4 Şubat 2009 Çarşamba

BLOGGER'LARA SESLENİYORUM


BUGÜN BAZI İNTERNET SİTESİNDE ARDA TURAN'IN ESKİ KIZ ARKADAŞIYLA EV ORTAMINDA ÇEKİLMİŞ SAMİMİ FOTOĞRAFLARI YAYINLANDI. BUNUN HABERCİLİĞİN HİÇBİR TÜRÜYLE BENCE İLGİSİ YOKTUR, ELLERİNE DE HİÇBİR ŞEY GEÇMEYECEKTİR. BİR İNSANIN ÖZEL HAYATINA BU KADAR GİRİLMEZ. ARDA'NIN ESKİ KIZ ARKADAŞI DA ZOR DURUMDA BIRAKILMIŞTIR. BU FOTOĞRAFLARI BASINA SIZDIRAN VE BUNLARI YAYINLAYANLARI KINIYORUM. BURADAN TÜM BLOGGER'LARA SESLENİYORUM; SİZDEN RİCAM BU FOTOĞRAFLARIN YAYINLANMASINI KINAMANIZ.

SAYGILAR


* ARDA TURAN'DAN ZORUNLU AÇIKLAMA

15 yorum:

Adsız dedi ki...

Ben de gördüm. Özellikle Galatasaray'ı çok seven! bir medya grubu tarafından yayınlandı. Hatta resimlerden potpori bile yapmışlar. Ben de koyuyorum şimdi. Hassasiyetin için teşekkürler Ali Okancı.

seyfettintarantino.blogspot.com

Adsız dedi ki...

haklısın ali abi.arkandayız..
nerde medya etiği gazetecilik ahlakı..

yLdRm dedi ki...

abi uyarı için sağol,gerçekten ayıp bu tür fotoğrafların izinsiz yayınlanması..

http://walentino.blogspot.com/

aksilaz dedi ki...

ne amacla cıktıgı bellı bu haberin.afedersiniz ama serefsizce bi davranıs ve hedefte arda turan dolayısıyla Galatasaray spor klübü var ve bızde onlardan bı acıklama beklıyoruz...

Adsız dedi ki...

peki aynısı gökhan ünala,serdar özkana yapılırken niye kınama yoktu,neden hiçbir tepki yoktu.Sanırım renklerin kardeşliği bu olsa gerek.

PENNEARABIATA dedi ki...

ben daha önce arda'nınki gibisini hiç görmedim. Blog'um olduğundan beri bu şekilde birşey olsaydı emin olun aynı tepkiyi verirdim. Bunun renkle bir alakasını göremiyorum. Sanırım adınızı vermediğinize göre bu resimleri yayınlayan internet sitelerinden birinde çalışıyorsunuz.

omega dedi ki...

İki taraf için de ayıp.İKİ taraf da kesinlikle zor duruma düştü.
Ricanı yerine getirdik:
http://soyunmaodasikoridorlari.blogspot.com/2009/02/arda-turan-ayb.html

murarty dedi ki...

Düşüncelerinize katılıyorum.Hiç hoş bir haber değil.Tek güzellik;etrafta sigara ve alkol olmaması.

Yasemin Yıldırım dedi ki...

Bence Arda fotoğraflarını yayınlayanları kınayacağına arkadaşlık yaptığı kişileri kınasın... Dünyanın her yerinde bu fotoğraflar haberdir. Sen Messi'yi bile popülerlikte sollamış adamsan eşini dostunu da ona göre seçeceksin. Arda'ya yapılan gerçekten ayıptır ama bunun sorumlusu fotoğrafları yayınlayanlar değildir.

PENNEARABIATA dedi ki...

@yasemin yıldırım

yazdığın hiçbir şeye katılmıyorum yasemin. dünyanın hiçbir yerinde bu haber değildir. ingilterede bulvar gazeteleri yapar bunu, böyle resimlerle tiraj yapma çabasındadırlar. onlar verdi diye de bu haber olarak nitelendirilemez. bizde de bulvar internet siteleri çoğaldı son zamanda. Kusura bakma ben 4 yıl iletişim fakültesini bu fotoğraflar haberdir demek için okumadım bana da böyle öğretmediler. nerde bu haberin 5n+1k'sı? Bu haberse şöyle yazarsın o zaman eğer haberse; "Galatasaraylı futbolcu arda turan 1.5 yıl önce eski kız arkadaşıyla bir ev partisinde öpüşmüştü. Samimi bir havada geçen gecenin ardından ardayla arasında husumet doğan arkadaşı 1.5 yıl sonra bu fotoğrafları basına sızdırarak genç futbolcudan intikam alma çabasına girdi. bla bla bla" O kızın ismini veriyorlar yazık günah değil mi neden bunları düşünmüyoruz.
Bunun eşini dostunu seçmekle de alakası yok. Ne dostluklar bitmiş sonradan düşmanlığa dönüşmüştür. Ayrıca arda da messi'yi popülerlikte solladığına inanmıyorum bu da ayrı bir konu.

