31 Mayıs 2009 Pazar

ŞAMPİYON BORDEAUX

7 yıl sonra Lyon'un Fransa'daki hükümranlığı sona erdi. Bordeaux son hafta Caen'i Gouffran'ın golüyle 1-0 mağlup ederek Marsilya'nın 3 puan önünde şampiyonluğa ulaştı. Son dönemde inanılmaz bir form grafiği yakaladılar, üstüste 11. maçlarını kazandılar. Galatasaray'a Uefa Kupası'nda elenmenin yararını belki de bu şekilde görmüş oldular. Gouffran attığı golle Bordeaux'a şampiyonluğu getirirken, 6 yıl önce profesyonel olduğu ve geçen yıla kadar formasını giydiği eski takımı Caen'i de 2.lige gönderdi. Gouffran maç sonrasında çok karmaşık duygular yaşadığını, çok fazla sevinemediğini, çünkü diğer tarafta arkadaşlarının ağladığını söyledi.

5 yorum:

gokmenoz dedi ki...

Gerets'e yazık oldu mu demek lazım, yoksa marsilya ile ligin bitmesine 3-4 hafta kala yolları ayırmasına mı çıkışmak lazım. Bordeaux itici geliyor nedense. Marsilya olsaydı keşke diyoruz ve lyon hegemonyasının sona ermesini kutluyoruz.

reverdy dedi ki...

caen forveti biraz daha becerikli olabilseydi bu maç farklı skorlarla bitebilirdi , çok heyecanlı bir maç oldu sonuçta gerets'in kazanmasını isterdim ama olmadı...

biglion dedi ki...

Maçın başında Caen'in atamadığı, daha doğrusu Rame'nin çıkardığı top maçın ve sezonun kaderini çizdi. Bu sene OM daha çok haketmişti sanki. OL maçı pahalıya patladı onlara. Bu arada golü atıp galibiyeti getiren Gouffran'ın sevinmeyişi bu sene başında Caen'den gelmesi. Dramatikti maç sonu onun için.

Sacit Tekin dedi ki...

"Overrated" Gerets için kaçınılmaz son buydu zaten. Açıkçası Blanc için sevindim. Son 11 haftada alınan 33 puan getirdi şampiyonluğu. 27. haftada liderin 3 puan gerisinde iken ligi 3 puan ileride bitirmek kolay iş değil.

Bundan tam 7 hafta önce Ligue 1'in bitimine 6 hafta kala yapmış olduğum sayısal verilere dayalı şampiyonluk tahmini yazımı paylaşmak istiyorum. İlginç gelebilir.

http://sacitekin.blogspot.com/2009/04/lyon-saltanatnda-sona-dogru.html

tofi dedi ki...

Ali şen, aykut gibi onu da yollamasın simdi:)