1 Şubat 2009 Pazar

NADAL HAKETTİ, FEDERER GÖZYAŞLARI DÖKTÜ


İspanyollar kazanmaya devam ediyor. Sporun bir çok dalında başarılı bir nesil yarattılar. Futbolda, basketbolda, motorsporlarında, teniste şampiyonluk üstüne şampiyonluk yaşıyorlar. Son şampiyon Rafael Nadal oldu. 2 gün önce vatandaşı Verdasco'yu 5 saat 14 dakikalık rekor sürede tamamlanan maçta yenmiş ve 2 numara Roger Federer'in karşısında finale çıkmıştı bugün. Federer yarı final maçını Nadal'dan 1 gün önce oynadığı için avantajlı gösteriliyordu. Ama Nadal insanın sınırlarının ne kadar da üst düzeyde olabileceğini yine 5 set süren 4 saat 23 dakikalık maç sonunda İsviçreli raketi 3-2 yenerek gösterdi. 22 yaşındaki Nadal ikili arasındaki 7. Grand Slam finalinin 5.'sinden galip ayrılmayı başardı. Federer'in Pete Sampras'ın 14 grand slam kazanma rekorunu egale etme fırsatını kaçırmış oldu.


Maçın ardından mikrofunun başına geçen Federer'in ağlaması da turnuvaya damgasını vuran olaydı. Tenis kortlarında daha önce yaşanmamış tarihi anlardan biriydi. Konuşamadı Federer. Nadal ve Federer bibirlerine sarıldı, İspanyol mikrofon başına geçti ve "Seninle oynamak her zaman benim için büyük bir onur. Sen tarihin en büyük tenisçilerinden birisin bunu unutma ve 14. Grand Slam'ini kazanacağına inanıyorum" dedi. İnsanların tüylerini diken diken eden inanılmaz bir sahneydi. Bravo Nadal, bravo Federer!


Finalde kaybetmeyen tek biri vardı; Nike.

4 yorum:

Adsız dedi ki...

iyi de nike insan değil ki :)

cem dedi ki...

federer biraz da eliyle verdi maçı.64 basit hata.yaptığı çift hatalarda cabası.

nike konusuna gelince ise hala en iyi tenis kıyafetini onlar yapıyor.özellikle federer için tasarladıkları özel hırka.şahaneydi.

Adsız dedi ki...

Dikkat ettim ,Nadal çoğu maçında şortuyla oynayıp duruyor bir yerine mi batıyor anlamadım ki ayrıca artık haşemo tarzı şortunuda giymiyor nedense
Ahmet

Adsız dedi ki...

yeni mi farkettin,
adam ilk çıktığı günden beri oynar şortuyla, adamın tiki bu.

fuat