24 Nisan 2009 Cuma

UEFA'NIN AYIBI!

Bugün gazetelerin bazıları yazdı. Dünkü UEFA kupası teslim töreninde sunulan, kupayı kazanan takımların, önemli futbolcuların ve teknik adamların yer aldığı sinevizyon gösterisinde ben de dahil salondaki birçok insan şok yaşadı. Gözlerimizi açmış, kendi ülkemizde düzenlenen bu organizasyonda yeni milenyumun ilk kupasını kazanan takımı ve teknik direktörünü görmeyi bekliyorduk. Klipte Hakan Şükür'ün adı geçmesine rağmen Fatih Terim'i hatta Galatasaray'ın kupayı kaldırdığı anın görüntülerini bile göremedik. Doğal olarak klip bittikten sonra uğultular yükselmeye başladı. Törenin bitiminde ise Platini'nin basın toplantısı başlamadan önce çıkış kapısına doğru yöneldim. Fatih Terim'i 5 metre öteden farkettim. Hocanın yüzündeki siniri görebiliyordum. Evet dedim içimden hoca bu duruma sinirlenmiş, bence sinirlenmekte haklıydı da. Dediğim gibi Türkiye'de düzenlenen bir kupayı kazanmış tek Türk takımının ve teknik direktörünün görüntülerinin olmaması ayıptı.

Platini'nin basın toplantısının da bitmesinin ardından dışarı çıktık. Bizim federasyon yetkilileri ile UEFA yetkilileri arasında İngilizce diyalogun içinde Fatih Terim'in isminin geçtiğini duydum. Konuşma bittikten sonra bizim yetkiliye yanaştım ve ne olduğunu sordum. Federasyon olarak gösterilen klipteki eksikliklerden kendilerinin de rahatsız olduklarını ve bunun neden böyle olduğunu sorduklarını söyledi. UEFA yetkilisinin verdiği cevap aynen şu olmuş; "Biz bu tanıtımı genel olarak yapmıştık. Bir art niyet falan aranmamalı. Birileri üzüldüyse kusura bakmasın!"
Avrupalılar zaten burunlarından kıl aldırmayan, yaptıkları işin doğru olduğundan emin olan ve kolay kolay hatayı kabul etmeyen insanlar. En azından benim tanıdığım sektör içindeki insanlar öyleydi. Ama bu kez gerçekten ayıp etmişler. Evet Fatih hocanın egosu yüksektir ama burada ona hak veriyorum. UEFA bu tanıtımın içine Galatasaray ve Fatih Terim'in görüntülerini en azından burdaki gösterim için atmalıydı. Öyle çok zor bir iş de değil. Bana söyleseler 5 dakikada ben de yapardım.

9 yorum:

AYHAN dedi ki...

Uefa Kupasını hiç yenilmeden alan Galatasaray'ın bir kare bile görüntüsünün olmamasına üzüldüm. Fatih Hoca tepkisinde haklı...

Alper Öcal dedi ki...

Saraçoğlu'nda olduğu için final konulmamıştır.

Aziz Yıldırım koydurmamıştır...

Mucoid dedi ki...

Bence de Fatih hoca kesinlikle haklı ama burada bir art niyet olduğunu düşünmüyorum..

raul dedi ki...

en güzelide uefa'nın pişkinligi herhalde.Olur öyle şeyler demeye getirmişler işi.tam pardon filmindeki komiser yardımcısının dedigi gibi:''Ortada bir ayıp yok amirim,varsa bir ayıp makinenin ayını'.Yapmışsınız bir hata özür dileyin bari.İnsan bi programa bakar bu final hangi ülkede diye.

cisco dedi ki...

peki diger goruntulerde ne vardi? 5-6 tane takimin kupa kaldirisini gosteriyor ama gs yoksa ayip olmus cidden.

PENNEARABIATA dedi ki...

@cisco

saymadım ama 5-6 taneden daha fazla takım gösterdiler

çağrı dedi ki...

"Biz bu tanıtımı genel olarak yapmıştık. Bir art niyet falan aranmamalı. Birileri üzüldüyse kusura bakmasın!"

Hee tamam o zaman.Adamlar genel şeyetmişler...

Pads dedi ki...

Federasyon da 'Biz de bilmiyoduk, öyle mi olmuş aaa' tarzında açıklama yapmış. Zaten şaşırın diye seçildiniz siz o mevkiiye.

Kızamıyorum ki bu federasyona. Kapasitesi bu.

T. Egemen Gul dedi ki...

Foto cok acaip :)