29 Mayıs 2009 Cuma

ŞAMPİYONLUK KUPASI VERİLMEYECEK(Mİ?)

Dün akşam NTVSpor'da altyazılarda gördüm. TFF, Süper lig şampiyonluk kupasını bu haftasonunda vermeme, şampiyon olan takımın belirlediği bir tarihte daha sonra verme kararı almış. İnternette araştırdım, TFF'nin sayfasına, gazetelere baktım böyle bir haber görmedim. Ama haberin doğru olduğuna inanıyorum. Büyük ihtimalle bu haftasonu verilmeyecektir geçmiş yıllarda olduğu gibi. TFF'nin genel tutumu her sezon bu yönde oluyor. Sıkıldık artık bu durumdan dert yanmaya. Avrupa'da 1 orijinal kupa var, onun yanında da benzerleri. Şampiyonluk iddiası olan takımların son hafta oynayacakları stadlara götürülüyor bu kupa ve mutlu sona ulaşan takıma veriliyor. TFF nasıl oluyor da aynı uygulamaya gitmiyor anlaşılacak birşey değil. Daha geçen haftasonu Almanya'da 3-4 takımın şampiyonluk iddiası yok muydu ve son hafta şampiyonluğa ulaşan Wolfsburg maç sonunda kupasını alıp taraftarlarıyla bu coşkuyu doyasıya kutlamadı mı? Bizim federasyonumuz bir tane Denizli'ye, bir tane İstanbul'a, bir tane de Trabzon'a kupa yollayamıyor mu? Tamam şampiyon olan takım daha sonra kupasıyla kendi stadında taraftarları önünde de kutlamasını yapar ama bazı şeyler varki zamanında yaşanmalı. Beşiktaş ve Sivasspor kendi seyircileri önünde oynamayacak son haftayı, bu iki takımdan biri zaten kendi stadında bir şampiyonluk kutlaması illaki yapacaktır ama ya çok zor gözükse de matematiksel olarak şansı halen süren Trabzonspor şampiyon olursa! Fenerbahçe'yi yenip sıcağı sıcağına ellerinde kupayla tribünleri dolaşmaları, kupayı ortalarına koyup kolbastı yapmaları neden engelleniyor? Nedir yahu bu kupanın maliyeti?

17 yorum:

Fart Maul dedi ki...

Katılıyorum..
1.Hem ''sıcağı sıcağına'' çakma kupayla da olsa şampiyonluğu taçlandırır ve tribünde bulunan taraftarı onurlandırırsın.
2.Hem de daha sonra şampiyon olan takıma gerçek kupayı teslim ederek , seremoniyle yapılacak kutlamaya ayrı bir anlam katar ve o günün de marjinal değeri ve hatta pazarlama gücünü artırırsın.

cisco dedi ki...

uefa kupasi gibi degil ustelik, her sene ayni kupa baska takima verilmiyor.

yap 2-3 kupa (hatta yaptirmisken 10 tane yaptir, hem ucuza gelir) kalanlari gelecek seneler kullanirsin.

ama sorun o degil. o kupayi kim verecek. federasyon baskani denizliye gitti diyelim. sampiyon baskasi olursa, sovunu yapamiycak. bizde boyle, kupayi baskan verir, obur baskan kursude kupayi kaldirir.

taraftar mi? futbolcu mu? birak allani seversen.

efess dedi ki...

evet ya.yeni sezonun ilk maçında verme gibi bi garabete imza atıyolar.sonra ne oluyo? o kupada emeği olan birsürü futbolcu zaten takımdan ayrılmış oluyo..hiç alakası olmayan ,yeni gelmiş bin tane adam kupayla tur atıyo? ne alaka yani? tırsar kardeşim bizimkiler ,her şehre kupa gönderirlerse.vay efendim neden bize kupanın sahtesi geldi? vay efendim federasyon şampiyona çoktan karar vermiş zaten,bla bla bla

UzunPaslar dedi ki...

kesinlikle katılıyorum. efess'in de dediği gibi yeni sezonun ilk maçında kupayı vermek tam bir garabet. bence, hem oyuncular yeterince taçlandırılmamış oluyorlar hem de şampiyon takım, yeni sezona ekstra bir rehavetle çıkıyor.

beckham07 dedi ki...

bıktık usandık federasyonun saçmalıklarından.

