5 Şubat 2009 Perşembe

İNGİLTERE'DE ITV SAKANDALI


Everton'lı Dan Gosling 118. dakikada Liverpool'u yıkan golü atarken ITV izleyicileri bu reklamı izliyormuş. FA Cup'ın yayın bedeli 275 milyon £. Yayıncı kuruluş sanırım çok sıkıcı geçen maçın arasına penaltılara gidilmeden önce bir reklam daha çakayım diye düşünmüş. Ve ITV karşısındaki milyonlarca insan reklamların ardından Everton'lı futbolcuları yerde sevinç yumağı halinde görmüş. Tam bir skandal. Bitiş düdüğünden sonra stüdyoda oturan spiker Steve Rider "Liverpool kupanın dışında. Golü canlı olarak izleyemediğiniz için özür dileriz. Bla bla bla!" demiş. Adamın günahı olmadığı halde Rider'ın yediği küfürleri halen duyabiliyorum. Allah'ım benden de talihsizi varmış. Bir süre sonra size daha önce de anlattığım gibi ITV yetkilileri de muhtemelen televizyonculuktaki en kolay yolu tercih etmiş ve "Teknik bir problemden dolayı maç yayınını kesmek zorunda kaldık. Bu yüzden çok özür diliyoruz." demiş. Ben yine de ITV gibi bir televizyonun böyle bir hataya düşmeyeceğine ve bunun bir talihsizlik olduğuna inanıyorum. Buna benzer bir olay da Euro2008'de Almanlarla oynadığımız maçta Avusturya televizyonunda yaşanmıştı. Yayın 17 dakika gidince tv başındakiler Klose'nin bize attığı golü izleyememişti. Hatırlarsanız özel kanallar da ilk zamanlar top taca çıkınca bile reklama giderlerdi. Az küfretmezdik.


Bu arada maç içinde Liverpool taraftarları sahaya çok ilginç bir madde attı. Yumak haline getirilmiş çorap. Everton'lılara gönderme yapıyorlarmış onlara "çorap hırsızları" diyorlarmış. Söylenene göre hırsızlık yapan Kirkby semtinde yaşayan bazı insanlar araba çalarken parmak izlerini saklamak için ellerine çorap geçiriyormuş. Kirkby, Everton'ın yeni stadyumunun inşa edilmesinin planlandığı yer.

8 yorum:

Santiago dedi ki...

Özel kanallar maçları yayınlamaya başladığı zaman bizide deli ediyordu böyle reklamlar...

alengir dedi ki...

Bizler de Galatasaray-Beşiktaş maçında Ribery'nin çektiği şutu tamamlayan Hakan Şükür'ün attığı golü görememiştik hatırlarsanız,Lig TV'nin süper!yönetmenleri o sırada trübünde ki bir bayanı göstermekle meşguldü!

PENNEARABIATA dedi ki...

Türkiye'de penaltı kaçıran yönetmen var bu neki'

Turgay Keskin dedi ki...

Bazı maçlarda artık topu bile takip etmekte zorlanıyorlar zaten. Alıştık artık. Eskiden CINE5 reklamsız futbol sloganıyla maçların reklamını yapıyordu yanlış hatırlamıyorsam, önemliydi o zamanlar.

Şimdi de en can sıkıcı şey alttan, üstten gelen reklamlar. Bazı kanallar ekranı küçültmüyor üstelik, bazı güzel pozisyonlar, mücadeleler de bu yüzden kaçabiliyor..

Joe Jonese Atesdagli dedi ki...

sevgili pennearabiata, dün ben sana sormuştum, yine aynı gün içerisinde Itv 4 bize cevap verdi. Dün iş çıkışı ancak uzatmalara yetişmiştim bende golü kaçırdım ancak maç sonunda birisi çıkıp "teknik arıza " gibisinden boş konuştu. Boş konuştu diyorum çünkü o sıra 45 saniyelik reklam koymuşlardı.

Televizyon camiasının birgün tüm dünyanın karşısına çıkıp teknik arıza diye birşey yoktur, yıllarca sizi yedik biz diyeceği günler yakındır elbet :)

efess dedi ki...

D-smartda alttan reklam girdiğinde ekran da bi tuhaf oluyodu bazı reklamlarda.galatasarayın uefa maçlarını katletmişlerdi.bakalım bordaeux maçında yaşıyacakmıyız aynı şeyleri?
hem abonelik parası alıp,hem de reklama boğmak gerçekten çok saygısızca.
alttan reklamı girip ekranı küçültmeyenler iyice saygısız ayrıca

defansın sigortası dedi ki...

hatırladığım maç Man. Utd.- Gs maçıydı sanırm tgrt veriyordu 3-3 bitmişti maç ama Gs nin gollerinden 1 yada 2sini göremedik.

anilgazi dedi ki...

o kadar da değildir canım teknik arızadır herhalde. ya da öyle olmasını umalım.

bu arada evertonlı oyuncu çorap kokusu yüzünden mi burnunu tutuyor?:)