6 Mart 2009 Cuma

GALATASARAY 2 - 1 BURSASPOR

Ben bu kadar tatsız tuzsuz bir maç izlemedim son yıllarda. Galatasaray bu yıl Turkcell Süper Lig'in değil Uefa Kupası'nın takımı olduğunu gösteriyor. Çünkü Lincoln başta olmak üzere birkaç futbolcunun kafası Avrupa maçlarında. Belki de doğru olan budur çünkü Kadıköy'deki finale çıkmayı herşeyden çok istiyorlar. Bursaspor karşısında da özellikle hücum hattındaki futbolcular bu yüzden formsuz gözüktü. Galatasaray'ın hücum etmeden kazandığı ender maçlardan biri olarak kayıtlara geçti. Bülent Korkmaz'dan kaynaklanıyor olabilir sarı kırmızılılar daha çok savunmayı iyi oynadı bugün. Ivankov'un ki penaltı atan, toplara iyi vuran bir kaleci yaptığı hatayla Galatasaray'a puanı hediye etti. Aydın'a çarpan topun o açıdan ağlara gitmesi Galatasaray'ın şans hanesine yazılan bir andı. Golü yaptığı presle getirse de Aydın ne toplu oyunda var ne de topsuz, yetersiz kaldı. Maçın son anlarında oyuna giren Volkan da her geçen gün .öt göbek büyütüyor. Oynadığı son 10 dakikada sadece kendi moral motivasyonunu kaybettiği toplarla daha fazla bozmakla yetindi.

Bursaspor'da sol açık oynayan Volkan Şen'i çok beğendim. Top ayağına yakışıyor. Serkan Kurtuluş'un üzerinden bilhassa ilk yarıda zaman zaman etkili oldu. Atom Karınca gibi pır pır gidiyor, direkt kaleyi düşünüyor. Ertuğrul Sağlam da zamanında iyi değişiklikler yaptı. Maçın sonlarında oyuna giren Shin son dakikalarda girdiği pozisyonu gol yapsa, Ali Sami Yen tribünlerinde Kayserispor maçında olduğu gibi büyük bir şok yaratacaktı.

Bu akşam temposu düşük maçın temposu yüksek iki şeyi vardı. Galatasaray ve Bursaspor taraftarı. 90 dakika boyunca takımlarını çok iyi desteklediler. 12 Mart'taki Hamburg maçına moralli gidiyor sarı kırmızılılar. Nordbank Arena'da Türkiye ile Avrupa'da sezon başından beri farklı performanslar sergileyen Galatasaray'dan yine benzer bir futbol göreceğiz diye düşünüyorum.

1 yorum:

efess dedi ki...

Süper ligde maç seyretmek her geçen gün ızdırap halini almaya başladı.5 takım şampiyonluğa oynuyormuş.ne gam!!!
hadi geçen hafta bahane Konya stadıydı.dün akşama ne demeli..Sakatlar,Hamburg maçı vs vs..böyle böyle haftalar bir bir geçiyor.ağız tadıyla seyredebildiğimiz maç sayısı bir elin parmaklarını geçmiyor.Galatasaray ya da bir başkası,farketmiyor.yok hiçbirinin birbirinden farkı..

Şansal hocma kızmasın,ama bu lig,abone olmaya değmiyor ne yazık ki