27 Mayıs 2009 Çarşamba

BARCELONA - M.UNITED CANLI ANLATIM

İyi akşamlar değerli futbolseverler, pennearabiataseverler, Barcelona ve Manchester United sevenler hatta Seray Severler. Bir canlı yayında daha birlikteyiz. Açıklanandan daha önce başlıyoruz canlı yayına zira kadrolar belli oldu. Sesli anlatım konusunda çabalarım oldu hatta justintv'de sonuç aldım ama ses ve görüntü 4-5 saniye geriden geliyor, sayfaya yüklenmeler olduğunda daha da ağırlaşacaktır. O yüzden vazgeçtim ama arasıra ya da devre arasında belki canlı olarak bağlanabilirim. Duruma göre bakarız...

Barcelona'da Iniesta ve Henry oynuyor. Messi, Eto'o ve Henry üçlüsünü bugün bu sezonun en önemli finalinde yine izleyebileceğiz. M.United ise ortasahayı kalabalık tutacak. Ortadan Ronaldo, kanatlardan Giggs, Rooney ve Park ile etkili olmaya çalışacak.

Barça'da Alves, Marquez ve Abidal olmayınca Sylvinho kendine yer buldu, Puyol sağ bek, Toure savunmanın göbeğine çekilince yine genç Busquets'e de forma şansı doğmuş oldu.

Bu arada taraftarlar da stadı doldurmaya başladı. İlginç görüntüler var tribünlerde :) İşte bir M.United taraftarı, yeni yaptırdığı dövmelerini bizlerle paylaşıyor. Roma bugün tam anlamıyla tarihi günlerinden birini yaşıyor. Gün boyunca Roma caddelerinde içki yasağı olmasına rağmen taraftarlar adeta alkol banyosu yaptı. Bugün Roma'da olmak lazımdı diyorum başka da birşey demiyorum...
Karaborsada 3000 euro'ya bilet satılıyormuş. Parası olan için değer diyelim... Star TV halen dizi veriyor ne olur sanki bağlansanız şu stada, bize yaşatsanız atmosferi, o kadar çok malzeme varki Roma'da, anlat anlat bitmez... Neyse bağlandılar, İlker ağabeyin sesini duyduk.



Rıdvan Dilmen de gitmiş. NTVSpor'daki Not Defteri programı bantmış demekki! Bu maçı anlatmayı bırakın oynamayı isterdim, sahadaki 22 adam için gerçekten gurur verici bir gece.

Bu arada gözleri görmeyen ünlü İtalyan tenör Andrea Bocelli'yi tanımadı İlker ağabey. Olsun sağlık olsun!
1' Heyecan dorukta maça Barcelona başlıyor.

2' OOOOOOOOOO M.United yaklaştı gole. Ronaldo'nun büyülü vuruşlarından biri. Valdes güçlükle çeldi.

4' Zeminde harika bu arada. İçime doğdu Sylvinho gol atacak bu maçta.

6' M.United savunmasıyla, Barça hücumuyla ön plana çıkıyor. Bu da bu maçta çok gol olmaz anlamına gelebilir.

7' Ronaldo, Valdes'i gözüne kestirdi anlaşılan, buldukça yokluyor İspanyol'u. Ahanda 1 dakika sonra 1 şut daha. 3 oldu. 10' GOOOOOOOLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLL Eto'ooooooooooooooooo Barça 1 - 0 M.United. Yok yok yanıldım galiba bu maçta çok gol olabilir. Çok akıllısın be Eto'o. Senin için bu kadar basit işte topu ağlara göndermek.

12' Barça taraftarları oleyy çekmeye başladı. Henüz çok erken olsa da United nasıl gol atabilir, Rooney'nin bu maçta sol kanattan bindirmeleri pek sökmez. Puyol var çünkü orada.

