8 Mart 2009 Pazar

SERIE A'NIN HAKEM HATALARI

Top çizgiyi geçti mi geçmedi mi? Hakemin verdiği karar geçtiği yönünde ama tv görüntülerinde topun tamamının çizgiyi geçmediği görülüyor. Skoru değiştiren bir karar değildi bu belki ama İtalya'da hakem kararları Türkiye'den daha fazla tartışılır oldu. Yapılan araştırmaya göre İtalya liglerinde sonuca direkt tesir eden 163 hakem hatası olmuş bu sezon ve bu da takımlar tarafından toplanan 171 puanın kuşkulu olduğunu gösteriyor. Mourinho geçtiğimiz günlerde Juventus'un hakem hatalarından ne kadar fazla puan topladığından bahsedelim demişti. Ama bu araştırmanın ardından görülüyorki sonuca direkt tesir eden bu hatalarla Inter 11 puan toplamış, Juventus ise sadece 3.

Bu hataların olmadığını farzedersek karşımıza zirvede yepyeni bir puan durumu çıkıyor.

Takım Şu anki Puan Durumu / Hatasız Puan Durumu

1- Inter 63 / 52

2- Juventus 56 / 53

3- Milan 48 / 53

4- Fiorentina 46 / 51

5- Genoa 45 / 46

6- Roma 45 / 46

Bu puan durumuna göre 1 maçı eksik olan Milan bugünkü Atalanta maçında hakem hatasız bir şekilde puan çıkartırsa liderlik koltuğuna oturacak.

Bu Balotelli'ye iyice sinir olmaya başladım. İki haftadır tartışılan pozisyonlarda başrolde ve golden sonra yaptığı şu sevinçle de nefretimi kazanmaya başladı.

7 yorum:

alperensaylar dedi ki...

hakikaten gördüğüm yerde benim de dövesim geliyor bu adamı. vereceksin bunu zago'ya, lugano'ya...ya da yok yok en iyisi materazzi'nin karşısında oynatacaksın o zaman anlar dünyanın kaç bucak olduğunu:)

erbo dedi ki...

o top çizgiyi geçmiş be ali abi. gol bariz.

Genç Arsenal dedi ki...

mourinho kendi kişiliğini oyuncularına da aktarıyor işte.

yok artık leBron james dedi ki...

ya bu balotelli c ronaldodanda beter olcak gecen manu macında hem ronaldoyu indirdi hem hareketler yaptı cirkef insan

Game & Set & Match dedi ki...

selamlar,

http://polyneikes.blogspot.com

futbol ağırlıklı, 2 kişi yazacağımız, yeni açtığımız bir blog.

göz atıp beğendiğin takdirde, blog listene eklersen seviniriz.

mio dedi ki...

Bu çizgi olayı yanlış anlaşılıyor sanırım. çim boyu vs. bundan bağımsız. topun zemine temas ettiği bir yüzey vardır. o yüzey çizgiden kurtulunca çizgiyi geçmiştir.yani kuş bakışı bakınca, top çizginin bi yerine sıyırttırıyor diye top çizgiyi geçmedi olmuyor. yani o çizgideki beyaz çimlerin bazıları topu yaladığı için top çizgiyi geçmemiş olmuyor. fotoğrafta da görüldüğü gibi top çizgiyi geçiyor. çizgi ve top arasında bi adaletsizlik yapmayalım :)

Gorky dedi ki...

balotelli'de ırkçılık seziyorum biraz..