5 Ocak 2011 Çarşamba

ŞENOL GÜNEŞ

"Çoğu zaman Zonguldak maden işçilerinin eldivenleri ile kalecilik yaptım. Çünkü yoktu, olanlar da pahalıydı, alamıyorduk. Eskiden açlar oynar toklar (gelir seviyesi yüksek) izlerdi, şimdi toklar oynuyor açlar (gelir seviyesi düşük) izliyor."

Şenol Güneş'in TSYD seminerinde "Neredeydik, Neredeyiz, Nereye?" konulu panelde yaptığı konuşmadan bir bölüm...

5 yorum:

Anıl dedi ki...

Futbolun endüstriyelleşmesini anlatabilecek daha güzel bir tabir yok sanırım. Büyüksün Şenol hoca!

armandolionel dedi ki...

ya birazda abartılıyor sanki bu durum.tamam eskilerin kazancıyla yenilerin kazancı arasında dağlar kadar fark var orası kabul de.yani eldiven pahalı diyip madenci eldiveni takmak söylemi de biraz duygu sömürüsü kokuyo.kaleci eldiveni yani bu,en kralı bugünün parasıyla 300-500 dolar olsun,koskoca kulüp,kulübü geçtim futbolcunun kendisi bunu alamıyacak kadar kötü durumdamıydı yani.

Mr.Eko dedi ki...

Eldiven konusu bana da biraz abartılı geldi. Ancak şu laf : Eskiden açlar oynar toklar (gelir seviyesi yüksek) izlerdi, şimdi toklar oynuyor açlar (gelir seviyesi düşük) izliyor." sağlammış.

http://kombinezonataklar.blogspot.com

kenzavey dedi ki...

"Toklar oynuyor, toklar izliyor" olacak yakında o zaten bazı klupler için oldu bile.

kebabman dedi ki...

Belki de genc ve amator takimdayken,henuz A takima yukselmemisken oyle eldivenler kullanmis olabilir.A takimda oynadigi zamanlarda cok macini seyrettim,hepsinde de donemin en iyi kaleci eldivenlerine sahipti.