15' Bakmayın bu arada üzerime Barça forması giydiğime, benim için "Henry" forması o. Tarafsızım yani :)

17' Gol olabilir. Çok tehlikeli bir nokta. Giggs de vurabilir. Giggs vursun. Ahhhhhhhhhhhhhh topun altına çok girdi.

19' Ooooooooooooooooooooooo Messiiiiii iyi şuttu gerçekten iyi, ama çok iyi değildi, çok iyi olsa gol olurdu :)
20' Ronaldo 4'te 0, kafayı da sayarsak 5'te 0.

24 - 26. dakikalar arası M.United için olmadı sayalım. Başları döndü.

28' Hoca ayıptır, dövdüler, tost yaptılar Messi'yi. Hadi United tempo yap biraz ama güzel geçmiyor final.

31' Eto'o - Puyol ikilisinden bir adet L1+üçgen izledik sağ çizgi üzerinde.
Devre arasında yorumumu video olarak yükliyeyim dedim ama 20 dakikadır yüklemedi,vazgeçtim. İlk yarı izlediğim bu sezonki en sıkıcı şampiyonlar ligi maçlarından biriydi. Park'ı çıkartıp Tevez'i almasını bekledim Ferguson'un ama Anderson'u çıkardı. Böylece Barça çok daha iyi, çok daha rahat top çevirmeye başladı. İkinci yarı daha zevkli geçiyor.

63' M.United geliyor, açmaya başladılar kanatlara doğru. Berbatov oyuna giriyor. Park çıkar kesin.

66' Evet Park çıktı Berbatov oyunda. Bu Park varya bu arada bu Xavi'ye, bu Iniesta'ya karşı oynadı!
70' GOOOOOOOOOOOOOOOLLLLLLLLLLLLLLLLL Messiiiiiiiiiiiiii. Cüce Messi kafayla dev Van Der Sar'ı avladı. Dünya'nın en iyi futbolcusu sezonun en büyük finalinde golünü attı. Barça 2 - 0 M.United. Geçmiş olsun M.United, geçmiş olsun Ferguson.
Bu arada maç öncesi M.United taraftarı olan 1 Amerikalı İtalyanlar tarafından bıçaklanmış. Hayati tehlikeyi atlatamamış, hastanede yoğun bakımdaymış. Çıkan olayların ardından Barça ve United taraftarları ile 4 İtalyan olmak üzere 13 kişi gözaltına alınmış.

İlker ağabey de Puyol gibi takımı için fedakarlık yapacak futbolcu örnekleri verirken Fenerbahçe'li futbolcuları saydı, Tuncay, Aurelio, Uche, bir isim daha söyledi unuttum, dikkatimi çekti.

BARCELONA 2 - 0 M.UNITED, BARÇA ŞAMPİYONLAR LİGİ ŞAMPİYONU

MAÇ SONU KISA BİR YORUM;

Adamım Henry hele şükür Şampiyonlar Ligi'ni kazandı. Maçın adamı Xavi.

Bu arada kupanın üzerine kazanan takımın adını kazıyan arkadaş geç kaldın, şu işi 70. dakikada yapmaya başlasan şimdiye yetişmişti.

Öte yandan Sylvinho sen ne ayaksın ya, o gözyaşları neydi öyle! :)

31 yorum:

kebabman dedi ki...

Manchester'da ,Man.City taraftari olan pub sahipleri Man.U 'lilari soymaya baslamis...Mac seyretmek icin publarina gelen Man.U taraftarlarindan 8 pound giris parasi aliyorlarmis..Evinde oturup seyretmekten zevk alamayan taraftarlar icin pahali bir gece olacak.

venezia dedi ki...

yapma be pep, yine aynı hatayı yapma koyma işte stopere toure'yi!!

bu arada apimiz de ; bi tarafıma kaş göz çizsem senden daha güzel olur vecizesini pratiğe dökmüş :)) valla tebrikler..

kebabman dedi ki...

