28 Şubat 2009 Cumartesi

SON 14 YILA GÖRE ŞAMPİYON

Süper Lig’in son 14 sezonun 21.haftalarına bakıldığında o haftayı lider bitiren 9 takımın sezon sonunda şampiyonluğu yakaladığı gözleniyor. Süper Lig'de bu sezon 21.haftayı 45 puanla Sivasspor lider tamamladı. Buna göre Sivasspor'un şampiyon olma ihtimali bir hayli yüksek.

Diğer 5 sezonda ise şampiyonlar 21.haftayı 2.sırada tamamlayan ekiplerden çıktı. Son 14 sezonda 7 kez Galatasaray, 5 kez Fenerbahçe, 2 kez Beşiktaş şampiyon olurken Galatasaray 3 kez 21.haftada 2.sırada iken, Fenerbahçe 2 kez 21.haftada 2.sırada iken sezon sonu şampiyon oldu. Beşiktaş ise son 2 şampiyonluğunda da 21.haftayı lider olarak tamamlamıştı. Buna göre Trabzonspor'un da şampiyon olma şansı devam ediyor.

Bu akşam oynanacak Fenerbahçe-Sivasspor maçı yukarıdaki istatistikler açısından önemli. Yiğidolar bu istatistiğin devam etmesi için mutlaka kazanmak zorundalar. Ligde oynadıkları son 11 maçta yenilgi almadılar ama muazzam bir top oynamadıkları da ortada. Önlerindeki 13 haftayı bu şekilde götüremeyeceklerini, birkaç hafta içinde takılmaya başlayacaklarını düşünüyorum. Bu akşamki maç da bunun başlangıcı olabilir. Oynadıkları 3 maçın 2'sini kaybetmişler, 1'inden beraberlikle ayrılmışlar Kadıköy'de. Sivasspor 13 golle ligin en ez gol yiyen 2. takımı, Fenerbahçe ise 39 golle en fazla gol atan 2. takım ve 29 golünü Kadıköy'de kaydetti. Bu akşam tek farklı bir Fenerbahçe galibiyetinin çıkacağı kanısındayım.



Kaynak: fstats

1 yorum:

Bellamy. dedi ki...

sivas bu maçtan galibiyet çıkarsaydı eli güçlenecekti, fakat yapamadı. 3 hafta sonra sivas'taki beşiktaş maçında lider değişir,ya trabzon olur ya beşiktaş. sivas düşüşe geçip 4. bitirir ligi. beşiktaş denizli'nin hesabını tutturur muhtemelen 28. haftada liderlik koltuğunda olur ama sonraki 3 hafta eskişehir (D) - fb - ankara (D) ligin kaderini belirler. gs'nin bu hafta başlayarak 8 hafta çok zor fikstürü var, beşiktaş maçına kadar beşiktaşla arasını çok açmazsa inönüde final oynanabilir. feneri hesaba katmıyorum zira deplasmanları çok zor, iyi de oynamıyorlar deplasmanda. lig sonunda bjk-gs 1-2 olurlar, ts 3, sivas 4 olur, buraya da yazıyorum (: