5 Haziran 2009 Cuma

GALATASARAY'IN YENİ TEKNİK DİREKTÖRÜ FRANK RİJKAARD

Buna resmen Galatasaray yönetimi sağ gösterip sol vurdu denir :) Bernd Schuster, Co Adriaanse, Juande Ramos vs derken, bugünkü Barcelona'nın mimarlarından biri olan Rijkaard Galatasaray'ın başına geçiyor. Geçen gün Barcelona'nın futbol direktörü Begiristain'ın sözü hemen aklıma geldi; "Guardiola, Cruyff'un sistemini daha da mükemmelleştiren Rijkaard'ın sistemini daha da mükemmelleştirdi." Dün de Aceto ile konuşuyorduk, dedim ki, "Bazen takımın başına öyle bir hoca getirirsin ki, yıldız futbolcun olmasa da o tribünleri tıklım tıklım doldurursun." İşte Rijkaard öyle bir hoca. Hani havalimanına gidip futbolcu karşılanır gibi karşılanması, omuzlara alınıp meşaleler yakılması gereken bir isim. Hollanda'lı bugün saat 20:00'de imza atacak. Yardımcılığını da Barcelona'dayken son 2 senesinde yine yanında olan Johan Neeskens yapacak. Bu adamlar Galatasaray'ın başına geçiyorsa böyle kalmaz futbolcu transferleri de gelir. Birkaç Hollanda'lı illaki gelecektir, Van Nistelrooy mesela! .Barcelona gibi bir takımda başarı yakalamıştır. Katalanları 2 kez lig, 2 kez İspanya Kupası, 1 kez de Şampiyonlar ligi şampiyonu yapmıştır. Ancak ilk kulüp tecrübesinde büyük bir hüsran yaşadığını ve Hollanda'nın en eski kulübü Sparta Rotterdam'ı çalıştırırken takımın küme düşmüştüğünü belirtelim. Bu nokta önemlidir çünkü Rijkaard yönetimindeki Sparta Rotterdam tarihinde ilk kez küme düşmüştür. Ve doğal olarak da sezon sonunda Hollandalı'nın kulüple yolları ayrılmıştır. Galatasaray'ın resmi sayfasında da Rijkaard'ın kariyeriyle ilgili bilgi verilirken bu ayrıntı çabuk geçilmiş, sadece 1 yıl Sparta tecrübesi oldu denilmiş.

YALNIZ BEYLER, BAYANLAR BİR ŞEY SÖYLİYEYİM Mİ; AVRUPA FUTBOL TRANSFER PİYASASI RESMEN KUDURMUŞ DURUMDA!

36 yorum:

sayerlack dedi ki...

Aceto ve sen sınıfta kaldınız.Sizden beklemezdim.

cobija dedi ki...

Abboov. Bildiğimiz Hollandalı Frank Rijkaard. Vay anasını sayın seyirciler.

PENNEARABIATA dedi ki...

@ sayerlack

hayrola benden daha önce galatasarayın teknik direktörü şu olacak ya da bu olacak diye bir tahmin yazısı mı okumuştunki?

KP dedi ki...

helal olsun.

Fener'e çok isterdim.

Barcelona bugün bu haldeyse, bu adamın katkısı büyüktür.

İyi bir hamledir.

zuber dedi ki...

öylesine Gs sitesine girip haber başlığını görünce şok oldum.haberi tıklamamla sitenin kitlenmesi bir oldu,hafif bir ilgi yarattı sanırım :)

İlker Yılmaz dedi ki...

sabah sabah yıktın ortalığı ali abi. (aslında öğlen olmuş ama bana sabah:))

sayerlack dedi ki...

Okumadım işte nedeni bu.

PENNEARABIATA dedi ki...

