayan tek orta saha oyuncuları Galatasaray'da, Barış ve Mustafa Sarp. Bu adamlar kadar altyapıdan oyuncun yok mu? Altyapıda basamak atlatacak hoca lazım o zaman. Yoksa bu şekilde altyapıdan birşey çıkmaz. Konya maçında eksik yerlere altyapıdan oyuncu koyamıyorsan altyapını kapat git. O halde Galatasaray'da sırf üstyapı sorunu yok bir de altyapı sorunu var demektir. Kimse kusura bakmasın altyapı oyuncuları da dahil Florya'da kedi, köpek ne varsa herşey değişmeli. Oraya gelincik ekildiyse o bile sökülüp yerine gül ekilmeli mesela... "



Takım Oyunu, 20 Aralık 2010

Not: Sözler Bilgin Gökberk'e aittir. Programdan ufak bir alıntıdır. Yayınlamış olmam fikirlerine harfiyen katılıyorum anlamına gelmemektedir. Yanlış anlaşılmalar olduğu için bu notu düşmek zorunda hissettim kendimi. Aynı fikirde olmayanlar da görüşlerini terbiye sınırlarını aşmadan yorum bölümüne yazabilir.

12 yorum:

Juego Mentales dedi ki...

akıl hastanesine yatmam kesinleşirse sebebi bu bizim altyapı işi olacak.sonunda birisi bu cümleleri kurmuş.servet,zan,ayhan,vb oyuncu çıkartamıyorsan kapat gitsin.zaten gs in altyapısı şudur bilen birisi olarak yazıyorum.şehremini lisesinde okuyorsan ve florya nın çevresindeki bir kulüpte oynuyorsan yüzde 80 gs altyapıdasın demektir.aslantepeye seyirci mi çekmek istiyorsun taraftarın istemediği adamlar belli alırsın onlar kadro dışına koyarsın altyapıdan 5 6 tane eleman dersin benim transferlerim bunlar,bak nasıl doluyor o stad.

Sacripante Re dedi ki...

İyi güzel hoş diyorsunuz da acaba diğer büyük kulüplerde kim çıkmış son 4-5 senede alt yapıdan? Sanırım Galatasaray'a giydirmek moda oldu. Nasıl olsa işler kötü bir tekme de ben vursam kimsenin canı sıkılmaz mı deniyor?
Emre Çolak, Arda Turan gibi iki isim az olabilir. Ama Beşiktaş'ta bu sene Necip dışında kim var? Ali Kuçik'i saymıyorum, kesinlikle geleceği yok çünkü.
Fenerbahçe'de en son Okan ve Gökay şans buldu. Ama oynadıkları süre ile gerçekten altyapıdan çıktılar denebilir mi? Tamam Galatasaray'da işler mükemmel değil ama kimde çok iyi de Galatasaray'ı eleştiriyoruz?
Lütfen biraz insaf... Biraz adalet...

Juego Mentales dedi ki...

Sacripante Re
uluslararası piyasada bjk kim fener kim shaktar gruptan lider çıktı.shaktar bile an itibariyle bizim 3 salak şörlerden daha fazla önem arz ediyor avrupa için.bizim amacımız ş.l 1.torba ya girebilmek mi yoksa fener ve bjk yi geçmek mi buna karar vermek lazım.eğer ki amacımız 2. se ise bence tüm ligin kapısını kapatalım gitsin.dünyanın en zengin klüplerinde altyapı denen sistem takır takır çalışıyor bizde takır takır dökülüyor.he birde şu hastalık var tecrübe kazansın oynar millet 18 19 yaşında ş.l finallerinde oynatır biz kıçı kırık bir ligimiz var orda oynatmaya çekiniriz.

FCN Blog dedi ki...

Ali Bey veya Bilgin Bey,

Hayatınızda bu sezon kaç kere A2 maçlarını izlediniz? Galatasaray altyapısında forma giyen Sinan'ın okulunun özel olması ve okulunun izin vermemesi nedeniyle yazın takımla birlikte kamplara katılamadığını biliyormusunuz?

Savunmada forma giyen Onur'un bugün A2'de açık ara en iyi bek oyuncusu olduğunu biliyormusunuz? Berkin'in ufak yaşına rağmen A2'de en iyi oyunculardan birisi olduğunu biliyormusunuz? İbrahim Selen adında Adana'dan transfer edilen bitiriciliği son derece yüksek olan ismi biliyormusunuz?

