28 Mayıs 2009 Perşembe

UNITED'IN HATALARI

İngilizler dünkü yenilgiyi değerlendiriyor ve hatalı olanları mercek altına alıyor. İşini en iyi yapanlardan biri de Times gazetesi. United'ı yenilgiye götüren hatalarını yukarıdaki grafikle güzel güzel anlatmışlar. Yenilen ilk golde üstüste hatalar zincirinden bahsediyorlar. Hücumun başlangıcında ortasahada Iniesta'nın Anderson tarafından çok boş bırakıldığı ardından da Evra'nın Eto'o'yu kaçırdığı, kendi kanadını savunamadığı, ceza sahasında ise Vidic'in çok kolay çalım yediğini söylüyorlar.

İkinci golde ise topu ceza sahasından uzaklaştırmaya çalışan Evra'nın gelişi güzel bir şekilde topu ileriye vurduğu, dönen topu bomboş olan Xavi'nin aldığı ve yaptığı orta sonrasında ceza sahasında bekleyen Messi'nin Ferdinand ya da O'Shea tarafından marke edilmediği için kule futbolcuların arasında kafayı vurduğunu söylüyorlar. Yani bireysel hatalar yenilen gollerde üst düzeyde.

Ferguson ise skoru çevirebilmek için çok uğraştı. Dizilişi ve taktiği 3 kez değiştirdi. İlk 35 dakika 4-3-3, sonraki 30 dakika 4-4-2, son 25 dakika ise 4-2-4 oynattı. Böylece takımının doğru ritmi yakalamasını sağlayamadı. Ancak O'nun gibi tecrübeli bir hoca Barcelona gibi bir rakibi çok daha iyi tanımalı, takımını buna uygun bir taktikle oynatmalı ve sahaya sürdüğü kadroyu da daha doğru seçmeliydi diye düşünüyorum.

İlginç bir diğer veri ise, United'ın yaptığı faul sayısı. Chelsea yarı final maçlarında sert futbolu ile Barça'lı oyuncuları yıldırmaya çalışmıştı ve bunda da neredeyse başarılı oluyordu. Dün United sadece 10 faul yaptı, Chelsea ise Nou Camp'taki ilk maçta 20, Stamford Bridge'de ise 16 faul yapmıştı. Maçın adamı Xavi'ye hiç faul yapılmadığı belirtelim ki 10 faulün 3'ü de Puyol'a yapılmış. İlk golde ilerleyen Iniesta'yı 2 kez yere indirmişler, bu sayı 3 olsaydı ilk golü belki de yememişlerdi. Gerçekten de dün United bir kız takımı gibiydi. Yumuşak futbolları sayesinde Barça'lı futbolcuların ritimlerini bulmalarına yardımcı oldular.

7 yorum:

Gökh dedi ki...

zaten ferguson kendi iyi oyununu oynatarak kazanabiliyor sadece. barcelona'yı da ancak kötü oynayarak yenebilirdi. mesela chelsea kötü oynamasına rağmen, barçayı oynatmayarak elemenin eşiğine gelmişti. neyse ki ikinci yunanistan vakasından yırttık.

bu arada, türkiye'de antrenörlük yapmış olsa, 4-2-4'ün pek sökmediğini bilirdi:)

natgeo dedi ki...

puyol'da karaktersizlik var mı? yoksa ben mi yanlış görüyorum. her pozisyonda sanki bacağı kopmuş gibi kendini yerlere attı. son dakika kaleci ile karşı karşıya olmasına rağmen öküz golü kaçırdı daha sonra kalecinin sırtına bastı kalecide bir şey yok bu karaktersiz ayağını tutarak yuvarlandı. ronaldo'yu bile çileden çıkardı bu karaktersiz.

Gökh dedi ki...

ispanyollarda genel olarak var aslında. bizim milli maçlarda da sürekli hakemin kafasını ütülüyorlardı. ama puyol, ileride kaldığında topu dışarı atsınlar diye yatıyor diye bir tesbitim var nacizane.

sunshine dedi ki...

Puyol bu yüzden karaktersizse ronaldo ne oluyor acaba onu merak ettim.

erdersson dedi ki...

manu kız gibi değildi barca kız gibiydi bence.manu topu her aldığında direk kaleyi düşündü.barca topu her aldığında 20 defa aralarında sağa sola paslaştı.oynanan oyuna gelirsek.barcanın orta sahada çok pas yapması taraftar için bence hiç heyecan verici bir şey değil.barca 20 pas yapacakta pozisyona girecek de seyirciler heyecanlanacak.bence barca bu pas işini çok abartıyor.ama daha heyecan veren takım manu bence.4-5 pasta pozisyona girebiliyorlar.devamlı kaleyi düşünüyorlar.barcanın kendi aralarında neden bu kadar çook paslaştığını anlamak bazen zor oluyor.taraftar seyirci orta sahada üçgenler kurup pasları izlemek için orada bulunmuyorlar herhalde.zaten barca ilk golde dikine pas attığı zamanda golü buldu.ama bunu manu gibi devamlı yapmıyorlar.ingiliz futbolunun görselliği hucumu en kısa ve tempolu yoldan düşünmek yatıyor.bundan dolayı 4-4 lük maçlar oluyor.liverpool-arsenal gibi.barca topu kazanıyor manu bekliyor hucum yapsın.yok.barca top çeviriyor.tempo düşüyor tabii bu arada.seyircilerde barca ne güzel futbol oynuyor diye düşünüyor:)birde ntvsporda barca örnek alınsın falan diyorlar bazı yorumcular.yakında orta sahada üçgen şeklinde pas yapan bir yığın takım izleyebiliriz:))manu nasıl dikine hucum yapılırın dersini verdi.ama barca topu vermediği için(haklı olarak)bunu fazla gerçekleştiremedi.yani 20 defa sağa sola pas yapıp hucum etmenin hiç heyecan tempo yaratan bir tarafı yok.

Protanopia dedi ki...

İngiliz gazeteleri gollerdeki ayrıntılara takılmış ama ilk on dakika haricinde ne oynadılar ki? Gitsinler oyun sistemlerine baksınlar.

fatih dedi ki...

barcelona'nın karşısına dünya karmasıda çıksaydı, bu sene bu kupayı alacaktı bu adamlar o kadar, rüzgar bu sene barcanın arkasında...