Yasemin Yıldırım dedi ki...

popülerlikte solladığını ben değil IFFS ile başlayan o garip istatistikler yapan kurum söylüyor. Bende iletişim mezunuyum ve bunun tartışmasını yapmayacağım. Haberin 5N+1K'sı hatta 6N+1K'sı da var... Bence sen Arda'yı çok sevdiğin için bu tarz fotoğraflarla görmek seni üzmüş. Arda Galatasaray ve milli takım'ın yıldızıdır ve her haliyle haberdir. Phileps'in esrar çekerken fotoğrafları da özel hayatı ayrıca doping de sayılmıyor ama herkes bangır bangır haber yapıyor.

PENNEARABIATA dedi ki...

yasemincim phelps'in esrar içmesi haber tabiki. Olimpiyat şampiyonu olmuş, rekorlar kırmış, yeni yetişen sporculara yüzücülere rolemodel olmuş biri esrar kullanıyorsa tabiki haberdir. Ama evinde kız arkadaşıyla öpüşüyorsa benim için hiçbir haber niteliği yoktur; özel hayattır, saklıdır, gizlidir. Bunun Arda'yı sevmemle hiç alakası yok sana yemin ediyorum. X,Y,Z olsun aynı tepkiyi verirdim, vermeye de devam edeceğim.

Yasemin Yıldırım dedi ki...

Ali aslında aynı noktadayız ama olaya farklı yaklaşıyoruz. Anlatamadığım şu... Evet Arda'nın fotoğrafları çok normal... Herkesin verebileceği pozlar. (Ama görüyoruz ki verilmemesi gerek :)İnanıyorum ki kimse Arda'nın fotoğraflarını görünce, "ahlaksıza bak" filan dememiştir. Mesela benim ilk tepkim "Çocuğu nasıl da tuzağa düşürmüşler" oldu. Arda bir modeldir ve bu fotoğraflar bence bir gün gelip de Arda olacak insanlara nasıl davranması gerektiğini anlatır. Peki soruyorum sana; Ali Kırca'nın görüntüleri özel hayat değil miydi? Herkes yayınlayıp üzerine açık oturumlar yaptı. Bu fotoğraflar kimin önüne gelse yayınlar. Böylece Arda da dostunu düşmanını tanımış olur. İletişim Fakültesi'nde okurken herkes Uğur Dündar, Uğur Mumcu olmak istiyor ama bir de magazin gazeteciliği gerçeği var. Bir meslektaşla bunları tartışmak da hoş oldu. Kendimi açık oturumda gibi hissettim sağol :)

stingachu dedi ki...

Ben tam aksine tepki vermeye gerek duyulacak ya da ugruna basin aciklamasi yapilacak bir durum seklinde gormuyorum bu olayi. Hele basin aciklamasinda bu olayin Arda'nin mucadelesini etkileyecek bir entrika olmasindan bahsediyor ki bu asil haber konusu olur heralde. Herkesin dusuncesine saygi duyuyorum ama magazin heryerde magazin iste. Ingiliz The Sun gazetesinde okudugumuz seyleri nasil umursamiyorsak bunu da umursamamamiz gerek bence.

Sencer Yücel dedi ki...

Burada farkedilmeyen şey öpüşmenin normalliğinin kabul edilememesi. Herkes birlikte olduğu kişiyle öpüşür, normaldir. Sonrasında ayrılabilir, bu da olasıdır.

Durumu Phelps'in esrar kullanımıyla bağdaştırmak bence yanlış. Zira Arda'nın bir kızla öpüşmesi gayet normal ve insani bir şeyken, bir sporcunun esrar kullanması aynı normallikte değil. Aradaki fark ise birinin yaptığı 'kötü' bir şey, birinin yaptığı 'insani'.

Fotoğrafların yayınlanmasına gelince, durumu hayretle karşılamıyorum. Arda'nın nasıl öpüştüğünü merak eden varsa açsın baksın. Ama olaydaki önemli yanlış kızın yüzünün ve isminin ifşa edilmesi. Yoksa tiraj maksatlı yapılan bu olayın milyon tane benzeri yapılıyor her köşede. Tabi bu durum olayı meşrulaştırmaz, o ayrı...