3 Haziran 2009 Çarşamba

ARAGONES BOMBAYI PATLATTI

Aragones memleketine döndü eşiyle ve bavullarıyla birlikte. Havalimanında karşısında Antenna 3'ün bayan muhabirini görünce şaşkına dönmüş. Muhabir sorular sormaya başlayınca Aragones yapmış yine kabalığını. "Aptal. Bir aptalsın sen, defol git başımdan" demiş kadıncağıza. Benim halen aklım almıyor; bu adam geldi Türkiye'deki en büyük kulüplerden birini bir sezon çalıştırdı, hiçbir şey katmadı, belki de son bir kez voleyi vurdu, cebini doldurdu ve ülkesine döndü. Ne kadar zenginiz, ne kadar çok paramız var da böyle etrafa dağıtmayı seviyoruz. Yazık günah gerçekten. Alttaki postta Daum'un palyaço kılığındaki fotoğrafını koyup Aziz Yıldırım bir daha düşünmeli demiştim, şaka bir yana Alman için birkez daha düşünmeye ihtiyacı yok Yıldırım'ın ama Aragones için birkaç kez düşünmeliydi. Her seferinde bir Daum, bir Zico ya da bir Lucescu çıkmıyor insanın karşısına.

7 yorum:

fatih dedi ki...

bu teknik direktör piyasası böyle gitmemeli! başarısız hocaya para vermiceksin aslında, tabi bunu yapabilmen için de sene başı adamla çok teferruatlı bi sözleşme yamak gerek... kısacası çocukların kolay para kazanma kapısı olarak gördükleri "futbol sektörü" bu yüksek fiyatları düşürmeli bence...

Pasetto dedi ki...

Gerçekten ne kattı takıma? Hani Zico bize CL'de çeyrek final oynatmadan ayrılsaydı Türkiyeden en azından derdik ki adam Gökhan Gönülü kazandırdı Türk futboluna. Ne yazık ki ihtiraslı ihtiyar hiçbir değer katmadan ayrıldı İstanbuldan. En azından Xabi Alonsoyu getirseydin demek isterdim sana. Are you trainer ?

erdersson dedi ki...

bir yığın parayı alıp gidiyorlar.galiba bizi petrol engini araplar zannediyorlar.ama maalesef taraftardan çıkıyor para.petrolden değil.

varol döken dedi ki...

hayatta hiç kimse beni bırakın fenerbahçe'yi futboldan bu kadar soğutmadı! gerçekten terbiyesiz, çiğ, antipatik, çağdışı bir adamdı ve gerçekten cehennemin dibine kadar yolu var!

ali yarın bu aragones'ten bir kadeh de sana çıkar:)

venezia dedi ki...

hani genel bi görüş hakimdir ya kamuoyunda ; fenerbahçe denizli'de kaçırdığı şampiyonlukla 5 yıl geri gitti diye..

Bence alakası yok aksine o depremi yaşamış takımı Zico aldı ilk yıl şampiyon yaptı ikinci yılda da cl'de çeyrek finale taşıdı,bi bakıma küllerinden doğdu yeniden.Ama ancak Aziz yıldırım baktı ki takım iyi gidiyor bi el atayım şu takıma dedi ve zicoyu takımda tutmamak için elinden geleni yaptı.

Fenerbahçe 5 yıl geriye gittiyse bunun tek sebebi bu mendebur suratlı ihtiyar ve onu getirenlerdir bana göre.

yahu allasen o meymenetsiz ifadenle bu ülkeye bir avrupa kupası kazandırsan bile kaç kişi sevinir ? merak ediyorum.. antipatiklik o seviyede artık düşün yani !!!

del bosque'den sonra ülkemizdeki ispanyol conquistador'ların 2.si
sanırım bu ikisine akıtılan paralar yetmedi bir 3.sü yolda...

varol döken dedi ki...

@venezia
alttaki postla beraber yorumlayayım... denizli maçı ile fenerbahçe 5 yıl değil 15-20 yıl geriye gitti... zico ise bir mucizedir futbolda 100 yılda 1 gelen...

daum için görüşlerimizi yazdık, inatçı adam işte, bahaneyi sever ama takımın avrupa grafiği de artıyordu...

beni tek korkutan artık başarıdan çok para için gelmesi, belki de o eski daum u bulamayacağız ama bulursak eğer yine çok iyi bir fenerbahçe yaratabilir... takımın artık avrupa tecrübesi çok daha iyi, lig içinse daum en iyi seçim...

ama zaten önemli olan seçimler değil mi? alper öcal'ın dediği gibi, avrupa şu an aziz yıldırım'ın umrunda değil, onun sözünü de vermedi...

neyse sonuç olarak bu sene de kombine alacak bir fenerbahçeli olarak memnunum ben, eksilerine rağmen daum gözümde kocaman bir artıdır hala...

aragones'ten sıyrılmış sıtkımı da dün goldmax te jerry maguire topladı, ya ne güzel filmdir o öyle...

venezia dedi ki...

@ varol

haklısın,genel olarak katılıyorum dediklerine hatta en çok zico'nun bir mucize olduğu konusuna :) zaten fenerbahçenin'de o dönemdeki mevcut koşullarda --havacılık deyimiyle söylersek eğer-- türbülanstan çıkabilmesi için bir mucizeye ihtiyacı vardı ve bir şekilde scolari getirelememesi sonucu zicoyla anlaşıldı ve 'stajyer hoca' kimliğinden sıyrılarak kendisinden beklenenin fazlasını yaptı.Çok ağır bi buhrandı çünkü o kaybet-tir-ilen şampiyonluk.

ama ben hala fenerbahcenin denizli hüsranıyla geriye gittiğini düşünmüyorum sonuçta ortada hemen ertesinde kazanılmış bir cl çeyrek final başarısı var.hele ki günümüzde cl nin çeyrek finalden itibaren neredeyse sürekli aynı takımlar etrafında döndüğü düşünülürse daha bi anlamlı oluyor bana göre..

bence bu çöküşün sebebi temelde ; '08 mayıs ayından itibaren iyice ayyuka çıkan yönetimsel hatalar ve buna bağlı olarak 1 adet dedemizin olması.tabi bu dönemin öncesinde tuncay ve bunun sonrasında aurelio vakaları var ki onlara hiç girmiyorum bile ve muhtemelen lugano vakası..