Bu aksam Barcelona kazansin,Sampiyonlar Ligi Kupasini ilk kez arka arkaya 2 kez kazanan takim Man.U olmasin.

torres dedi ki...

devre arası buradayım. (: kolay gelsin ali abi.. barca için gooooooooooooool yazılarını bekliyoruz. :p

yok artık leBron james dedi ki...

oo rıdvan dilmne yorumluyor

OKOROKWO dedi ki...

Yakısmıs abı forma =) ıns barca alır kupayı

alperensaylar dedi ki...

pennearabiatadan tarafsızlık beklerdik ali abi:)

efess dedi ki...

united'ın beyaz formasına alışamadım henüz.dolayısıyla maçın havasına giremiyorum hala..bari şortu kırmızı giyselerdi olmaz mıydı?

yok artık leBron james dedi ki...

rıdvan dilmen c ronaldo ve messi oyunun seyrini iyi değistiriyolar dedi valdezi unuttu o da iyi degistirir az sonra alır iceri=)

yok artık leBron james dedi ki...

ali abi belli sen bugunlerde cok nba takip ediyon 4 te 0 demenden belli

alperensaylar dedi ki...

giggs ve henry pek gözükmüyorlar. ayrıca park'ın yerine tevez'i veya nani'yi alması isabetli olur ferguson'un. ya da ronaldo'yu çizgiye ve özellikle puyol'un üzerine salmak mantıklı olabilir. son olarak yatacak yerin yok bugün vidic:)

alperensaylar dedi ki...

eğer sheringham ve solsjkaer ortaya çıkmazsa sir alex'in işi nicedir bugün:)

Martin Eden dedi ki...

barcelona orta sahası ünvan tanımaz!

OKOROKWO dedi ki...

Manchester Unıted ılk yarıda seyrettı barcayı savunmada Vıdıc bu macta Hıc guven vermıyor.Orta sahada park ve anderson ıkılısı cok vasat acıkcası sahadakı Manchester bugun benı sasırttı.Ikıncı yarıda Manchesterın kaderı bana gore ronaldoya baglı kı oda ılerde cok yalnız kalıyo gıgsı ılk yarıda sahada goremedık Rooney gene aynı sekılde Manchesterın ıkıncı yarı ısı cok zor. ( Bu arada ılk yarı 0 verdık bıde 50 ytl bastık ne yazıkkı yattık acaba kupayı barca alıramı yoksa ılk yarı 0 mı bassam dıye bıan gelgıt yasadım kararımı ılk yarı 0 olarak verdım ama olmadı )

efess dedi ki...

çok sıkıldım.ben de mi var acaba bi problem?

cmzrfdl dedi ki...

fotoğraftaki eleman acaba "kıçıma kaş göz çizsem senden güzel olur" lafını fiilayata mı dökmüş. ayrıca bizim millet bu kıç gösterme etiğini bünyesine sindirmediği müddetçe "batının tekniğini değil kültürünü aldık. vay halimize" lafı hep bir eksik kalacak.

kebabman dedi ki...

Teddy Sheringham stadta ITV televizyonu icin mac yorumculugu yapiyor.Bakarsin yapar bir guzellik.

UzunPaslar dedi ki...

messi de attı!

efess dedi ki...

Mancesterın oynadıgı futbol kocaman bir hayal kırıklıgı..yenersin yenilirsin,tamam ama final maçına bu futbol hiç olmadı ne yazık ki

Martin Eden dedi ki...

Allah xavi'ye uzun uzun ömürler versin. playstationda gibi adam yahu

Martin Eden dedi ki...

bu arada inceden uyku çökmüş galiba ali abi :)

venezia dedi ki...

işte gecenin en güzel kapağı çirkin ördek yavrusuna ! madalya töreninde ıslıklanan tek isim ! bi de neymiş ispanya'ya gelirse barçaya değil de reale gidermiş... iyi de cristiano'cum seni isteyen kim ? sen git layık oldugun takıma transfer ol..!!

kebabman dedi ki...

