2 Haziran 2009 Salı

ALPASLAN DİKMEN TRİBÜNÜ

Alpaslan Dikmen için, hayat, yaşam, nefes almak = Galatasaray'dı; Galatasaray = ekmekti, suydu, nefesti, aşktı. Ama herşeyden önce Alpaslan Dikmen = Vefa demekti. Aklınıza ne geliyorsa, maçlardan anma törenlerine, yardım kampanyalarından ağaç dikmelere kadar Galatasaray adını yaşatabileceği her yerde canından çok sevdiği takımını yaşatmaya, yeşertmeye çalıştı. Her takımın taraftarları için ağabeydi, O ne güzel bir duyguydu, Beşiktaş'lısı, Fenerbahçe'lisi, Trabzonspor'lusu severdi sayardı Alpaslan ağabeyi. Cenazesine de katılarak kendisine ne kadar saygı duyduklarını kanıtlamışlardı. Sonuçta O, Süpermen'di, Batman'di, bu iki kahraman gibi ihtiyaç duyulan biriydi. Galatasaray taraftarları O'na halen ihtiyaç duyuyor, özlüyor, sevgi ve saygıyla anıyor. Ben de kendi adıma bir futbolsever olarak evimin yolu üzerindeki ebedi istirahati olan Hasdal mezarlığının önünden bir Fatiha okumadan asla geçmemeye çalışırım.
Gelelim bir başka önemli mevzuya; bazı taraftar arkadaşların benden ricalarını yerine getirmeye geldi sıra. Galatasaray taraftarları O'nun adını atkılardan, marşlardan, şapkalardan, dövizlerden, pankartlardan sonra şimdi daha büyük bir yere yazmak istiyor. Eski Açık Tribüne; Ali Sami Yen'in bu sezon her maç tıklım tıklım doldurulduğu tribününe, Ultraslan'ın mekanına. Son yılında (umuyoruz son yılı olur ve Galatasaray taraftarları daha modern bir tribünde artık maçları izlerler) Eski Açık Tribünü'nün adının Alpaslan Dikmen tribünü olmasını arzu ediyorlar. Satılacak kombine kartlarının da eğer kulübe çok büyük külfet yaratmayacaksa Alpaslan Dikmen Tribünü kartları diye satılmasını talep ediyorlar. Düşünsenize Galatasaray taraftarları arasındaki şu diyaloğu; "Baba bu maç hangi tribüne gidelim? Tabii ki Alpaslan Dikmen'e." Galatasaray yönetiminin bu anlamlı çağrıyı dikkate alacağına, Alpaslan Dikmen'in sarı'sına, kırmızı diye bağırarak karşılık vereceğine inanıyorum.

4 yorum:

Adsız dedi ki...

Ali abi öncelikle duyarlılığın için teşekkür ederim.

Mailimi dikkate alıp bunu kaleme getirdiğin için, sesimizi duyurmamızda yardımcı olduğun için ayrıyetten teşekkür ediyorum sana..

Evet, dediğimiz gibi ESKİ AÇIK adlı tribünün artık ALPASLAN DİKMEN olarak değişmesini istiyoruz.

Biz zaten oraya Alpaslan Dikmen Tribünü diyoruz. Abimizin adını bir şekilde yaşatıyoruz. Legal yada illegal..

Gelecek seneden itibaren;
ALPASLAN DİKMEN SARI DİYECEK ! diye inleyecek Mecidiyeköy semaları, Ali Sami Yen kale arkası..

Saygılarımla
Sevgilerimle,

Barış Çamur

gokmenoz dedi ki...

http://www.adanmishayatlar.net/

bir de böyle bir site belirlenmiş sanırım. bi şekilde ses duyulması amacıyla.

Adsız dedi ki...

mükemmel bir düşünce! umarım en yakın zamanda gerçekleşir.
Bir BJK'li olarak da yakışanı OPTİK BAŞKAN'IN(Mehmet IŞIKLAR) adını yaşatmak adına buna benzer bir uygulamaya gitmek olur fikrindeyim :)

(bkz:çok sevdik be abi)

sunshine dedi ki...

Teşekkürler ali okancı.Böyle birşey yapılmasını çok güzel buluyorum.
Ancak keşke ona gösterilen vefalar sadece göstermelik olmasa.
Onun galatasaraylılığını anlamaya çalışmak bence bizim için en büyük vefadır.Üzülerek söylüyorum galatasaray taraftarı artık onun hayal ettiklerinden gittikçe uzaklaşmaktadır.Ama belli mi olur trübünün adı alparslan dikmen olunca belkide birilerini protesto ederken iki kere düşünürler.