17 Şubat 2011 Perşembe

İBRAHİM & GATTUSO

Biri 37, diğeri 33 yaşında. İkisi de aşağı yukarı aynı zamanlarda (1999 ve 2000)gelmiş takımlarına. İkisi de profesyonellikleri sayesinde kaptan olmayı başarmış. İkisi de takımı için sonuna kadar mücadele eder. Belki yetenekleri sınırlıdır ama hırsları ve azimleriyle açıklarını her zaman kapatmışlardır. İkisi de formaları sırılsıklam olana kadar pes etmez. İkisinin de deli olduğu söylenir. Ki öyledirler de. Yeri gelir tartışır, yeri gelir itişir kakışır, yeri gelince tekmeye kafa uzatırlar. Taraftarlarının gözünde, kalbinde yer etmelerinin sebebi de en çok budur. Ve bu iki adamın iki gün arayla yine delilikleri tuttu.

Birinin soyunma odasında takım arkadaşına yumruk attığı ortaya çıktı. Teknik direktörü ve yönetimi bu olay üzerine onu gözden çıkardı. İşvereni basının karşısında kendisine teşekkür edip güle güle dedi. 11 yıllık Beşiktaş yolculuğu üzücü bir olayla sona erdi. Evet suçluydu belki de ama etrafındakilerden hiçkimse sahip çıkmadı ona. Kimse düşünmedi yıllar sonra çocuğu "Baba 11 yıl formasını giydiğin takımdan neden ayırdılar seni?" diye sorduğunda ne cevap vereceğini. Öyle ya, dünya kulübü olma yolunda ilerleyene kavga eden bir oyuncuyu kadroda tutmak yakışmazdı. Tüm dünyanın takip ettiği bir kulüp radikal bir karar almak zorundaydı. Çok ayıptı bu yaşananlar! Cık cık cık!

Diğeri ise dünya kulübü olma yolunda ilerleyen değil bizzat dünya kulüplerinden birinde oynuyor. O, İstanbul'daki meslektaşı gibi soyunma odasında 20 kişinin önünde değil, Şampiyonlar Ligi gibi önemli bir platformda, sahanın ortasında, milyonlarca insanın önünde yaptı yine deliliğini. Rakip takımın yardımcı antrenörüne kafa attı. Herkes şimdi onun UEFA'dan ne ceza alacağını konuşuyor. 3 maç mı, 5 maç mı? Alacak, bu hareketi muhakkak ki cezasız kalmayacak, kalmamalı da. Peki ya kulübü? Dünya kulübü Milan kendilerini elaleme rezil eden futbolcusunu kovmayacak mı peki? Galiba kovmayacak(!). Yöneticileri yaptığının doğru olmadığını savunsa da oyuncusunun arkasında duruyor. "Olayda tahrik var, onu da gözden kaçırmayın. Gattuso bizim için 104 Avrupa maçına çıktı, sadece 1 kez o da şu an ki takım arkadaşı Ibrahimoviç ile tatsız bir olay yaşamıştı o kadar." diyerek yıllarca kendilerine hizmet etmiş oyuncularına sahip çıkıyorlar. Daha da önemlisi "Gattuso bu formayı giymeye, kaptanımız olarak sahaya çıkmaya devam edecek" diyorlar.

İşte iki deli, işte iki hikaye. Ben bilemedim. Bizimkiler mi daha dünyalı onlar mı?

6 yorum:

non of your business dedi ki...

ibrahim üzülmez'in ilk vukuatı değil bu. bunu gözden kaçırmamak lazım. ayreten sürekli küçükler büyüklere saygılı olsun olgusu üzerinden giderek patron benim diye dayılanıp durmanın alemi de yok. evet 11 yıllık oyuncunu,kaptanını göndermek bu şekilde olmamalıydı ama gattuso olayı ile bu olayın uzaktan yakından alakası yok. biri takım olarak berbat oldukları dönemde daha öncedn kini olduğu takım arkadaşına kalleşce vuruyor,diğeri tahrtik eden rakibin hocasını.
ibrahim üzülmez bu forma için savaşmıştır, yetenekleri sınır olsa da hırs ve azimle üzerinde düşeni yapmıştır. baştacımızdır. ama bu oalyın tutulur bir tarafı yok.

sukullaci dedi ki...

"non of your business" burada anlatılan sadece gattuso'nun 1 örneği. Ibrahimovic de antremanda sebepsiz yere strasser'in sırtına tekme attı. Onunda videoları var ve duyulan bi olay ama herhangi bi yaptırım gelmedi. Burada asıl sorgulanması gereken Guti, yada Quaresma bu hareketi yapsaydı Beşiktaş bu oyuncuları gönderebilir miydi? Bizim çocuğumuz hem severiz hem döveriz mantığıyla bu kararın alındığını düşünüyorum ben. Nasıl olsa bizim çocuk ibrahim yolla gitsin.

Adsız dedi ki...

sukullaci

sen "non of your business"i anlamamissin kardesim.

ibra bu olayi yapti ama, bu 1.ydi. uzulmez'in 2. olayi. ben de bundan dolayi gattuso ornegi konusunda tesbihte hata var diye dusunuyorum

PENNEARABIATA dedi ki...

Bu Gattuso'nun ilk olayı mı?

Adsız dedi ki...

Bu kadar bariz olan, "takimin 2. kaptanina kafa goz 2. kez dalmak" ile esdeger olan ilk degil mi?

nusr@emre dedi ki...

elmayla armudu karıştırmayalım. gattusonun hareketi doğru ya da yanlış rakibe yapılmış, üzülmezinki ikinci kaptanına..