Bunu da önceden okumuş olsaydın heralde şu an zaten ben ülkenin en büyük gazetelerinden ya da tv'lerinden birinin başında olmam gerekirdi. Ama maalesef öyle olmadığına göre sanırım muhattabın da ben olmuyorum bu durumda.

felix mourinho dedi ki...

bu haberi Galatasaray'ın transfer görüşmelerine gidenlerinden başka bilen var mıdır ki acaba? Ramos ve Schuster'e gidildiğini okuduk. Ama bunu basın camiasının en yukarısından, Galatasaray'ın en içinden olan bir adam tek satır da olsa ima etmiş midir ki?

çok şaşırtıcı. çoook..

mre dedi ki...

Tribünleri dolduracak teknik direktör tanımına sonuna kadar katılıyorum. Tek ricam verin ipleri rijkaard abinin eline kaç seneyse kontratı o kadar zaman ellemeyin adamı. Ne kaybederiz ki? Şimdiye kadar kaybettiklerimizin yanında sözü bile edilmez eğer başarısız olursa. Ki bu adam Ronaldinho'yu bile dize getirdi zamanında :)

abeyle dedi ki...

Rijkaard çok iyi bir transfer ama o havaalnında karşılama işine yine de çok karşıyım.Bırakın karşılamayın.Adamlar daha ilk günden kendilerini Katar'da sanıyorlar.Kendimizi küçük düşürmek için bu kadar çaba göstermemiz de ayrı bir konu tabii.

PENNEARABIATA dedi ki...

@ abeyle

Ben karşı değilim. Bu bizim geleneğimiz olmuş artık, bize özgü birşey yani. Haaa ama şuna karşıyım, gidip de sallıyorum, yok Carusca, yok Maldonado, yok Higuain falan vs. ya da daha sıradan futbolcular için bu tarz karşılamalar olmamalı bence de.

mondo trasho dedi ki...

pas manyağı takım geliyor.
beraberinde kimler gelir acaba?
inşallah türk usulü müdahalelerde bulunulmaz kendisine.

bulutların üzerinde gibiyim yahu:)

Cem Kalay dedi ki...

Öncelikle çok sevindim onu belirteyim.

Şu an Barcelona'daki sistemin en büyük mimarıdır kendisi.

Iniesta'nın bu hale gelmesinde onun etkisi vardır. Inıestayı alt yapıdan direkt olarak kadroya Rijkaard koymuştur. Kariyerlidir de , bizim medyamız, sabırsız taraftarımız umarım bu kez sabreder. Çünkü gelecekte müthiş bir Galatasaray yaratmak için inanılmaz bir fıtsat bu! Takım bir kaç maç kötü gidince istifa sesleri yükselmesin. Ne olur yav..

Bu krizde bu isimleri getirebiliyorsa yönetim, para olunca neler yapar çok merak ediyorum. Tebrikler Polat, tebrikler ekibi.. Eski isimlere dönmediğiniz için teşekkürler.

Azıcık sabır büyük Galatasaray camiası, gerisi gelecek!

Keşke kombine işini erken halletseydik..

OKOROKWO dedi ki...

Fenerlıyım ama sabha sabah bu haberle yıkıldım :)Çok yerınde ve cok basarılı bır transfer bence basarılı olacaktır kankam Frankın saclarınada hastayım ya :)Bence gslıler cok kalabalık bı sekılde gıdıp havalımanında bızım turk ınsanına ozgu bı karsılama yapmalıdır.

beckham07 dedi ki...

Duyunca şaşırdım ve hatta hayatımda ilk defa gsnin resmi sitesine girdim. Neler yapar türkiyede bilmiyorum ama gerçekten iyi iş çıkarmışlar.

fatih dedi ki...

iyi iş başarmış gs yönetimi, bravo...

varol döken dedi ki...

bir transferin ayrıntılarını ilk defa bu kadar merak ediyorum... paradan çok başka şeyler koymuş olmalılar önlerine... gerçekten şaşırtıcı, beklenmedik bir hamle... tebrik edilesi ve kıskandırıcı... kendimi yan bahçeden portakal aşırmak isteyen çocuklar gibi hissediyorum:)

T. Egemen Gul dedi ki...

Bir Besiktas'li olarak sevindigim bir hadise oldu. Cinbom bir sene daha şampiyonlugu cope atti en azindan. Cunku Rijkaard "sistem seven" bir teknik direktör ve Galatasaray'in bir sistemi yok.

