7 Temmuz 2014 Pazartesi

2014 BREZİLYA’NIN KÖTÜ ADAMLARI



20. dünya kupasını geride bırakmak üzereyiz. Her dünya kupası ayakta alkışlanan kahramanlara olduğu kadar büyük tepki çeken kötü adamlara da şahitlik etmiştir. Yaptıkları gaddarca faullerle, centilmenlik dışı hareketlerle, futbolseverleri aldatmaya yönelik davranışlarla çoğu zaman istenmeyen adam haline gelmişlerdir. Yakın tarihe şöyle bir bakarsak, 2010 dünya kupası finalinde Xabi Alonso’ya kung fu hareketi yapan Hollandalı De Jong, 2006 finalinde kafa atma olayına karışan İtalyan Materazzi ve Fransız Zidane, 1998’de Simeone’ya yaptığı hareketle kırmızı kart gören İngiliz Beckham, 1982’de Batiston’u hastanelik eden Alman kaleci Tony Schumacher bunlardan sadece bir kaçı.


Kuşkusuz 2014 Dünya Kupası da kendi kötü adamlarını yaratmayı başardı. İşte bu dünya kupasına olumsuz davranışlarıyla damgasını vuranlar;


Hakem Yuichi Nishimura: Brezilya ile Hırvatistan arasındaki açılış karşılaşması 1-1 devam ederken Japon hakem Yuichi Nishimura 71. Dakikada ev sahibi takım lehine tartışmalı bir penaltı kararı verdi. Futbol kamuoyu kesinlikle penaltı olmadığı konusunda birleşirken Nishimura bir anda istenmeyen adam haline geldi. Hakem komitesi Nishimura’yı savunsa da Japon hakeme kupanın geri kalanında bir daha görev verilmedi.  



Pepe: G grubunda Almanya ile Portekiz arasındaki mücadele 2-0 panzerlerin üstünlüğü ile devam ederken Portekizli defans oyuncusu Pepe önce Müller’e sert bir faul yaptı ardından da yerdeki rakibine bir de eğilerek kafa attı.  Çirkin davranışlarıyla daha önce bir çok kez gündeme gelen Pepe gördüğü kırmızı kartla 37. dakikada takımını 10 kişi bıraktı ve Almanların sahadan 4-0 gibi farklı bir skorla galip ayrılmasında pay sahibi olanların başında geldi. Grupta averajla 3. olarak turnuvaya veda eden Portekiz'de akıllarda hep Almanya karşısında alınan farklı yenilgi ve Pepe’nin gördüğü kırmızı kart kaldı.


Alex Song: Kamerunlu Song ailesi gördükleri kırmızı kartlarla dünya kupalarında konuşulmaya devam ediyor. Rigobert Song’un 1994 ve 1998 dünya kupalarında gördüğü kırmızı kartların ardından yeğeni Alex Aong da Hırvatistan maçında kızararak geleneği devam ettirdi.  Mandzukic’e attığı dirsekle 40. dakikada takımını 10 kişi bırakan Alex Song, Hırvatistan’a 4-0 gibi farklı bir skorla yenilmelerinde pay sahibi oldu.


Matuidi: Fransa ile Nijerya arasındaki 2. tur maçı 0-0 devam ederken 54. Dakikada Fransız Matuidi, orta saha mücadelesi sırasında Onazi’ye çok sert bir faul yaptı. Sahayı sedyeyle terk eden Nijeryalı oyuncuya yapılan kontrol sonrası sol ayağının kırıldığı anlaşıldı. Yavaşlatılmış gösterimlerde Matuidi’nin yaptığı hareketin ne kadar da sert olduğu daha net anlaşılıyordu. Matuidi ve bu faul sonrası ona sadece sarı kart göstermekle yetinen Birleşik Amerikalı hakem Mark Geiger hafızalara kazındı.


Zuniga: Brezilya ile Kolombiya arasındaki çeyrek final mücadelesindeyiz. Sambacıların 2-1’lik üstünlüğü ile devam eden maçın son anlarında ev sahibi ekip kontra atağa çıkmaya çalışırken Kolombiyalı Zuniga, Neymar’ın sırtına çok sert bir müdahalede bulundu. Acı içinde yerde kalan süper yıldız sedyeyle hemen ambulansa koyuldu ve hastaneye götürüldü. Omuriliğinde kırık tespit edilen Neymar’ın turnuvanın geri kalanında oynayamayacağı açıklandı. En önemli ismini kaybeden Brezilyalılar, “Neymar’a herhangi bir kastım yoktu” diyerek özür dileyen Zuniga’ya ve pozisyonda faul düdüğü bile çalmayan İspanyol hakem Carballo’ya büyük bir öfke duyuyor.



Suarez: Ve sırada bu dünya kupasının en kötü adamı var. İtalya ile Uruguay arasındaki grup mücadelesi 0-0 devam ederken gelişen Uruguay atağı sırasında İtalya ceza sahası içerisinde Suarez ile Chiellini bir anda yerde kaldı. İtalyan futbolcu acı içinde sol omzunu, Uruguaylı ise dişlerini tutuyordu. Futbolseverler pozisyonun tekrarı ekrana geldiğinde ne yaşandığını daha iyi anladı. Suarez’den bir ısırma olayı daha.. Bu kez dişleri Chiellini’nin sol köprücük kemiğindeydi. İtalyan oyuncu izleri gösterse de Meksikalı hakem Rodriguez olayı görmediği için Suarez’e herhangi bir yaptırımda bulunmadı. Ancak maçın ardından görüntüleri izleyen Fifa disiplin komitesi Uruguay’ın kötü adamına tarihin en ağır cezalarından birini verdi. Tüm dünyada tepki çeken, bir o kadar da espri konusu olan Suarez, ısırma olayına karşılık Fifa’dan 9 milli maç ve 4 ay futboldan men cezası aldı.

Hiç yorum yok: