21 Nisan 2009 Salı

ENGİN ÖZERHUN

Efes Pilsen menajeri Engin Özerhun, basketbolun kısa bir süre önce bahis oyunu İddaa'da yer almasıyla ilgili ''Kişisel olarak karşı olduğum bir durumdu, ama yapabileceğimiz bir şey olduğuna inanmıyorum. İlginç olan nokta, İddaa'da 4-5 haftadır yer alıyoruz. Ama ne para aldık, ne de ne kadar alacağımızı biliyoruz'' diyor. Engin Bey, Türkiye'de önce birşeyler yapılır, hukuki düzenlemeleri sonra gelir. Bu yüzden ileride ne olacağını bilmemeniz gayet normal(!).

7 yorum:

cmzrfdl dedi ki...

hepsi bir yana; kumarı, devlet oynatınca şans oyunu haline gelmesi daha da ülkemize has bir hale getiriyor uygulamayı.

kutay dedi ki...

niye karşı olduğunu anlamadım...
iddia basketbol ligine ilgiyi arttıracaktır. tabi ilgi olursa uyuyan devler gs-bjk-ksk uyanır dıye korktuysa bilemem...

varol döken dedi ki...

basketbol ligine ilgi falan artmayacaktır, ilgi iddia bayinin önünde durup maç skoruna bakmak değildir, türkiye'deki gerçek basketbol seyircisi statlardan kademeli şekilde uzaklaşmıştır... basketbolun içine iddiayı koyanların 1 kuruş fazla kazanmaktan başka hiçbir beklentileri yoktur... pota filesini de eminim içini parayla doldurabilecek bir pazar filesi şeklinde görüyorlardır...

kutay dedi ki...

varol döken
abi peki şöyle sorayım, ülkemizde her ligin maçı yayınlanıyor.. bunun iddia ile alakası yok mu? 5 sene önce avrupa'dan mac verılsın diye ağlardık, şimdi haftasonu futbol diye postlar giriyoruz..
iddia oynayan kitle basketbol izlemıyecek mi?

ayrıca basketbolu iddiaya katanların parayı dusunmedıgını söylemek abes olur muhakkak. ama sence engin özerhun ve efes pilsen salt spor sevgisiyle mı yapıyor bu işi. o basketbol seyırcısı uzaklastıysa, bunda müessese takımlarının hiç payı yok mudur?

varol döken dedi ki...

@kutay
tabi ki öyle tek bir postta geçiştirilebilecek konular değil bunlar... ama müessese takımlarının amatör sporlara yaptığı katkı tartışılmaz, şimdi devlet yıllarca 3 kuruş destek vermediği bu takımların sırtından nemalanmaya kalkıyor...

pennearabiata'nın dediği gibi bizde tak diye başlıyor bu işler, sonra uyduruluyor yasalara o zamana kadar da bir sürü yalan uyduruluyor...

basketbolu isteyen izlesin tabi ama bu iddia kitlesi zaten son 10 yılda büyük gerileme kaydeden seyirci ve sporun asıl özüne büyük darbe vuracaktır, bu benim tahminim ama yanılacağımı da sanmam.

kutay dedi ki...

@ varol döken
konuyu uzatmak istemiyorum dediğin bir çok şey de doğru olabilir, 1 sene sonra bir daha bakar durum değerlendiriz
ama seyircinin azalmasında idda kadar engin özerhun'un başında olduğu efes'in ve müessese kluplerinin payı yok mu?
ben yasadan devlet işlerinden falan pek anlamam, ama zaten ligin çok üstünde bütçeleri olan takımların "daha para alamadık" demesi rahatsız edici değil mi?
neyse dediğim gibi bekleyelim, 1 tam sezon gecsın iddia ile oyle bakalım..

agopist dedi ki...

dün de özür diledi açıklamasından dolayı.. bilgimiz yoktu o zaman dedi..