24 Nisan 2009 Cuma

PLATINI'YE İMZALATTIM - 2

Dediğim gibi dün UEFA Kupası teslim töreni için Esma Sultan Yalısı'ndaydım. Michel Platini'ye bu eşsiz fotoğrafını bizler için imzalattım. Davetliler arasında olduğum için Platini'ye yaklaşmam kolay oldu. Önce fotoğrafı çıkardım ve "Benim için imzalar mısınız?" dedim. Görünce bir an gözleri doldu ve ağzından şu cümlelerin İngilizcesi döküldü;

M.P.: Ohhh! Çok uzun zaman oldu. 40 yıla yakın.
A.O.: Biraz daha az 39 yıl.
M.P.: Nancy'de oynarken.
A.O.: Evet. Nancy. Teşekkür ederim imzaladığınız için. Sizi hem yönetici hem de futbolcu olarak seviyorum. Ama yanlış anlamazsanız, daha çok futbolculuğunuzla.
Gülümsedi, rica etti ve yanından ayrıldım. Aradan birkaç dakika geçti, fotoğraf çektirmeyi unuttuğumu farkettim. Yanına doğru gittim ama o sırada Bakan Murat Başesgioğlu geldi, Platini Bakan'ı karşıladı. Ben de hemen ardından yanında bittim. "Çok özür dilerim bir de resim çekilebilir miyiz" dedim. Ok dedi ama biraz sinirlendi galiba. Objektife falan bakmadı hiç. Gerçi bundan 7 yıl önce NTV Spor'dan Emek Ege'nin de olduğu birlikte çekilmiş resmimiz var, orda da bakmamıştı. Sanırım objektife bakma konusunda bir sıkıntısı var. Ortaya böyle bir fotoğraf çıktı. Sonra basın toplantısında ilk soruları ben sordum. Şike konusu ve İngilizlerin Şampiyonlar Ligi'nde son yıllarda mutlaka bir finalist çıkarmasının bir futbolsever olarak canımı sıktığını, kendisinin ne düşündüğünü sordum. Şikeyle ilgili uzun uzun anlattı. Bir numaralı problemimiz falan dedi. İngilizlerle alakalı da hangi ülkenin kaç kupa kazandığını saydı Şampiyonlar Ligi'nde. "Zaman zaman İtalyanlar, zaman zaman İspanyollar, zaman zaman da İngilizler kazanıyor devamlı. Bu bir döngü galiba, yapabilecek birşeyimiz yok" dedi.

9 yorum:

pseudomondo dedi ki...

öğlen sinirimden gidip pennearabiata yicem... figoya ayar vermeler platiniyle goygoy ne yanlış meslek seçmişim. bi sen bi acun zaten hayata küstürdünüz kardeşim... :)

kutay dedi ki...

abi yeri gelmişken sorayım o zaman, belki başka bir yazıda yazarsın..
platini'nin yönetciliği hakkında ne düşünüyorsun? söylediklerinde samimi mi, samimiyse bile gercekleştirebilir mi, hatta gercekleştirmesinin futbola bir faydası olur mu yoksa romantızıme kapılmamak mı lazım?

Ghetto Ultras Tribune Group dedi ki...

Ben Platini'nin hayallerine ulaşamayacağını düşünüyorum o her ülkenin denk geldiği ve 3lü hegomonyadan kurtulmş bir futbol kıtası hayal etse de FİFA başkanı olmadıkça gücünü sağlamlaştıramaz hele bu lobide ehh FİFA'yı da futbol cahilleri yönettiğinden :D

varol döken dedi ki...

en güzel resmini seçmişsin ali, tebrikler... hiç kıskanmadım, acayip sevindim senin adına...

halı saha turnuvasından sonra platini senden imza alacak, inanıyorum buna:)

sekobarbital dedi ki...

ALİ BEY özgün içeriğinizi severek takip edeiyorum.. bu işin profesyoneli oluşunuz dolayısıyla bu yaklkaşımlarınızı bizimle paylaşmanız çok hoş.. teşekkürler..

PENNEARABIATA dedi ki...

@sekobarbital

Teşekkürler. Sizler için burdayım, sizler için varım :)

BT dedi ki...

Alicim
Fotoğraf tanıdık:)

PENNEARABIATA dedi ki...

@ BT

Evet evet France Football'dan :)

T. Egemen Gul dedi ki...

Saat tam 14:00