Ortasahanın ortasında dinamo gibi çalışan Emre-Cumhur ikilisini kaç kere izlediniz? Emre'nin defansif anlamda nasıl bir kesici, Cumhur'un teknik anlamda nasıl bir play-maker olduğunu biliyormusunuz?

Hadi bırakalım Galatasaray altyapısını.. Fenerbahçe altyapısında savunmada forma giyen Hasan'ın nasıl bir stoper olduğunu biliyormusunuz? Lugano'yu andırmayan bir stoper olarak, topu oyuna sokabilen bir stoper olduğunu kaç kere izlediniz? Fenerbahçe'nin 15 yaşında A2 takımda forma giyen genç forvetini kaç kere izlediniz mesela? Beşiktaş altyapısında Onur'u, Umut'u, Ali'yi kaç kere seyretme fırsatınız oldu? Yada şöyle sorayım; kaç kere seyretmek için maçlarına gittiniz?

İBB'nin altyapısında forma giyen sağbek/kanat oyuncusunun adını biliyormusunuz? Kendisinin gelecek yıllarda Türkiye'nin en iyi kanat oyuncularından birisi olacağından haberdarmısınız? Bursaspor altyapısında forma giyen Muhammet Demir'den, Eren Albayrak'tan haberiniz var mı?

Porto altyapısında forma giyen Engin Bekdemir'den, Arsenal altyapısında forma giyen Oğuzhan'dan, Sochaux altyapısında forma giyen Serdar'dan haberiniz var mı?

Galatasaray'da alt yapı bitmiş demek çok kolay ama hiç farkındamısınız acaba son yılların altyapıya en çok oyuncu çıkartan ve oynatan takımı yine Galatasaray. Barcelona altyapısı ile kıyaslamışsınız. Bende size Ajax altyapısı ile cevap vereyim, nasıl olur? Ajax'ın altyapısında yetişen 10 oyuncu bugün Avrupa'nın en büyük takımlarında forma giyiyor.

Masa başı yazmak, maçlara gelmeden yorum yapmak ve özellikle altyapıyı bir kere bile seyretmeden haber yazmak ne kadar kolaymış değil mi?

Altyapıyı izlemeye geldiğinizi görmek dileğiyle..

Saygılar, sevgiler.

fatih dedi ki...

Çok doğru konuşmuş helal olsun, ayrıca bir şeyi bilmek için de gidip onu bizzat gözlerinle görmeye gerek yok, ne gidip altyapıya maç izlicem be üst yapıyı izleye izleye abad olduk bi de altyapı maçlarını mı izlicez gerekirse izlenirde o ayrı konu ancak şu an Gs,Fb Bjk alt yapısından kaç futbolcu çıkmış da adını millete ezberletmiş ben ona bakarım.

roland deschain of gilead dedi ki...

Sevgili FCN Blog arkadaşım

eminim o saydığın arkadaşlar çok yetenekli ve iyi niyetli genç futbolculardır.
eğer bahsettiğin gibi A2 liginin tozunu atan süper adamlarsa gerçekten o zaman bu büyük klüplerin A takımlarında yazıda adı geçen Mustafa Sarp ve (yetenek oalrak) muadili adamlar niye oynuyor?


Yazının fikrine katılıyorum. A2 takımından bu adamların yerine oynayabilecek adam çıkmıyorsa o takıma gerek yok, eğer varsa lütfen birileri bu adamları kesip yerlerine bu genç arkadaşları oynatsın.
Bizi A2 maçı seyretmeye mecbur etmyin.

lions dedi ki...

@FCN Blog

iyi guzelde oynuyormu oynamıyormu adam da onu demiş zaten senin oyuncu gökhan zanı kesemiyorsa, serdar özkanı ali turanı kesemiyorsa a2 de şov yapıyormus neye yarar bu adamları kesemiyor işte gs alt yapısı çöküyor fener ve bjk nin alt yapısıda yukselişte bu bir gerçek

FCN Blog dedi ki...

@Roland deschain of gilead
@Lions

Beyler benim elimde olsa Galatasaray'da Mustafa Sarp, Ali Turan, Serdar Özkan ve daha bir çok oyuncu Florya'nın kapısından içeri giremez.