Kadro ne kadar cabuk adapte olursa Rijkaard o kadar kafası rahat bir şekilde çalışır ülkemizde. Kadro adapte olamaz, takıma Lincoln'un yaptigi gibi Katar takimi muamelesi gosterirse vay Galatasaray'in haline..

Sade dedi ki...

gerçekten heyecan verici bir gelişme!

fd dedi ki...

Avrupa Basini da kafayi yemis durumda. Kimse beklemiyordu böyle birseyi. Daha dün Milan'in, Leonardo'dan önce Rijkaard ile konustugunu okumustum. Bu arada Ali Abi, sana katiliyorum. Van Nistelrooy gibi bir isim mutlaka bekliyorum transferde. De Boer dönmesin de :-))

aksilaz dedi ki...

adnan sezgin yada haldun üstünel geri planda durmayı başarabilirse başarılı olacaktır Frank. defansa ve orta sahaya iki hollandalı getirebilirse çok iyi olur. misal schaars orta sahaya çok yakışır. iki sezondur gol ve asist yapan özelliğini koruyor. milli takımada cagırılan bir isim. krkic de kiralık olarak takıma katılabilir.

CaRtMaNtR dedi ki...

Geçen sene Skibbenin oynatmaya çalıştığı sistemden dolayı oyuncular yeni tarza çabuk alışabilirler. Ayrıca Arda, Kewell ve Baros bu sistemde çok daha etkili ve skorer olacaktır. Lincolnde takımda kalıp geçen sezon ilk yarıda yaptığını tüm sene yaparsa şaşırmam. Keza Mehmet Topal'danda yeni bir Marquez tarzı adam çıkarılabilir şu sistemde.

PENNEARABIATA dedi ki...

@ aksilaz

bak krkiç ayrıntısı önemli gerçekten bravo. alabilirler krkiç'i. zira rijkaard'ın tuttuğu, güvendiği isimlerden biriydi, forma verirdi. barcelona formasıyla gol atan en genç futbolcu olduğu maçı ntvde ben anlatmıştım.

Basketbol Günlüğü dedi ki...

Galatasaray çok önemli bir hamle yaptı. Bu hamlenin ardından göstermeleri gereken şey bu hamle etkisinin daha kuvvetli hissedilmesi için kavi durmaktır.

Bu ülkeye Frank Rijkaard gibi adamların gelmesi çok önemli. İnşallah başarılı olur ve uzun yıllar kalır.

Fart Maul dedi ki...

Wallaa geçen gün yorumlardan birine bir transfer ve yönetimin zihniyetiyle ilgili bir şart koyup iki sezonluk kombine sözü vermiştim...Şimdi 10 sezonluk kombine almak şart oldu..

beckham07 dedi ki...

yukarıda da belirttim iyi çıkarttıklarını ve şaşırdığımı ama kıskançlık olmamıştı. Ancak ali abinin söylediği nistelrooy ve yorumlardaki krkic, 2-3 tane hollandalı filan çok oluyor :) aziz reis duy sesimizi fenere gelmesi gereken futbolcular bunlar :)

TerryM0re dedi ki...

Galatasaray 2 oyuncuyla anlaşmış.Biriyle kiralık olarak anlaşılmış satın alma opsiyonu bizde kalacak şekilde.. Bundan sonra Haldun Üstünel ve Adnan Polat' bişey söyleyeni Allah çarpar yemin ediyorum kolay mı Rijkaard ve Neeskens'i getirmek...

Fart Maul dedi ki...