Hak eden kazandi.Manchester'a oyun oynatmadilar.Ronaldo kudurdu,delirdi.ITV mac spikerleri Inieste'yi ovgulere bogdular. Mac bitimi ITV hemen Henry ile roportaj yapti...Sonunda en buyuk hayalinin gerceklestigini,bugun icin cok uzun sure bekledigini,macin son 5 dakikasinin hayatinin en uzun zaman dilimi oldugunu beyan etti.Ayni zamanda kizinin da dogum gunuymus..Bugunu kutlamak icin simdi 2 nedenim var dedi.

OKOROKWO dedi ki...

Koca bı hayal kırıklıgı Manchester Unıted vardı sahada Barca bastan sona ustun goturdugu macta hakkı olan skoru elde ettı ve kupaya uzandı. Kral Kupası Lıg Sampıyonlugu ve Son olarak Sampıyonlar lıgı sampıyonlugu bu uc sey herseyın ozetı aslında.(Fınal adına bır baska hayal kırıklıgı ıse emeklı olmus sevgılı ılker tahsının bu macı anlatmasıydı bence.Yıne ınıstea Xavı oldu Messı Xavı oldu ve daha buna benzer bır suru gaf Bı ertem şener anlatsaydı daha yakısırdı bence REKLAM PANOLARINA GITTI deyısı yeter enazından ha bıde kım kac kardes en son hangı yemegı yemıs onuda ogrenmıs olurduk =) )

torres dedi ki...

ManU yalan oldu kısacası.. Bizim başımız döndü hadi neyse, onların daha çok döndü... Afalladılar. Ne zaman uyanırlar, Allah bilir...

ozdemirmusta dedi ki...

Bugün Barca'ya 50 lira basacaktım, yemedi 20 liralık yaptım kuponu.
Bayideki aga da kuponu verirken "bugün de herkes barcelona'ya oynuyo yeeaaa" dedi çok biliyomuş gibi. Gördü barcelona'yı!!!

Takır takır topunu oynadı gene Barça, iyi oldu çingene Ronaldo'ya.. CR7 miş! yesinler. ronaldo devri kapanmıştır artık.

maç öncesi ve sonrası video yorumlarla da ayrı bir havada geçmiş maç pennearabiata'da.. Seninleyiz Ali Abi :)

K. A. dedi ki...

İlker Yasin o isimlerin yanında Lugano' yu saymıştı. Yanında Rıdvan Dilmen olduğundan sadece Fenerbahçeli futbolcu saydığını düşünüyorum.

alperensaylar dedi ki...

henry geri döner mi ali abi ne dersin?

alengir dedi ki...

Henry aldı ya o kupayı,içimin yağları eridi,hele Manu'ya karşı kazandı ya içimin yağları çok rarip bir hal aldı,ah birde Arsenal forması ile alaydı o zaman kim bilir ne olurdu için yağları,dışımın yağları...

Hamza dedi ki...

İlker Yasin tamamen klinik bir vak'a...
Son saydığı isim Toni Schumacher'di.
Türkiye'nin en kötü spor servisi kadrosunu elinde bulunduruan grup önümüzdeki sene hem CL hemde Avrupa Kupası'nın yayın haklarını elinde bulunduruyor.
Allah hepimize sabır versin.
İlker Yasin - emre Tilev ikilisi ayık kafa ile çekilmez.

varol döken dedi ki...

ilker yasin kadar rıdvan da başarısızdı... ekstra hiçbir şey öğrenemediysem maç sonunda, spiker ve yorumcu başarısızdır, adamların adını biz de biliyoruz ne de olsa...

kupaya adını kazıyan adamın flying dutchman blogundan tunchay olduğuna dair şüphelerim var, kupada diş ısırığı izi arıyorum, bulunca paylaşacağım:)