Kararı antrenör veriyor ve nasıl bir mantıktır aklım almıyor ki Galatasaray'ın altyapısında Tugay gibi bir isim varken, Fenerbahçe'de geçen sene altyapı ile birebir ilgilenen Aykut varken, Beşiktaş'ta altyapıyı adım adım takip eden Tayfur Hoca varken nasıl oluyorda bu çocuklar yerine 2 hatta 3.sınıf oyuncular forma giyiyor. Bende bunu anlamıyorum.

Bu kararı sonuçta antrenör veriyor, birşey diyemiyorsun. Galatasaray değil, Türkiye'de altyapıyı izleyen bir çok kişi kendi takımında forma giyen adamdan daha kaliteli çocuklar olduğunun farkında. Benim anlatmak istediğimi ya anlamak istemiyorsunuz yada anlamamak için diretiyorsunuz.

@Lions

Sana ek olarak birşey belirtmek istiyorum. Fener-Beşiktaş altyapısı yükselişte, GS altyapısı çöküyor derken? O yüzden sanırım A2 Ligi'nde ilk yarıyı Galatasaray en yakın rakibine +3 puan takarak lider bitirdi.

Önce bi' altyapıyı izle, altyapıda maçları takip et sonrasında oyuncular veya takımlar hakkında yorum yap. Merak etme senden daha iyi takip ediyorum altyapıyı, sadece Galatasaray değil tüm Türk takımlarını ;-)

eren kıyak dedi ki...

bu adamın espri kabiliyetine bayılıyorum. boş koşan barış kontra atak kesen ayhan defansta paso açık veren servet mi yetiştiremiyoruz ? onlardan binlerce var sokaktan bile çeviririz öyle adamları. bugün topa hakimiyeti gayet sağlam olan inter'in ve arsenal'in peşinde koşturduğu semih kaya şimdi kartal'da saçma salak bir hata yüzünden çapraz bağları koptu. ortasahamızda yer tutmasını bilen cumhur hala yedek ve ya a2 takımda duruyor. emre çolak ise fiziksel açıdan çok eksiği olan bir oyuncu. aslında alt yapımızda bir çok cevher var ama işlemesini bilmezsen tenekeden başka bir şey değildir

Uğur dedi ki...

@FCN Blog. Evet Fenerbahçe alt yapısı yükseliştedir. A2 liginde lider olmakla olmuyor bu işler. bugün A2 liginde lider olan takım 19 yaş ortalamasıyla mücadele ederken fenerbahçe 16 17 yaş ortalamasıyla mücadele ediyor. kaldıki bu dönemde 2 3 yaşın ne kadar önemli olduğunu kğimse inkar edemez. Neden fenerbahçe altyapsının yükselişte olduğunu söyleyeyim. fenerbahçe altyapısındaki oyuncuları 18 yaşından sonra oynatmayacaksa elinde tutmuyor artık. 15 16 yaşında oyuncuları alara onları kendinden 3 4 yaş büyüklere karşı oynatarak daha bir güzel pişiriyor. 18 yaşını geçkin A2 oyuncularımız zaten uygun zamanlarada forma giyiyor. Önder'de ısrar etmeyip , bekir'den sağ bek yaratmaya kalkışmayıp Okan'ı oynattık ve bu oyuncuyu kazandık. Şimdi neden oynamıyor diye soranlara Gökhan Gönül'ü kesecek kadar iyi oyuncunuz olsa kapınızda sıra olurdu deyip geçiyorum.

demetem dedi ki...

Ben esas olarak Bilgin Gökberk'in neden kafayı bu kadar Galatasaray'a taktığını merak ediyorum. Hıncal Uluç gibi, kendisi de Galatasaray'ı kötü anlamda eleştirmekten başka bir şey yaptığını görmedim. Haklı olmadığını söylemiyorum. Elbette ikisinin de haklı olduğu taraflar var. Ancak her platformda Galatasaray aleyhine atıp tutuyorsan, söylediklerinin inandırıcılığı kalmıyor.

natgeo dedi ki...

Altyapı'dan Ali Kuçik gibi yeteneksiz bir golcü benzeri ya da Necip gibi top kullanamayan ama rakibin doğrudan bileklerine tekme atan adamlar geleceğine kimse gelmesin daha iyi.