Laf meclisten dışarı , ters köşeye yatmış yazılı spor basının F.R. ile ilgili çevir kazı yanmasın haberlerini okumak çok zevkli oluyor...Yok onunla görüşülürken , şu beklemedeymiş de , yok transfer bütçesini beğenmezken şu bunu dedi diye buna dönülmüş de,yok ismi başkanın cebindeymiş de...ıvırlar zıvırlar...Tekrar söylüyorum , lefım meclisten dışarı...:):):)

ssim dedi ki...

@varol döken,

2-3 portakalın lafı mı olur ? istemen yeter :)

bonaventure dedi ki...

ağlamak istemelerimize az kaldı ;)

"ağlamak istiyorum sayın seyirciler"

Fabio Luciano dedi ki...

omurgasız topuz fenerbahçe'de.isteyen varsa fenerbahçelilik reflekslerimi topuz gidene kadar kiraya verebilirim.bu bünye emre'yi zor kabullendi topuz denen haysiyet yoksunu,adam olma gerekliliklerinden yoksun bir insanı daha kaldırmaz.

ben beşiktaş ile anlaştım diyen bir adamı da niye niçin ne mantıkla alırlar o da ayrı bir terane.

bu arada rijkaard gs camiasına hayırlı olsun.adnan polat ve yönetimi aslında çok başarılı transferler ve hoca seçimleri yapıyorlar ama bunları yaptıktan sonra sabır ve hocanın işine karışmamak erdemlerini de göstermeyi öğrenmeleri lazım.

tekrardan hayırlı olsun.

varol döken dedi ki...

@fabio luciano
biz kaç kişiyiz?

Fabio Luciano dedi ki...

@varol döken

beni fenerbahçe'ye bağlayan değerlerin hepsi bir bir ayaklar altında abi acayip üzüntülüyüm,moralim bozuk,kırgınım

küçük bir fındık faresiyim.dağa küssem dağın s...... bile olmaz da benim tek tutkum buyken bana emre'yi,topuz'u reva görenlere benim zico'mu gönderenlere diyeceğim bir şey yok.

eğer siz fenerbahçeli iseniz...

eyvallah

erdersson dedi ki...

doğru bir seçim demeye gerek yok zaten.galatasaray için uyumlu bir seçim.galatasaray hucum oynamyı seven bir takım.taraftarıda sever.ama bazen skoru sevmeleride oluyor yani.skibbe nin attığı hucum futbolu temeli zaten takım üzerinde var.her ne kadar bülent bunun üzerine örtü örtsede son iki maçta yine hortladı bu hucum oyunu.buna uygun bir isimdir rijkaard.ama problem şuki türkiyede skora bakıyorlar her zaman.bunu aşması lazım bütün kulüplerin.futbol taraftar içinse öncelikli olarak pozitif oyun tercih edilmeli.bir polat yönetiminin medyayı çok kaale aldığı görüldü(lincoln olayı)..bundan vazgeçmeleri lazım.yani medya her zaman problem çıkartmak için tetikte bekleyecektir.kulaklarını tıkamaları lazım.skibbe ş.liginden elenmesinden sonra yönetim güveni desteği çekti skibbeden(boekamp gönderilmesi).umarım bu kez uefa bir kaza olursa bu şekilde davranmaz yönetim.bence uefa kupası ikinci planda olmalı bu yıl.yani elenmek moralleri bozmamalıdır.özet:umarım skora bakılmaz ve tam destek verir yönetim bu kez teknik adama.birde ergün pembe 2.yardımcı olarak gelse fena olmaz.

Empyrium dedi ki...

Herkesin ortak fikri sabır.Sabır edilmediğinde uzaydan adam getirsen nafile.Beni mutlu eden gelişme tüm platformlarda sabır ve benzeri başlıklar altında taraftarların tek yürek olması.Umarım herkes bu çizgiyi koruyabilir.