2 Şubat 2009 Pazartesi

FOTOROMAN "NORVEÇ 1 - 2 TÜRKİYE"

Norveç ile Oslo'da oynadığımız ve 2-1 kazandığımız karşılaşma öncesi hava buz gibiydi. Maç esnasında Türk güvenlik birimleri yasadışı örgütlerin eylem yapabileceği ihbarını almışlar, federasyonumuzu bilgilendirmişlerdi. Bizim federasyon da Norveç Futbol Federasyonu'na bunu iletmiş, "böyle birşey olursa sizi sorumlu tutarız" demişlerdi.

Norveç Futbol Federasyonu, Norveç taraftarlarına tahsis edilen bölüm için Türk ismi olan kişilerin maç bilet taleplerini geri çevirmişlerdi. Stad girişinde 2 denetim noktası oluşturmuşlar, siyasi söylem içerir korkusu ile üzerinde yazı olan hiçbir pankarta müsaade etmemişlerdi. Kale arkasındaki Türk taraftarlara tahsis edilen bölüme, bu maça özel demir parmaklıklar yaptırmışlar ve monte etmişlerdi. Demir parmaklıkların daha yukarısına ise sahaya yabancı madde atılmasını önlemek için fileler eklemişlerdi. Giriş esnasında bendeki bayrağa güvenlikçiler el koymuş, dakikalar süren tartışmalara rağmen HAYIR cevaplarını degiştirmemişlerdi. Maç için Londra'dan gelen Demirsporlu arkadaşım Selahattin'in video kamerasına da müsaade etmemişlerdi. İstanbul'dan gelen Demirsporlu arkadaşım Kerem ise bir yolunu bulup bizim paçalı mavi lacivert ve üzerinde Adana Demirspor yazan pankartı içeri sokmayı başarmıştı. Eskişehirspor'lu arkadaşlar da bir yolunu bulup pankartlarını içeri sokmuşlar ama daha maç başlamadan açmaya çalıştıklarında güvenlikçiler el koymuştu.


Bizlerse uygun bir zaman bekliyorduk. İlk devre bitmişti. İkinci devre başlayınca pankartımızı açmaya karar vermiştik. Bu arada elleri donmak üzere olan Norveçli kameraman arkadaşa yedekteki eldivenimizi vermiştik.

Bundan sonra olaylar şöyle gelişti...


Ve polis olaya müdahale eder...





by Kebabman

9 yorum:

kutay dedi ki...

belki konuyla alakalı değil, belki de çok alakalı bılmıyorum, ama milli maça kulüp takımı forması atkısı pankartıyla gıtmeyı şık bulmuyorum..

Joe Jonese Atesdagli dedi ki...

Hakikaten bu Demirsporlular ile ilgili birçok şeyi merak ediyorum. Bir ay öncesine kadar bihaberdim bu arkadaşlardan, geçenlerde de haklarında birkaç şeyi öğrenince baya merak ettiğim bir oluşum haline geldiler. Nette haklarında yazıdır, videodur olan bir yer varsa ve söylerseniz çok memnun olurum.

Bu arada Pennearabiata blogunu yeni gördüm, gerçekten güzel yazılar var. Yazılarının devamını dilerim.

Baris dedi ki...

www.mavilacivert.com da kebabmanı bulabilirsin.
www.adanademirspor.com da ise tribündeki videoları bulabilirsin. hiçbişey yapamazsan buraya yaz ben seni yönlendireyim.

PENNEARABIATA dedi ki...

@barış

sağol Barış ben de gerekli bilgileri verdim e-mail aracılığıyla. dediğin gibi burdan da yönlendirebilirsin ne zaman istersen

EDDIE dedi ki...

İyilik yap denize at demişler :)

Mucoid dedi ki...

ablada ki lacoste bere dikkatleri çekiyor :D

Adsız dedi ki...

mavi şimşekler vs şeytanlar
bilen bilir....

vertumnus dedi ki...

@Joe Jonese Atesdagli;

şöyle de bir blogumuz mevcut:

http://demirgibiyiz.blogspot.com

buradan da takip edilebilir..

Hüseyin A. dedi ki...

ayrıca,

www.anadoludanfutbol.blogspot.com