Genç Arsenal dedi ki...

böyle bir sistem de dünyada bir bizde olur zaten. ondan sonra lig kalitesi değerinden dem vururuz.

Kartal Bafiler dedi ki...

Zekanın bir kısmı evet sonradan ediniliyor ama bir çoğunu doğuştan alıyoruz,bu arkadaşlar tamamını doğuştan almışlar ve görüldüğü üzere yeterli gelmemiş.

Gala's dedi ki...

geçen sene 2 kupa yapılmıştı. Ali Sami YEN'de oftaş maçında verilmişti Galatasaray'a.

cheese dedi ki...

zaten örnegin bundesliga'da oldugu gibi seneledir kullanilan orjinal bir sampiyonluk kupasinin olmayisi da ayri bir acizlik degil mi? hic türkiye süper lig sampiyonu dedigimizde aklimizda bu onuru temsil eden bir kupa gelmiyor ki zaten, cünkü kupalar sik sik degisiyor, dizayni degisiyor... tam anlamiyla acizlik...

biglion dedi ki...

Derbideki kavgadan ligin "marka değeri"nin düştüğünü çıkaranların 3 kupa gönderip olayı şölene çevirememesi samimiyetlerinin göstergesi olmuş.

OKOROKWO dedi ki...

Verılmeyecekmıs Abı ben dun sabah ntvsporda fuat akdag ve mehmet demırkolun hazırladıgı programda ızledım onlarda federasyondan bı kac yetkılıyle gorusup bılgı almıslar bu konuda verılen cevap kupa sampıyona sampıyon olan takımın belırledıgı bır tarıhte verılecegı cevabını vermısler.Çok sacma bı durum sampıyonlugun en guzel yanıdır halbukı o kupayı alıp o coskuyu sıcagı sıcagına yasamak.Ama ne yazıkkı federasyonun bu sacma sapan kararı yuzunden bu gerceklesmıyecekmıs.

fatih dedi ki...

türkiye ye özgü hareketler bunlar...

ACY dedi ki...

ali abi o degilde kupayi eve getirip mi cektin resmini arkada kalorifer duvarda resimler yerde hali falan var sende gecmis karsisina siyahlari giymis fotograf cekiomu$sun gibi gelio ustundeki yansimadan =))

PENNEARABIATA dedi ki...

@ clean shit

yahu ilk kim farketcek diye merak ediyodum. Helal olsun clean shit. kaçırdım ben kupayı federasyonun binasından, şu anda benim evde, o yüzden veremiycek kupayı federasyon. Dikkat ettiysen ben de post'un sonunda kupanın maliyeti ne kadar diye soruyorum, yarın götürüp ona göre okutucam tahtakale'de :)

Sade dedi ki...

katılmamak eldemi! Çok güzel bir noktaya değinmişsin. Zaten, TFF'nin yaptıklarından hangisine akıl sır eriyor mu ki?

Ghetto Ultras Tribune Group dedi ki...

Öncelikle bu bizim ülkemize özgü değil diye biliyorum birçok avrupa liginde böyle son hafta maçında değil şamiyon olan takımın akabine ne zaman isterse bir organizasyon ile veriliyor.Beşiktaş'ta İnönü'de kutlar kaldırır kupasını.
Lakin eskiden son hafta verilirdi o zamanda bi bizde böle elalemde böle bak bak bık bık geyikleri dönerdi.Anlamıyorum bizim memleketi ben.

cannksk dedi ki...

klüp stadyumda konser+ kupa töreni falan düzenlerse ekstra hasılat elde edebilir. bence bunu düşünmüşlerdir, özellikle klüplerin buna ses çıkarmaması da bunu destekliyor